Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede memurluk ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim

s!gMa!

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
17
2016 Ekpss yılı EKPSS P1 puanı 2. tercihler ile (2017 yılı) Üniversiteye memur olarak işe başlamış bulunmaktayım. Yardımcı olmak bağbından, sorularınızı alabilirim.

Üniversite de memur olarak çalışırsak ıstediğimiz şehre tayin hakkımız var midir?

Üniversitede 4B li olarak çalılıyorum raporum var memleketime gitmek istiyorum bakılmala yükümlüdür gibi bir ibareyle tayin durumu hakkında bilginiz varmıdır ?

RssCip

Hayırlı uğurlu olsun.
Rahatsızlığınız nedir, iş arkadaşlarınızın size yaklaşımı nasıl, ön yargı vs var mı?
Çalışma saatleri nasıl, fazla mesai oluyor mu, iş yoğunluğu nasıl?
Bir de kot pantolon giyilebiliyor mu? :)

tkahveci86
Benim ki ''1 ay 4 gün'' sürdü.
mete han
Yasaya göre sözde varda o iş biraz muallak gözüküyor :)... Net bir şey diyemem tayin konusunda.
burak45r
Tayin konusunda durum muallak, tayine yönelik bir girişimin olmadığı için şu an bir şey diyemeyeceğim.
bir
İş yoğunluğu az genelde;lâkin bazen çok olur kafa dumanlanır.Su akadar yolunu bulur düşünmeyin iş azlığını yoğunluğunu hele bir atanında. Kot pantolan(Mavi) ben giyemiyorum;ama giyenler görüyorum arada devamlı değil tabi. Şu an üzerimde tişört (v yaka değil) altımda Slim Fit Pantolon mevcut. İşe başlayınca 1 ay takım elbise giydim; anca dayandım :D.

Maaslariniz ya da sosyal haklarinizdan da bahsedebilir misiniz? Gorevinizde yükselecek olsanız bu nasıl ilerleyecek? Yerlestiginiz puaniniz kaçtı?@RssCip

üniversite memurluk tek kiriterde yorum yapmak yanlış yoğun çalışanıda olur bütün gün sıkıntıdan iş olsada yapsak diyende olur üniversite fakülteleri olur bölümleri olur düz memurlar genelde evrak bölümlerine satın alma evrak onay kaşe falan yada öğrenci işleri bürası bayanlarda değişiyor bazen sekreterlik yapanlarda olur dekanlar genel sekreterliklerde iş akışı en çok olan rektörlük biriminde olur genelde yoğun olur tabi okadrda değil kılık kıyafet serbest memur maaşları öğrenim durumuna göre değişir en az 2700 den başlar evli bekar 300 tl farklı çocuklu 70 tl kişi başı farklı.

Tayin konusu asalet tasdik konusunda ciddi durumda kararlı tasdik durumu 1 yıldan az olamaz 2 yıldan fazla olamaz yani 2 yıla yakın onaylanır. Tabi tayin olayı şöyle üniversite sizi gitmek istediğiniz kuruma yerleştirmiyor sizden gidip kendinize yer bakmanızı istiyor yani yer bul kendine gidersin yer bulmak size kalmış torpil işi yer bulunmuyor genelde

RssCip

Teşekkürler. Şimdiden kurumlar konusunda az çok fikir edinmeye çalışıyorum ki son anda kararsız kalmayayım diye. :)
suat65

Teşekkürler bilgiler için. Çalışacağımız birimi seçme şansımız oluyor mu, yoksa şansa mı kalmış? Engelliye bakış açısı nasıl, ön yargılar var mı?

suat65 maaş eğitim seviyesine göre değişir yazmissiniz, mesela 2700 fakülte mezununa verilen ücret mı? Ayrıca çalışılan univseritede yüksek lisans yapmak istesem kontenjan olarak bir ayrıcalık olur mu?

