Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite sınavını kazandım. Bunu sosyal hizmetlere bildirmeli miyim?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkdaşlar

üniversite sınavını kazandım ve mecburen adres değişikliği yapmalıyım
bunu sosyal hizmetlere bildirmesem olur mu? Ya da bildirmeli miyim?

Evet, bildirmen gerekir. Aksi takdirde heyet birey sayısındaki değişikliği farkederse hakkınızda yasal işlem yapar.
Hane dışında olmanız, okuduğun için 25 yaşını doldurana kadar gelir hesabına dahil edilen birey sayısını etkilemez. Bu anlamda rahat ol, sorun çıkmaz yeni adresini bildirmekle.
Evde bakım aylığı senin için mi verilior? Yoksa bir yakının için mi bakım aylıgı verilior?
Eğer bakım hizmeti alan engelli sen isen bakıcının duurmu ve yeni adresindeki birey sayısı yeniden degerlendirmeyi gerektireceğinden kesinlikle adres değişikliğini zamanında bildirmelisin.

Peki gideceğin adres belli mi? Nerede kalacaksın? Bakıcın da seninle gelecek mi? Biraz detaylı bilgi verir misin?

Orası belli değil yurtta kalırım ama kendi başımada ihtiyaçları görebiliyorum. Rapor oranım %90 çalışamazdı başvurdum kabul edildi. Tek başıma gideceğim için aylık sıkıntıya girer diye düşünüyorum

Bakım hizmeti karşılığında veriliyor bakım aylığı. Bu yüzden bakıcıya maaş verilior. Sen yurtta vs kalacaksan bu değişikliği zamanında bildir. Çünkü bakım hizmeti almadığın için bakıcı yanında olmadığı için tek bu sebep bile aylıgın keislmesi için yeterli. Aksi durumda evde seni bulamzlarsa ve tebsit edilirse hakkında yasal işlem yapılır.
Okurken yeni adresinde bakıcıdan hizmet almazsan bu aylıgın mantıgı zaten ortadan kalkar.
Adresini, birey sayısındaki değişikliği bildirmek zorundasın ayrıca. Çünkü hane değişikliğiyle birlikte evde bakım hizmeti alan senin durumun tamamen değişiyor. Bakıcı yanında da olmayacak. Ceza keserler bildirmezsen ve anlaşılırsa durum.

evet anladim bende gider dilekçemi verip gerekli işlemi yapmalari için başvururum. İlgilendiğiniz için teşekkürler...

Üst Alt