Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite öğrenciyim. Okul bana uygun servis sözü vermesine rağmen sözünü tutmadı..?

ahmet2727

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bir vakıf üniversitesinde bilgisayar mühendisliginin hazırlıgını okumktayım.Ben bedensel engelli tekerlekli sandalye kullanıcısıyım,benim sorunum tercih yapmadan önce okulla görüştügümde kesin kayıttan sonra bana uygun bir servisin olacagı söylendi.Malum şu anki okulun servisleri bana uygun degil,üniversitede şehrin uzagında olunca.Şu anda beni ailem bırakıyor ancak ben bazı şeyleri tek başına yapmak adına servis olmasından yanayım.Servise fazla para verecegimi bile söyledim,ancak bir türlü sonuca ulaşamadım.Sizce ben ne yapmalıyımki sonuca ulaşmalıyım,ayrıca sırf bu durum ve umursamamazlık yüzünden diger vakıf üniversitene geçiş yapmayı bile düşünüyorum,böyle birşey olabilirmi?Bu sorunu okulda nasıl ve nerelerle irtibat ederek çözmeliyim?

Bir otomobil alıp kendin kullanma imkanın var mı ?

Birde hangi üni ?

Hasan kalyoncu üniversitesi araba kullanma şansım türkiyedeki araçlar için dizayn şeklinden ötürü yok şu anda araba kullanabilsem direk araba alırım bilmiyorum ne yapacam okula gidelim 1 hafta oldu okuldan sıkıldım.

Okula yakın bi yere taşınma imkanın yokmu ?
Servis aracının tipini değiştirme imkanları yokmu ?
Birde engellin nedir ki, araç kullanmanı zorlaştıran ?

Bunlar bilmek istediklerim :)

Sana önerimde YÖK e mail atman.

Okula yakın yerde fazla ev olmaması ve de yine yüksek bir yokuşa sahip oluyor olması.Servis araç tipini bilemem ancak dediginiz olabilir ama hepsinin degişmesi degil bir tanenin degişmesi kafi olur bana.Bende kas erimesi var tekerlekli sandalye in-çık bunlar benim için zor.
Yök'e mail atma olabilir ama onların birşey yapabilecegini ve de çözebilecek bir kurum olmadıgını düşünüyorum.Ama dedigin olabir ben yinede bir denerim.

Bir keresinde okuduğum okula YÖK ten denetime gelmişlerdi ve benimle de özel olarak görüşmüşlerdi, bir sorunun varmı yada yapılmasını istediğin şeyler var gibi.
O yüzden bi etkisi kesin olucaktır kanısındayım.
Peki başka bi vakıf üniversitesi seçme durumun varmı ?

Bir tane daha var ama artık geç ancak 2 yıl sonra geçebilirmisim.

Ben de aynı durumdayım. Benim okuduğum vakıf üniversitesinin mütevelli heyetinin bu konuda bir şey yapmama kararı almasının arkasında, okulun "belediye ve diğer devlet kurumlarının görevi olan toplu taşıma imkanları alanında bir sorumluluk üstlenmemesi gerektiği ve eğer bu sorumluluğu üstlerine alırlarsa devletin yapması gereken şeyleri üstlenecekleri" düşüncesi var.

Üst Alt