Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede okuyan engelli öğrenci hakları

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Üniversitede okuyan engelli öğrencilerin hakları hakkında bir kaç tane sorum olacak. Bu konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olanlar bizimle paylaşabilir mi?

• Genel anlamda Üniversiteyi kazanan engelli öğrencilerin ne gibi hakları vardır?
  • Katılımın zorunlu olduğu derslerde devamsızlık konusunda tolerans tanıyorlar mı?
  • İngilizce hazırlık sınıfı olup da derslerin uzaktan devam ettiği ve sınavların yüz yüze olduğu üniversite var mı?
  • Özel Öğrenci statüsü kapsamında ailemizin yaşadığı şehirdeki üniversitede okuma kapsamında yararlanan var mı ? Bu konuda dikkat etmemiz gerek önemli durumlar nelerdir?

Katkı payından muaf oluyorsun. Daha doğrusu ben ikinci üniversite olarak açıköğretim yazdım hiçbir ücret talep etmediler. Evet, özel öğrenci statüsünde ailenin yanında okuma imkanın var. Daha önce bu yolla kaydımı memleketime aldırmıştım. Ama son sınıfta olmuyor diye biliyorum ve maksimum iki sene bu şekilde okuyabiliyorsun sanırım. Emin değilim, bir araştırmak lazım. Ben üniversiteyi yarım bıraktığım için tam hakim değilim bu konuya. Devamsızlık konusunu bazı üniversiteler çok ciddiye alırken bazıları hiç önemsemiyor duyduğum kadarıyla. Tamamen üniversite yönetiminin tutumuna bağlı.

Yorumun için teşekkür ederim . Özel öğrenci statüsüyle ailemin yanında okudum demişsin, kazandığın bölüm ve ailenin yanında okuduğun bölümün ingilizce türkçe farklılığı sorun yaratıyor mu?

Onu bilmiyorum, benim her ikisi de Türkçe eğitim veren bölümlerdi.

Üst Alt