Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede yarı zamanlı çalışıp cüzi gelir elde etmem 2022 maaşını etkiler mi?

feylefus

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli maaşı alan bir insan, üniversite okuyorsa ve üniversite ona kısmi zamanlı çalışma karşılığında ( günde 3 saat) aylık 300 lira 3 aylığına bir ödemede bulunuyorsa ve engellinin başka hiç bir geliri yoksa ve 2 çocuklu bir ailesi varsa, engelli maaşı kesilir mi?

Lütfen bilen biri bilgi verebilir mi?

Ayrıca bir banka hesabı açmanın bile engelli maaşını kesebileceğini forumda dile getirenler var bu doğru mudur?

Son düzenleme:
Sadece banka hesabı konusunda cevap verebilirim.

Neredeyse tüm bankalarda hesabım var, 2 tane kredi kartım var, banka hesabımın birinde 750 tl ek para limiti var ve maaşıma bir engel tahsil etmedi bugüne kadar.

cezalet

teşekkürler yorumun için... Şu banka hesabı meselesine benim de aklım yatmamıştı.

Son düzenleme:
feylefus
bahsetttıgnız mıktar gelır sınırnı(kişibaşı hane gelrı olan 609 lirayı) geçmiyosa bişi olmaz.
bankadakı para işine gelince
[FONT=&quot]Soru 56: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?[/FONT][FONT=&quot]
Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.

[/FONT]

Sigorta girişin olmadığı sürece hiç bir sorun olmaz...

Batuhan üniversite staj ve kısmi zamanlı çalışmaya kaza ihtimaline karşı sigorta girişi yapar. Ama bu sigorta ile ilaç filan alınamaz. Bu tesir eder mi?

Kısa vadeli sigorta kolundan da gelir elde edileceği için sıkıntı olabilir.

Geliri aylık 300 lira ... bu sorun olmaz bence ... olursa da bunu iptal eder yeniden başvuru yaparız. Herşey yeniden başlar

cezalet
Banka hesabi bos ise sorunyok yüklü miktar yatir bakalim ne oluyor.

8000 tl giriş yaptım. aylık 750-1500 tl arası girip çıkıyor. Ben sorun teşkil etmez demiyrum müneccin değilim. Dikkatli olmak lazım tabi.

Üst Alt