Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede özel burs alınırsa 2022 maaşı kesilir mi?

asliölge

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
yenilenen raporum %58 olduğu için maaşım epey düşecek ve bu sene istanbulda okul kazandım annemle tek yaşıyorum ve o çalışmıyor ben 650 tl ile nasıl geçineceğim istanbul gibi bir şehirde burslara başvurma hakkım var mı? yoksa kesilir mi bu para lütfen biliyorsanız söyleyin. (kykdan bahsetmiyorum)

asliölge
adı ne olursa olsun eve gıren her gelır dahil ediliyor
Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
Evet dikkate alınmaktadır.
aldığınız burs karşılıksız yani geri ödemeli değilse 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir.
ama burs alıyorum derken, geri ödemeli KYK öğrenim kredisini diyorsanız, dahil edilmez.
Soru 59: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Evet, dâhil edilmektedir.

-mka
Peki g0 seviyesindeki bir aile içinde geçerli mi bu? çünkü ablamda okuyor ve çok zorlanıyoruz ve annem çalışmıyor zaten babamla yaşamıyorum yani ailede asgari maaş alan yok buna rağmen başvuramaz mıyım?

asliölge
rapor enaz %40 mı ve aile kişibaşı gelir 852tlden az mı çokmu ona bakıolar.bu şartlar tutuosa başvur.kirada oturuyosanız emsal kıra bedeli gelirden düşülür avantaj olur.onun harıcı borcunuza geçinip geçinemediğinize bakmazlar

Üst Alt