Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede engelli kontenjanı..?

LAYNO

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
üniversitelerde 2014 yılı için engelli kontenjanı mevcutmu ? ösym bunu gizli tutuyor diye duydum yani kesin olarak hiç bir yerden bir bilgi elde edemiyorum :confused:
böyle bir kontenjan varsa başvuru aşamalarını nasıl öğrenicez, ne zaman başvuru yapılması gerekiyor tercih zamanlarında mı yoksa daha önce mi? ve bu kontenjanla hangi bölümler tercih edilebilmekte?
yaşadığın şehirde engelli kontenjanıyla bir üniversiteye girebilmek mümkünmü ? bir de bu kontenjanla üniversiteden mezun olunca sağlanan bir avantaj (daha çabuk atanma gibi) ya da atanamama gibi bir dezavantaj söz konusumu?
özel üniversitelerde engel oranına yönelik bir indirim ya da devlette bi burs imkanı verilebilirmi?
bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..

üniversitede engelli kontenjanı diye bir şey yok.

Üniversiteye yerleşirken ve üniversitede okurken engelli hakları..?

Selam arkadaşlar
bende engelliyim. Işitme engelliyim. %44 oranında engelim var. şimdi ben lysye hazırlanıyorum. üniversitede engelli hakları bilmem ney araştırayim dedim. Herkes farklı konuşuyor. Sizlere sorayim dedim. şimdi ;

üniversiteye yerleşirken nasıl bir şekilde hak sağlıyorlar ?
Ek puan veriyorlar mı ?
Engelli kontenjanı varmı ?

üniversite okurken engellilere özel ne gibi haklar sağlıyorlar ?

Bunları söylerseniz çok sevineceğim teşekkürler...

Ben 10 puan düşük aldığım halde bölüme yerleştim(son sıradan). Benim gibi birkaç arkadaşım daha var.
önceki bir mesajımdan alıntı:

2010 da lys sonrası ösym ye engelli kontenjanından faydalanmak için gittiğimde bunun için sınava basvururken dilekçe vermem herektiğini söylediler.
2011 de ygs basvuru sırasında basvurumu yaptım,internetden ösym dilekçe örneği indirip doldurdum, aslı gibidir onaylı raporum(oran V) ve dilekçem ile ösym ye gittim, 1 ay sonra özel sınıf isteyip istemediğimi sormak için aradılar normal sınıf istiyorum dedim(özel sınıf=gözetmen ile, normal sınıf=diger engellilerle giriyosunuz) daha sonra tekrar arayıp yardımcı isteyip istemediğimi sordular gerek yok dedim.
YGS,LYS1,LYS2 sınavlarına engelli salonunda girdim.
engelliye EK PUAN YOK!, sadece okul birincisi kontenjanı gibi engelli kontenjanı var, ANCAK burada kurula kalıyor işiniz.
ben odtü-gazi-selçuk-ktü mühendislikleri ve 10 tane hukuk yazdım, gazi-odtü mühendisliklere hiç engelli yerleşmemesine ragmen(demem oki hadi benden yüksek puanlı engelli tercih etti onu aldılar) selçukdada ikinci öğretim geldi(birinci öğretimdede engelli yok),8 PUAN DÜŞÜK PUANLA BÖLÜME YERLEŞTİRİLDİM.
iş burada duaya kalıyor çünkü kim kaç puan düşüğe yerleşicek tam bir muamma.
bakarsınız 3-5 puan oynar bakarsınız 20-28 bakarsınız 35-40.
kurul toplanıp sizin durumunuza göre şehir içi/dışı. bölüm gibi konuları tartısıyor.

Sırf bu forumdan bildiğim Hüseyin abi(İ.Ü Gazetecilik) ve diğer Hüseyin abi(Elazığ Din kültürü) bu şekilde yerleşti. Bunun gibi 10 arkadaşım daha var(Tesyev bursiyer buluşmasında muhabbet ettiğim). Umarım hayırlısı olur.

Lise Sonrası Sınav

Merhaba foruma yeni üye oldum. Şöyle bi sorum olucak ben 14 yaşındayım ve cp hastasıyım duyduğuma göre engelliler için liseden sonra bi sınav oluyormuş sınav sonucuna göre bi yere yerleştiriliyormuş. Beni bu konu hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim :)

Merhabalar Ümitcim. Hoşgeldin diyerek başlayayım.
Liseden sonra eğer eğitimine devam etmek istersen YGS sınavına girersin, eğer kamuda çalışmak istersen de orta öğretim için EKPSS sınavına girersin. Bana özel mesaj ile ilgilendiğin diğer detayları anlatırsan yardımcı olabilirim.

Arkadaslar ben universitede nasil ek kontenjanla aliyorlar onu sormak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim???

bilgi verir misiniz sözel 280 puan 333.50 sıralama ayrıca ekpps ortaögretim 59.320 kişi arasında 127nci oldum 94 puanla üniversitede okumak için bir avantaj saglar mı acaba

peki nasıl oluyor çalıkuşu

üniversitede engelli puanınız hesaplanması için engelli olarak başvuru yapmanız gerekiyor.
Sonra puanınıza uygun bir bölüme tercihlerinizi yapınız.
EKPSS ye gelince bu puanla 1. tercihte Memur olarak yerleşirsiniz diye tahmin ediyorum

zaten öyle yaptım peki üniversite ek puan oluyormuş engeliler için bunu nerden ögrenebilirim ekpss klavuzu ne zaman açıklanır acaba tercih ne zaman yaparım

üniversitede engelli ek puan şartları

üniversitede engelli ek puanları şartları neler.

kaç puan ekliyorlar acaba fark yaratacak kadar ekliyorlar mı?

Üst Alt