Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede okuyorum. Askerlik tecil işlemini okul mu yaptıracak?

okan_ses

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
ben 19 yaşındayım. üniversiteyi ilk yılımda kazandım.
askerlikle ilgili hiç bir işlem yapmadım şu ana kadar. 91'lileri çağırmışlar. okul benim adıma tecil ettirmiş olabilir mi?
çünkü kütüğümün olduğu yere benle ilgili bi belge gelse bana haber verirdi muhtar.yani tecil olayını kesin çözemedim.ben bu işten kurtulmak istiyodum hemen.tecil ettiyse muayene olamaz mıyım?% 45 bedensel engelliyim kolumdan.yani tecil edildiyse muayene olamaz mıyım?olsam acaba bu işlemler çok uzun sürer mi?tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruö

okul otomatik tecil ettirmez mi yani?tecil ettirmediyse rapor çıkarmak ne kadar sürer.1-2 haftada halledebilirsem yapıcam yoksa okul açılınca tecil ettircem

normalde her yıl askerlik çağına girenlerin nüfus kayıtlarındaki bilgileri içeren ilk yoklama kimlik çizelgeleri 1 ve 30 Nisan tarihleri arasında, nüfusa kayıtlı olunan yerin köy veya mahalle muhtarlıkları ile askerlik şubelerinde askıya çıkarılmak suretiyle ilân ediliyo.Askı süresi içinde, ilk yoklama kimlik çizelgelerini incelemen, ismin yoksa veya kimlik bilgilerin hatalı veya eksikse, gerekli düzeltmeleri yaptırmak üzere, 30 Haziran tarihine kadar nüfus idaresine başvurman gerekir. Gerekli yerlere bu konuda gereken bilgiyi vermezsen eğer yoklama kaçağı olarak grünürsün ve askeriyede seni mahkemeye verir. Asker kaçağı olmadığını ıspatlamak içn uğraşır gel git yaparsın açılan davada cabası.normalde askerlikten muaf değilsen ve tecil işlemlerini yaptırmadı isen okuln senin adına byle bir şeyi yapmaz ve sen mahkeme çıkarsın. Mahkemede kötü niyetinin olmadığı anlaşılırsa büyük ihtimal ceza almazsın ama genede son karar Yargıdır belli olmaz. Ceza alırsan bunuda para cezasına çevirler, ama dedğin gibi %45 lik özrün raporunda belirtilmişse bunu da hemen bu duruma düşüp daha fazla uğraşmak istemiyosan bildirmen gerekir.

muayene olur olmaz rapor alamazsın raporun biraz bekler kurula girer ve kuruldan çıkıp senin bunu alman ortalama 8 günü bulur.

ewt ama yukarıdada bahsettiğim gibi uğraşmak gel git yapmak istemiyosa sağlık durmunu bildirmesi lazım bu ihtimalide gz ardı etmeyelim lütfen yapması gereken sadece sağlık durmunu bildrmesi

kayıtlı olduğum köy muhtarına kağıdım gelse haber gelirdi bana gelmemiştir.o zaman üniversite otomatik olarak tecil ettirdi.ilk senemde üniversite kazandığım için de bana kağıt gelmedi.tecil edildiyse muayene olmam o zaman de mi??

okulu yenimi kazandın yoksa okuyomususn okuyosan okullar normalde tecil ettiriyo ama benim bir arkadaşımnki olmmıştı belkide okulun hatası. ama okuyosan ve yoklaman geldi ise senn tecil ettirmene gerek yok dolayıssıyla muayene olmanada. özcemöz bilgi sahibi olmak içn bazen bazı şeylere gerek yoktur.

yani rapor işini mezun olunca yapıcam.aslında ben olup kurtulmak istiyodum ama 4 yıl sonraya kaldı.neyse artık o zaman halledicez...

tecil edildiyse muayane olmam de mi??olsam da kurtulsaydım keşke

ilk sorusunda okulu ilk girişimde kazandım dediği için ben okul yaptırmaz dedim ilk yorumunu bi daha oku istersen 2. sınıfta olduğunu daha yeni yazdı. 2. sınıfta olduğundan dolayı gerekli yazışmalar okul ve askeriye arasında yapılacağından o sadece keyfine bakacak mezun olup okulla ilişiği kesilincede sağlık durmunu bildirmesi gerekekecek. bak yanlış değil aslında relax ol.

tamam sakin olun.tartışmaya gerek yok.cevap verip zaman ayıran sizlere teşekkür ediyorum...

