Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Üniversite sınavına girmeli miyim karar veremiyorum!?
Universite sinavlarina girmeyi düşünüyorum ve yüksek ihtimal başka şehirde çıkacak yalniz ailemin maddi durumu sıkıntılı kykdan burs ciksa bile desteksiz okumam imkansız sag ayagim yok engelliyim.sizce ne yapmaliyim
Nitelikli bir üniversitede iyi bir bölüm okumadıktan sonra başka şehirde örgün yada 2. öğretim okumak son derece gereksiz günümüzde bence ve ayrıca zaman kaybıda. Aöf okuyup hemde duruma göre çalışabilirsiniz, onun haricinde mesleği eğitim yada çeşitli kurslarla niteliklerinizi de yükseltebilirsiniz.
Dünyanın hiç bir yerinde "okumanıza gerek yok' gibi bir önermeyi kimse kullanamaz ve bu önermede bulunamaz. Siz olağanca zor olan şartları ve engelleri aşma niyetindeyseniz başta devletimiz olmak üzere bu yolculukta mücadeleniz desteklenecektir.
Öncelikle sınava var gücümüzle (Bilgi) hazırlanın bir puanınız olsun. Sınava hazırlanırken pozitif düşüncelerle belirleyeceğiniz hedefe odaklanın. Eğer motivasyonunuz ve puanınız yeterli iken örgün eğitimde karşılaşacağınız sorunlardan korkuyorsanız korkmayın! bu sıkıntı ve engeller bu aşamadan sonra artık sadece size ait olmayacaktır ve ummadığınız manevi ve direkt para olmayan maddi destekler sizi bulacaktır. Siz sadece inanın.