Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede başbakanlık bursundan yararlanmaya dair..?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Şimdi arkadaşlar engelli hakları ile ilgili okuduğum bir maddenin pratikte uygulanışı ile ilgili yorumlarınızı öğrenmek istedim ..

''21. Yükseköğretim kurumuna girmeye hak kazanan ve kayıt yaptırarak öğretime başlayan öğrenci ilk yılında bulunduğu ilin valiliği bünyesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı’na başvurması durumunda, başbakanlık bursundan yararlandırılır.. ayrıca yardımcı ders araç gereçlerinin temini konusunda özürlü öğrenciye destek verilmektedir. ''

Şimdi bu hak örgün öğretim ile mi sınırlı açık öğretime kayıt yaptıran bir öğrenci de bu maddeden yararlanabilir mi ???

Diğer maddelere bakmak lazım. Açıköğretim.liler faydalanır mı?

Bu konuyla ilgili durum nedir şimdi .Bu maddeyle örgün veya açık akla gelmemiş midir ? Öyle bile olsa madde şu haliyle burs alınmaya uygun mu çünkü herhangi bir red cümlesi yok gibi. Yükseköğretim ise açıköğretimde bir yükseköğretim kayıt sada kayıt .Bu konuyla ilgili yaşanmış tecrübesi olan bi arkadaşımız yok mu acaba ??

o maddelerin tamamı okumak gerek şayet aradığın aksilik yok ise; başvurabilirsin. Demek istediğim açıköğretimliler istisna tutulur genelde, bu nedenle genelleme yaptım.

MAddeleri okudun aksilik bulanadın ise; başvurabilirsin. Ne kaybedersin?

Hocam madde bu kadar bir sonra ki maddede başka bir haktan bahsediyor .Kaynak özürlü hakları listesi

Benim vurguladığım husus: Açıköğretimliler faydalanabilir mi?
Net cevap gerekiyor evet yada hayır, öyle bir yazı yok diyorsan başla başvurmaya...

Hocam çelişki şurada bu burs başbakanlık bursu diye geçiyor.Başbakanlık bursu koşullarında ise aöf 'de şehit gazi,terör mağdurları alabilir diyor yani özürlü veya engelli ibaresi yok tam bi çelişki

normal birileri de alabilir mi?

Üst Alt