Suret

tabiki avantaj olur görevde yükselme sınavlaarı olur her yıl şimdi verdiğim rakamlar net değil değişir orta öğretim önlisans lisans maaşları yani düz memur lise bekar 2016 yılında yaklaşık 2600 vardı şimdi 2018 aaşlar daha yüksek lisans bekar 3500 üzeri eğer mühendislik bölümleri 4500 Tl ve üzeri

Lisans mezunu bekar düz memurun univseritelerde çalışırken maaşı 3700 diyorsunuz öyle mi?@suat65

Teşekkürler bilgilendirme için

bir

birimi seçme şansınız pek olmaz çünkü hangi birimde ne gerev var bilemezsiniz yapabileceğiniz uygun işi verirler neler yaparsın sorarlar işte engelinize göre sizi yormayan iş verirler memnun olmasa kurum için kampüs içinde bir çok fakülteler olur yerinizi değiştire bilirsiniz. Örnek arkadaş yer değiştirdi sebep boştu sıkıldığı için :)

Mesela bı univseriteden başka bir univseriteye de tayin yapma imkanı olabilir mi peki?@suat65

Suret

olabilir ama gitmek istediğiniz üniversiten yer bakacaksınız size yer açarsa iki kurum arası nakil yapılır. Diğer kurumlar gibi değil geçiş değil üniversiteler kendi başına bir kurumdur birbirileriyle bağlantılı değil karşıdaki kurum üniversite bile olsa kendinize yer bakacaksınız orda yer varsa gidersiniz.

suat65 peki bunun gerçekleşmesi ortalama ne kadar sürer, ayrıca bu hakkı kullanmak için her zaman başvurabilir mıyız?

Hocam bu işlerde herhangi bir sertifika vs gerekiyormu işe başvururken falam

Suret
Bunun Gerçekleşmesi dosyalar gelip gitmesi bazen 1 ay bazende aylar içinde herşey olu verir ama derseniz dosyaları ben getirip görürürüm daha hızlandırırım size kuruma kalmış.

emirkaboglu
Sertifika Pek resmi önem kazanmaz ama hani olurda görev verilir size becerinize bakılır bilgisayar sertifikanız var mesela kuruma dersiniz sizi bilgisayar laboratuvarında görevlendire bilir yani sertifika ek maaş kazandırmaz diploma kazandırır.

suat65 diyelim ki fakülte mezunu olarak üniversitede işe başladım. İlk açılan görevde yükselme sınavına girebilir miyim? Ayrıca görevde yükselme sınavları naosl oluyor, neler soruluyor? Bir de universitede çalışırken yüksek lisans ve doktora yapacak olsam akademik kadroya geçebilir miyim?

Suret

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılım şartları her kurum için farklılık göstermektedir. Bu sebepten dolayı hangi kurumda görev yapıyorsanız ilgili kurumun başvuru şartları detaylı olarak incelenmelidir. Ancak çok karıştırılan bir husus hakkında bilgi. Aday memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına katılımlarına yasak konulmasa da, bu kişilerin yani aday memurların sınava girseler ve kazansalar dahi adaylık süreçleri devam etmektedir. Sınavın akabinde sadece memurlar görevde yükselebilir ve unvanlarını değiştirebilir.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ OLMAK İÇİN ASGARİ ŞARTLAR NEDİR ?

Bilindiği üzere, araştırma görevlilerinin üniversitelere alınmasına ilişkin usul ve esaslar ""Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"le düzenlenmiştir.

Söz konusu yönetmeliğin 7 nci maddesinin 1 inci fıkrasında; "Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için en az lisans mezunu olmak ve ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak" hükmü yer almakta olup, araştırma görevlisi alımlarına ilişkin başkaca bir şart bulunmamaktadır.

Yukarıdaki verilen bilgilerden de anlaşılacağı gibi Araştırma Görevlisi kadrolarına başvurmak için asgari şartlar sadece lisans mezunu olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmaktır. Ancak, her üniversite araştırma görevlisi kadrosu ilan ettiğinden bir özel şart belirlemek zorundadır.

Burada üniversite sadece lisans mezunu adayların başvurabilmesi için, örneğin "İşletme Bölümü Lisans mezunu olmak" gibi özel şart koyabileceği gibi, ek koşul belirleyip "İşletme Bölümü Lisans Mezunu Olmak. İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisans Yapıyor veya Yapmış Olmak" şartı koyarak alanında lisansüstü eğitimine devam eden kişilerin başvurmasını da isteyebilir. Bu durum tamamen üniversite rektörlüklerinin insiyatifinde olan bir durumdur.

Bu sebeple, araştırma görevlisi olma düşüncesi olan kişilerin Yükseköğretim Kurulunda yer alan "AKADEMİK KADRO İLANLARI menüsünde ilan edilen kadrolarda aranan "Özel Şartları" dikkatli incelemeleri gerekiyor.

Üst Alt