Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede hocalarımdan hangi konularda yardım isteyebilirim?

Samarra

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
211
Üniversiteye tekrar dönüyorum. Hocalardan hangi konularda yardım isteyebilirim? Mesela derste söz alma olayı vardı bizim zamanımızda. Böyle bir uygulaması varsa hoca(lar)ın beni görmezden gelmelerini rica edeceğim. Derslerde ne gibi kolaylık sağlanır? Tabii, engelli birimine ve danışman hocaya da başvuracağım. Ama öncesinde hem anksiyetem yatışsın hem de yardım konularındaki çeşitliliği öğrenebileyim diye soruşturuyorum.

Sorun olur mu bilmem, engelli raporum yok.

Danışman hocanıza durumu iletirseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

Tebrik ederim, umarım istediğin gibi mezun olursun.

Tavsiyem korkularının ve kaygılarının üzerine gitmen, zaten hastalığımızın en büyük sebebi bu kaygı ve korkular bence.

Üniversite gibi bir ortamda hem kaygı ve korkularınla yüzleşip yenmek hem mezun olmak çifte başarı olurdu senin için.

Hayırlı olsun tekrardan.

Son düzenleme:
@berke26, Fotografcilik egitimi alip fotografciligi ogreniyorsun. (Basit bir mantikla)

Onun yerine kursa da gidilebilir pekala. Ben tercih edebilecegim en uygun alternatife yoneldim. Hem gorece basit bir bolum, surdurulebilirligi var, hem de nispeten yakin bir kampus. :)

@Samarra, O zaman sevindim senin adına. Aşırı egoist olmadıkları sürece (O statüye gelen birinden bunu beklemek zordur.) hocaların sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.

@Samarra,
Örgün öğretimdeki durumu bilemiyorum. Öğretmenlerin insiyatifinde midir değil midir bilemem. Bu bölüm kaldırılmamış mıydı ? Açık öğretimden kaldırıldı sanırım 2016'dan 2021'e kadar bende bu bölümden mezun oldum. Matematik bende sıfır olduğu için üni mezunu olabilmek için mat. olmayan bölüm olsun diye bu bölüme girdim. Eskiden beri gönüllü olarak fotoğrafçılık yaptığım ve bilgim olduğu için fotoğraf derslerini ve ingilizce kitap yüzü açmadan geçtim. Okulun uzamasının nedeni edebiyat ve tarih dersleri çok karışık geliyordu. Sırf o 2 ders yüzünden 2 yıllık üni. 5 yılda bitti. :)

@berke26,
Bir şey olacağından değil yapabileceğim üni. bitirmek için bu bölümü okudum ben açıkcası. Zaten hali hazırda 11 yıldır bankada çalışıyorum. Bir nevi hobi gibi düşün. Emekliliğe de 2 sene 11 ay 9 gün kaldı. Ha emekli olacak mıyım tabi ki hayır elden ayaktan düşene kadar çalışırım.

Son düzenleme:
@Samarra,
(y) Üniversiteye geri dönme kararınızı tebrik ederim. İlk adımı atmak, en önemli aşamadır. Uzun süre ara verdiysen sınıf ortamına adapte olmakta biraz zorluk yaşayabilirsin. Ama zamanla alışırsınız. Bölümünüz de çok güzel. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
@Alman, örgünde de acikogretimde de hala bu bolum ogrenci aliyor. :)
Ben de universite mezunu olmaya calisiyorum ama acikogretim isine yaramaz diyorlar, ben de tercih etmedim. :( Isime yarar mi yaramaz mi onu bilmem de ben orgunu seviyorum yaa. :) Benden 10-12 yas kucukler olacak simdi orada. Yardim eyleyler inş ablalarina. :D

Üst Alt