Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite okurken bakımevinde kalmak sizce nasıl bir fikir?

hiçkimse

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar üniversite kazandım kendi şehrimde. Fakat ailem ne benimle taşınmayı kabul ediyor ne de benim gitmeme izin veriyor. Bakımevinde kalabilirim diye düşünüyorum ama ailem olmaz diyor. okulu dondurmamı birkaç sene sonra gitmemi söylüyorlar ama 23 yaşındayım daha fazla zaman kaybedemem. Bakımevinde kalmak çok kötü bir fikir mi? Fikirlerinizi paylaşın lütfen..

Bakımevinden bakımevine değişir ayrıca Sosyal hizmetlerin bakımevine girecekler için çok sayıda şartı var,üniversite öğrencisi olmak kabul edilmeyebilir,şansını denemen lazım gelir.

Bakımevinde kalmak kötü birşey değildir ama kişiden kişiye değişir tabii

Anladım teşekkür ederim. Birkaç yerle iletişim halindeyim, sanırım bir bakım merkezine yerleşebileceğim. Tek korktuğum şey kötü muamele görmekti ama böyle bir şey olacağına inanmıyorum, sadece gitmemem için gözümü korkutmak istiyorlar sanırım.

hiçkimse

Omurilik felçlisin sanırım. Kim sana kötü muamele yapabilir ki! Tuttuğun gibi polise ve basına verirverirsin.

Bakım evi suistimalleri genellikle zihinsel, psikolojik ya da çok ağır bedensel kısıtlılıklarda oluyor. Ancak tümüyle güçsüz kimsesizlere güç geçirebiliyorlar. Biri bana kötü muamele yapmaya cüret etse, onu alır direğe bayrak yaparım alimallah! :)

Evet paraplejiyim. Sandalyeye kendi başıma geçemiyorum yoksa başka bir sorunum yok çok şükür. Bu güne kadar hiç fizik tedavi ya da öyle bir rehabilitasyon alma şansım olmadı hep bir evin içinde yaşadım. Ama artık kendimi geliştirmek meslek sahibi olmak ve başka şeyler de başarmak istiyorum. İki yıldır açık öğretim lisesinde okuyordum bu baharda bitti ve şimdi akdeniz arkeoloji bölümünü kazandım. yüksek lisans yapmayı bile düşünüyorum. Ailem onlara bağımlı olduğuma inanıyor ve bu yüzden de onlarsız bir yere gidemeyeceğimi söylüyor. Bana destek olmak yerine engellemeye çalışıyorlar. Yine de pes etmeyeceğim okuyacağım. İlginiz için teşekkür ederim gerçekten ben de öyle düşünüyordum ama çevremdekiler beni korkutup vazgeçirmeye çalışıyor işte.

öncelikle gayretlerinizden dolayı tebrik ederim.oturanboganın dedigi gibi kimse sizin gibi azimli bir insana zarar veremez,bulundugunuz ilin valisine,kaymakamına mutlaka ugrayın,onlardanda destek alabilirsiniz.hatta bazı yerlerden burs bile alabilirsiniz,bir sorun yaşarsanız gelişmeleri burayada yazın lütfen,ben yada başka arkadaşların size mutlaka yardımcı olacaktır,yolunuz açık olsun inşallah,allah yardımcınız olsun..

Öncelikle seni ve azmini tebrik ederim.o korkuların gerçek olup olmadığını yaşamadan bilemezsin.olumsuz şeyler yaşamazsın demek hayalperestlik olur.yaşadığın olumsuz şeylerden ölmezsin,daha da çok güçlenirsin.mücadele insanı güçlendirir ve hayata daha çok bağlar.
kötü muamele gördüğün an burada deşifre edersin.o zaman vay hallerine. Biz yapacağımızı biliriz ;-):-D

Hepinize çok teşekkür ederim gerçekten. Bimere kaymakamlıklara mail attım, aile politikalar bakanlığını da aradım. Aile politikalar bakanlığından benimle görüşmeye geleceklerini söylediler. Fakat ailem gitmemi engeller diye endişe ediyorum. Okulunu dondur bir sene sonra okursun diyip bana söyleniyorlar ama beklemek istemiyorum hiç. İnşallah bakımevine yerleşmek için kabul edilirim de doğru düzgün okulu düşünürüm sadece. Tekrar teşekkür ederim hepinize :)

dostum ben tetraplejilyim. üniversitem yarım kaldı benim de öncelik bağımsızlığı kazandığım an okula dönmek .
t1 bile olsan tek başına transfer yapman gerekli hatta çok daha fazlasını yapabilirsin.önce bunları öğren.
bakımeevini fln salla okulda sosyal hayatını etkiler illa... zaten üniversite öğrencisine burs veren pek çok şirket var .onları kovala 2. sene eve bile çıkarsın okul arkadaşınla.

Yani sence kyk yurtlarında yaşamayı başarabilir miyim? Ne bileyim yatağın toplanması falan gibi sorunlar var. Gerçi engelli odaları oluyormuş. Çok korkuyorum tek başına olmaktan. Ama belki de bakımevi olmazsa yurt şansımı denesem iyi olur.

kyk zordur bilen bilir :D hırsızlık,siyasi atışmalar, hijyen problemi vs
kal evinde başla okula.bi taraftan da burs kovala ..2. sene okula yakın biyerden arkadaşlarnla eve çık...yada uygun bir yurt .
okulu dondurma sadece zarar , ben dondurmadım 3 yıldr gitmiyorgitmiyorum

evden gidip gelemem ki 2 saat yol var manavgattayız biz. antalyaya taşınmayı da ailem istemiyor, iş bulamayız falan diyorlar. ikna etmeye çalışıyorum. dondurmak istemiyorum zaten sonra hem vakit kaybı hem ders yükü çok fazla olur.

bölüm ne bilmiyorum ama dekanna anlat durumu belki devam probleminproblemini görmezden gelirler .bi dönemde
sende haftada 2 gider önemli dersi yakalarsın

arkeoloji bölümü. Peki öyle bir şey olabiliyor mu diye görüşeyim. teşekkür ederim

Üst Alt