keşke her sorun böyle çözülse.engelli olmama rağmen hiç bi yerden burs alamadım.kyk vermedi tesyev bin ton belge istemiş eksik belge diye vermediler fakir kağıdı şartmış ama o da rencide edici geldi.tev'de vermedi çünkü kontenjanı azmış.kaldım öylece işte.neyse inşallah bu sene bi daha deniycez...

okan bir yer var adını şimdi hatırlayamadım ama engelli ve başarılı öğrencilere başvurdukları taktirde hemn burs veriyorlar be 1. sınıfa giderken devamsızlığım olduğu alde genede verdiler. onun adını sana yazıcam bi ara oraya başvur.

o yerin ismi hatırlarsan iyi olur keşke alabilsem...babam işçi öyle zengin değiliz ama okuyan kardeşim yok.bir de sigortası olanlara pek burs çıkmıyomuş.o olmayınca niyeyse vermediler.her yere raporumuda ekledim ama olmadı.zengin iş adamları filan olsa çok iyi olurdu ama onlarada ulaşamam heralde...

okan benim benim babamda ssk lı benim burs aldığım dernek doldurttukları formda anket tarzı birşey yapmış ve sorduklarına mümkünca güzel yanıtlar verirsen şansın yüksek ben 2007 de 200 tl burs aldım her ay. şuan kullandığım bir ilaç nedenyle bazı şeyleri anımsamam güçleşiyo ama harırladığımda sana bildiricem yazarken hatırladım adı tesyev :) buraya muhakkak müracat et:)

okuna hemn başvur eğer bence okul engelli ğrenciler içn bu girrişimi yapar orayla iletişim kurar bu burs karşılıksızdır.212 274 10 32 - 212 274 11 71 bu nolardan kendinde ulaşabilirsin ama sana tavsiyem sende üstüne düş 12 274 04 47 - 212 275 81 44 bu noya kendini tanıtan ve bu bursa neden ihtiyacın olduğunu belirten bir faxlar çek .info@tesyev.org bunuda ekle.

tesyev bende başvurdum ama gerçekten abartmadan söylüyorum onlarca belge istediler.yolladım ama neymiş fakir kağıdı gerekiyomuş.bende fakir kağıdı alıcak kadar durumumuz kötü değil dedim.yani gidip te alamam o kağıdı.görsen istedikleri belgeleri savcılık kağıdı maaş bordrosu fakir kağıdı nüfus cüzdanı ikametgah dünya kadar para verdim yine olmadı..kimseyi suçlamıyorum ama burs vermemek için neler yaptılar...

hayır zcemoz kırılmadım seninde amacın doğru olanı aktarmaktı. sanada ii geceler dilerim.

okan sen istedikleri belgeleri tamamla belgelerin tam olsun muhtara da git ben engelliyim öğrenciyim ve engelilere burs veren bir dernekten burs alabilmem ifakirlik belgesi almam gerekiyo de. ben bunların hepsini yaptım verdiler. yılmadan yola devam et.ağlamayana meme vermiyolar. istemesini bil arkadaşım.

1. 4 adet fotoğraf,
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi,
3.Vukuatlı nüfus kayıt örneği,
4.Adli sicil kaydı,
5. İkametgâh kağıdı,
6. Devlet Hastanesinden alınmış, engel % sini belli eden sağlık raporu,
7.Ailenin mali durumunu gösteren belgeler, (1. Muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi veya yeşil kart, 2.Anne veya babaya ait maaş veya ücret bordrosu, 3.Varsa gelir ve emlak vergisi beyannamelerinin fotokopisi v.b )
8.Öğrenci olan kardeşi var ise öğrenci belgesi,
9.Yüksek öğrenimine yeni kayıt yaptırmış müracaatçılar için ÖSS sonuç belgesinin bir örneği ve kaydolunan öğretim kurumunu ve sınıfını gösteren öğrenci belgesi,
10.Ara sınıfta okuyan müracaatçılar için öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi ve üst sınıfa kaydolduğunu gösteren öğrenci belgesi

bak istedikleri bunlar.haklısın ama biz teşvik edilmeliyiz yıldırılmamalıyız...

askerlik şubesini aradım tc'mi verdim okul belgemi yollamış tecil yapılmış yani.ve her yıl okul göndercekmiş belgeyi benim bi şey yapmama gerek yokmuş...

Harikasınız ya:) Hızlı olacaksınız tabiki yaraşan bu bize:) Teşekkür ederim ablam:) Fakat bilgi ve tecrübeleriniiz özelden değil forumdan yapın ki herkes faydalansın ablacım. Ekonomik sorunu olan engelli öğrencimiz çok var.

Üst Alt