Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede Öğrenim ve Katkı Kredisi aldım. Geri öderken özel haklarım var mı?

E®KAN

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Meraba Arkadaşlar. Sakarya üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bligisi Öğretmenliği 2006 mezunuyum. Üniversitedeyken öğrenim ve katkı kresini hakkımı kullandım. şimdi bana bu krediyi geri ödemem için bi yazı geldi kredili yurlar kurumundan.

Bildiğim kadarıyla Özürlüler bu krediyi geri ödemiyorlar. Ben de onun için müracaat etmek istiyorum fakat yine konu hakkında hiçbir fikrim yok :) :D Eğer üniversitedeyken benim gibi kredi bursu alan varsa ve bu işleri nasıl hattiğini sölerse çok memnun olurum...

Şimdi nasıl yapmam gerekiyor acaba......... ?

Teşekkürler Yeşim, saolasın. yine görüldüğü gibi herşey laftaymış ve pratikte hiçbir espri yok :(

kuruma dilekçeyle başvurucam bende aynı durumdayım

Netbus kardeş hangi şehirdesin, yada nereye baş vuracaksın banada biraz anlatırsan sevinirim. ille Ankara'ya mı gideceğiz yoksa buralardaki KYK dan olur mu ?

zahmet etme kardeş tamam ben hallediyorum. sorumu unut......

nası bi sonuca ulaştın sen . yazdığım dilekçe ye cevap gelmedi . sen sorunu nasıl halletin ? ne dediler sana konuyla ilgili ?

Hocam daha birşey yapmadım, gelen kağıtla ödeme günü başlamadan bir KYK müdürlüğüne gidip taksitlendirme yapmak gerekiyormuş,geç kalınırsa birşey yapamıyorlarmış, sadece bu bilgiye ulaştım...
birşey öğrenirsem haber veririm inş .....

yazı gelmeden gidiyorsun yurtkur müdürlüğüne
geri ödeme süresi gelmeden peşin ödemek istersen, özürlü olduğunu belgelersen %50 geri ödeme imkanından faydalanırsın.
taksite gelince kendi aralarınızda anlaşıyorsunuz öyle imkanları var.

Bizzat ben kendim gittim 2 sene öncesindemiydi, neydi

of ya uc kurus kredı al dogrudurst ucret almadan mıslı mıslı faızle ode en ıyısı velıden gecınmek kredıyı almamakmıs

Arkadaşlar,ben de kesinkle tavsiye etmiyorum katkı ve öğrenim kredisi almanızı.Ben öğrenciliğim süresince kredi aldım ama hiçbir faydasını görmedim hatta zararı oldu çünkü üstün başarılı öğrencilere karşılıksız burs veren bir takım kuruluş ve kişiler şartları arasında''başka yerden burs almamak''ifadesini koyuyor ve bu şart herşeyi bağlıyor,ben bu konuda çok sıkıntı yaşadım.Lisansım boyunca belli aralıklarla çalışmasaydım kredi yurtların verdiği 3 kuruşla hiçbir ihtiyacımı karşılayamazdım.Geri ödeme aşaması da çok sıkıntılı asgari ücret altında bile maaş alsanız farketmiyor,eğer sigortalı bir iş ise çalıştığınız maaşa bakmaksızın tüm parayı peşin talep edebiliyorlar,mecbur gidip konuşmak,taksit şansını denemek gerekiyor.Ben 3 sene o kadar parayı bulup da ödeyemedim,sonuçta acayip faiz geldi neredeyse 10 aydır acayip rakamlarda ödemeler yapıyorum ama hala tam bitmedi,işi olmayan ne yapsın:( Benden tavsiye almayın arkadaşlar,inanın kaşıkla verip sapıyla geri alıyorlar.Karşılıksız burslar için de size engel olma durumunu dikkate almanızı öneririm

Daha ödemeye başlayamadım ve sorgulattım. Borcum 7 milyar olmuş :S

Öğrenim veya katkı kredisi borcu takibe alınan borçlular için 5917 Sayılı Kanun ile tanınan süre 12 Ekim mesai bitiminde sona erdi lakin mazeret götererek yeniden başvuruda bulunabilirsiniz. Borçlular, [FONT=Verdana][SIZE=2]www.kyk.gov.tr[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2] internet adresinden elektronik ortamda ödeme planlarını belirleyerek başvuruda bulunabileceği gibi dilekçe ile de kurumun ülke genelinde bulunan Bölge veya Yurt Müdürlükleri ile Cemal Gürsel Caddesi. No: 61 Cebeci/Ankara adresine bizzat ya da posta yoluyla başvurabiliyorlardı. isterseniz şansınızı bir deneyin ama süre doldu ne cevap gelir bunuda bilmiyorum.Borcunu başvuru süresi içinde bir kerede ödenmesi durumunda hesaplanan gecikme zammının yüzde 75'i; 12 ay içinde aylık eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 50'si; 24 ay içinde eşit taksitlerle ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 25'i; 36 ay içinde eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda ise gecikme zammının yüzde 10'u siliniyordu. Taksitlerin aksatılması durumunda eski borç üzerinden tahsilat yapılacaktı ama dediğim gibi süre doldu. Siz yinede bir deneyin.[/SIZE][/FONT]

----------

Siteyi ziyaret ederseniz 1 gününüz kaldığını göreceksiniz acele edin :D biz protesto ediyoruz :)

merhaba

arkadaslar ben aldım 3200tl izlememem yol nedir?
yardımcı olurmusunuz
saygılar.

peki peşin ödediğimizde ne kadar indirim veriyolar
bilginiz varmıdır? teşekkür ederim.

Üst Alt