Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversiteye kayıt olurken özürlü sağlık raporu istenildi. Neden isteniyor olabilir?

wolcyy

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
ben bu sene üniversiteyi kazandım ve kayıt olmak için gereken evraklara baktığımda ' özürlü sağlık raporu ' nun da gerekliği olduğunu da öğrendim. Bunun ne için gerekli olduğunu öğrenmek istiyorum ve bunu üniversiteye vermesem herhangi bi problem olur mu daha sonradan .?

bilgisi oolan arkadaşların cevaplarını bekliyorum ...

Üniversitelerde sakat öğrencilerin tespit edilip, sorunlarının çözümü için birimler var. O amaçla istendiğini düşünüyorum. Bunun sana en küçük bir zararı olmaz, aksine yararı olur...
Hatta, sen okulun bu "engelli birimi" ile de iletişime geç ve varsa özel taleplerin bunları ilet, çözüm bulmalarını sağlamaya çalış...

sanırım ab uyum projelerine bağlı olarak üniversitelerde bununla ilgili bir takım çalışmaların yapıldığını biliyorum.bununla ilgili eşimde bu proje içersinde görev aldı.aklımda kaldığı kadar,bu projedeki amaç, engelli bireylerin öğrenim esnasında sıkıntılarının minima indirilmesiydi.
tüm fakültelerde engelli rehberlik veren kadroların oluşturulması,campus içinde fiziki şartların uygun hale getirilmesi campus ve yurt arasında servis hizmeti oluşturulması ,adaptasyon,kendini geliştirme vb...

engelliler için bu kadar düzenleme olacğanı sanmıyorm ama bakalım=)

sadece tespit amaçlı bi şeydir bu.. mesela görme engeli olanlara sınavları için okutman,sınava yalnız girebilecekleri yer falan ayarlanıyo.. bunun gibi şeylerin önceden belirlenmesi amaçlı yapılıyodur..işte böyle..:)

lavinia,

sen heralde bu şekilde kayıt oldun ?

yok okuduğum üniversitede görme engelli arkadaşlarım var onlardan biliyorum..:)

Üst Alt