Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite okursam 2022 maaşım kesilir mi?

bekir74

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 3 aylık engelli maaşı alıyorum. ama benim üniversite okuma gibi bi niyetim varr . ve bana şey denildi eğer kayıt yaparsam okula babamın sigortasından faydalandığım için engelli aylığı alamıyacam. bu ne kadar doğru yardımcı olursanız sevinirim.

unıversıte okumakla maaşınla ne alakası var..ben okudum bıtırdım maaşımada bısey olmadı.ama benım babamın sıgortası felan gıbı bısey yokdu...haberım olmadan bununla ılgılı bır kanunmu cıkmıs:)

eve bakım aylığı ile okumanın ne alakası var sonuçta bakım maaşı aldığında eve gelir hesabına bakıyorlar üniversiteden bir gelir olmayacağına göre problem olacağına sanmıyorum, ancak herhangi bir para burslarına müracaatta bulunduğun zaman eve bir kısım para girdiğinden dolayı belki kesilme durumu olabilir...

bekir74, üniversite okursan babanın bakmakla yukumlu yakını olarak evet babanın sağlık güvencesinden yararlanman gerekir. 25 yaşını doldurana kadar ama.
yalnız 2022 aylığı alıyorken babanın sağlık güvencesinden yararlanamazsın zaten. o yuzden universite oku, bu açıdan sorun olmaz.

ama babanın sağlık guvencesi olduguna göre birkaç sorum var sana.
baban emekli mi sigortalı çalışan mı? aylığı ne kadar? Hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? Başka gelir var mı? evde bakım aylıgı alınıyor mu?
1 Ocak 2015 itibariyle sosyal incelemeler başlayacak. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçerse 2022 aylıgın kesilir.
universitede okuman ve babanın bakmakla yukumlu yakını olmandan dolayı kesilmez ama.

Üst Alt