Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite tercihlerinde engelli adaylara sağlanan imtiyazlar var mı?

redkit

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
bu konuda herkesin ağzında "size imtiyazlar var" "ek kontenjan var" "ek puan var" gibi bir yığın laf dolaşıyor. Hiçbiride net-kesin bişi söylemiyolar.
lütfen bu konuda gerçekten geçerli bilgilere sahip, bizzat veya yakın çevreden uygulamalı olarak tecrübe etmiş arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. teşekkürler...

ygs yada lysye gelince sınav günü özel sınıfta sınava girersiniz onun hariçinde üniversite sınavlarında hiç bir avantamız yok

ben tercihlerde olup olmadığını soruyorum.. özel sınıf durumu herkesçe malum zaten

Her üniversitenin engelli kontenjanından öğrenci alma zorunluluğu var puan olarak daha düşükpuandan alıyorlar üniversiteye girdikten sonra üniversiteden üniversiteye değişiyor burs kolaylığı sağlıyorlar

alakası yok kim söyledi size öyle sadece sınava girerken engeline göre ek süre okutman gibi yardımlar dışında hiç bir hakkın yok ek puan vs eğer kazanıpta bi üniversiteye gidersen orda hakların var yanlız servis burs zaten üniversitelerin yönetmeliklerinde yazar

Bende tam bundan bahsediyordum biri var diyor biri yok diyor..:) ne internette doğru düzgün kesin bi bilgiye ulaşabildim ne sorduğum hocalardan:) hadi hayırlısı bakalım

Ya kardeşim sende git Ösym bürolarına girmeyi düşündüğün Üniversiteleri ara sor

yerleştirmede kolaylık var.
408 puanlık yere 400 puanla girdim.
sonuncu olarak girdim tabi o ayrı konu :):)

ösym ye mail attım geri dönmediler.. tercih klavuzu açıklanana kadar ben net birşey bulamcam heeralde

Arkadaşlar ben bunu çok araştırdım sınava başvuru yaparken engelli statüsün'de girerseniz eğer ek puan veriyor alan arkadaşlar var bu puanı 15-20 puan kadar

ben bundan 4 yıl öncesinde yanılmıyorsam yılı bir engelli arkadaşın ösym yerleştirme evrağında görmüştüm engelli yerleştirilme puanı falan diye yazıyordu o kontejyandan yerleştirilmiş hatta o kıza msj attım bilgi alabilirsem sizede bilgi veririm

çok memnun olurum.. teşekkür ederim. :eek:

Arkadaşlar gelen msjı aynen sizlerle paylaşıyorum;
abla ben 413 puanla yerleştm 408 de gerçek puanım.. dilekçemde engelimin göz önüne alınarak puan hesaplaması ve yerleştirmesi istemiştim. üniversitede 8-9 arkadaş var engelli.. hepsinde hemen hemen 7-8 puan oynamıs.. onlarında yorumu şöyle o puanı vermese ben gene tutturuyordum oluyo benimde öyle 398 le yerleşen arkadaşm vardı vermesede oluyomus o puanı krıtik noktalarda pek kullanılmıyo diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. 400 puan yeterli ise girilecek yere öğrenci 390 aldıysa puan verilmiyormus. yerleştirmedede puan yeten yerlerde sıralamada sıra numarasına bakılmıyor engellilerde.

var olmaz mı :) ben gözlerimle gördüm çünkü yerleştirme sonuç belgesini :)

bir önce ki sayfada yerleştirme belgesini gördüğüm kızın bana gönderdiği mesajı yazdım. ispatı o dur kimseyede bişey ispatlamak zorunda değilim :D

Atatürk üniversitesi sosyal hizmet bölümüne yerleştim. Kendi puanım 329 du, 333 ile yerleştirildim + 4 puan gelmiş. [uzaktan eğitim programı]

Üst Alt