Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite'nin adalet bölümü kazandım. EKPSS ile atanabilir miyim?

oemre07

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Süleyman Demirel üniversitesi adalet kazandım mezun olunca ekpss ile hangi kadrolara atanabilirim ortaöğretim ekpssden çalışmadan 76 almıştım önlisans a çalışıp 80 üzeri alırım diye düşünüyorum

Zabıt katibi olabilirsin 10 parmak daktilo sertifikasıda alırsan.

Zabıt katipliği meb onaylı 10 parmak sertifikasına sahip olacaksın ayrıca atama yapılırken bile adalet bakanlığınca zabıt katipliği sınavına da ayrıca girmen gerekiyor ondan da yüksek bir puan alman lazım ondan sonra ataman gerçekleşir.

Lise, önlisans önemli olan ; EKPSS PUANI + BİLGİSAYAR SERTİFİKASI

ONUN DIŞINDA ŞANS

ADALET BÖLÜMÜNÜ OKUMANIN AVANTAJI;

-. DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE HUKUK FAKÜLTESİ KAZANMAK BİRAZ DAHA KOLAY, KOLAY DERKEN; MATAMATİK VE TÜRKÇE ÇOK İYİ OLMASI LAZIM!

Beyazadam78

Hukuk eşit ağırlık puanına göre kazanılıyor değil mi 4 yıllık ama 2 yıllık alt daldan okunmuş ise DGS sınavına girip 4 yıllık kazanmak lazım değil mi?

aynı bölüm açık öğretim fakültesin dede var ordan da okuanbilir...

bende bu sene 10 tane aöf bölüm yazdım ama hiçbiri gelmedi nalet olsun....

Bir engelli için Z. Katibi olmak oldukça zor. Meslekte rahat bir şekilde çalışıp emekli olmak imkansıza yakın. Tecrübe ile sabit demedi deme... İlgili bakanlık engelli dostu bir bakanlık değil. Hatta engellileri hiç sevmeyen bürokrat ve bürokrasisi var. Engelli hakları rahatlıkla görmezden gelinip işi yorum hakkı bana aittir diyen bir yapı. Fakat işin özel sektör kısmı var, o taraf bildiğim bir konu değil. Dgs ile Hukuk ise yakın gelecekte tamamen kaldırılacak durum onu gösteriyor. Dgs sınavını söylemeye gerek yok. Sınav Türkçe, Matematik, Fizik, Edebiyat ve Sosyal bilgiler öğretmenlerine yönelik neredeyse. Hukuk öğrenmek insanı incitir öğrenci arkadaşım. Şimdiden hayırlı olsun.

Şansınız şu ki artık aöfte kapattılar bölümü yani rakibiniz azaldı tercih edilen bir bölümdü zabıt katibi olabilirsiniz veya dış ile hukuk yapabilirsiniz avantajları bunlar

2013 de adalet den mezun olan biri olarak söylüyorum bu bölümü açmışlar ama iş sahası kimsenin umrunda degil. Şöyle ki Ekpss de diyanet , Diyanete normal memur alırken İlahiyat mezunu istiyor normal düz memur için ama Adalet bakanlığı Zabıt katibi, gardiyan , mübaşir yada adliyelere cezaevlerine memur vs gibi iş kollarında Adalet mezunu şartı koymuyor. Lise mezunu da başvuruyor herhangi önlisans yada lisans mezunu da. Absürtlükler ülkesiyiz.

Keza avukatlar gidip bu bölümden mezun yardımcı almaz gider mümkünse büro yönetimi mezunu bayan alır. Ona da gider 1-2 sene UYAP ögretmekle temel hukuk kavramlarını ögretmekle ugraşır. Erkeksen nispeten zor bu konuda iş tanıdık yoksa.

Ekpss de bu sene 1 kişi açtılar adalet o da tek adalet için degildi tonla alternatif kod vardı.

YSK , Zabıt katibi ya geçen sene ya bu sene aldılar ama mezuniyet adalet istememiş başka bir bölüm istemişti.

Kısaca Ekpss de bu bölümden artı yok. Normal Kpss de yok gerçi. Her hangi bir önlisans kodu ile 80-82 üzeri atanırsın alım sayısına göre ama. Her zamanki kadar olursa.

Ekpss önlisans tan şoför vhki ve memur olabilirsin en az bi 80 yapman yeterli gibi şuanki verilere göre başarılar inşallah atanırsın özel sektör acımasız.

Üst Alt