Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversiteyi 4 yıllık mı, 2 yıllık mı okusam karar veremiyorum?

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
1
2 Yıllık Sınavsız geçiş hakkım var dersler konusunda pek iyi olmadığım için 4 Yıllık YGS sınavına değilde 2 yıllık sınavsız geçiş yaparak 2yıllık Okumayı düşüniyorum yalnız bununla beraber EKPSS'yede başvuruda bulunucam sizce ne yapmalıyım aklım çok karışık 4 yıllık mı okusam 2 yıllık mı diye 2 yıllık okuduktan sonra 2 yıllık daha okuyup 4 yıllığa tamamlamakda var aklımda ama fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Özel sektörde hiç bir şirket 2 yıllık okulları üniversite olarak görmüyor hatta bazı bölümler ve belli başlı bazı üniversitelerin lisans diplomaları kabul görüyor yani kısaca her ilde Üniversite var ama verdikleri Lisans diplomaları tuvalet kağıdı kadar değerli sadece 8 - 10 Üniversitenin belirli bölümleri kabul görüyor oralara girmen içinde YGS %5 lik dilime girmen lazım haricinde zaten üniversite okumuş olmuyorsun gençliğinden 4 yıl heba etmiş oluyorsun, malesef gerçekler bunlar gerisine kendin karar ver.

EKPSS icin açıköğretimden lisans okuyabilirsin tabi sınavıda geçmen gerekiyor. %15 şansın var eski sınava ÖMSS ye göre 60.000 de 10.000 atandı.

tabi ki 4 yıllık, aslında elimizden gelenin en iyisini yapmak lazım. Liseler önlisans, önlisanslar lisans... Rakibiniz azaldıkça memur olma yolunda dolaylı olarak şansınız da artacaktır.

Yorumlarınız için teşekkürler. karar vermek zor 2 yıllık şuan için okumayı düşüniyorum hayırlısı olsun, 4 yıllık mezunlar iş bulmak'da sıkıntı yaşarken 2 yıllık olarak bittirmek ne derecede doğru olacak bilmiyorum..

Her zaman Okumaktan zarar qelmez lafı ıle karşılaşanlardan brisiyim..:) Zarar gelmez gittiği yere kadar devam.

2 yıllık adalet okuyabılıyorsan oku..istiyorsan sonra 4 yıllıkta yapabılırsın,sınavsız..

Teşekkürler arkadaşlar hayırlısı olsun hakkımızda bakıcaz artık 2 yıllık okuyacağım YGS ye hazır olmadığım için ve pek derslerle haşır,naşır değilim sayısal olarak diğer derslerde aynı şekilde sağolun.

engelli olduğun için 2 yıllık okul ekpss çalış memur ol 4 yılık okumaya hiç gerek yok :D mantıken ama tercih senin

2 yıllık sınavsız geçiş yaparken tercihlere özel üniversiteler yazamıyoruz değilmi bu konuda bilgi sahibi olan varmı ?

Sınavsız Geçiş? sistemi nasıl oluyor. Yani ben lise mezunuyum. YGS 'ye girmeden 2 yıllık AÖF 'nde okuyabilir miyim? Bu Engellilere tanınan bir hak mı? Raporumun günü bitti. Tam da YGS kayıtlarına denk geldi. Raporu yetiştirmeye uğraşıyorum. Ösym 'ye göndereceğiz de onaylayacak ta.. İNŞaALLAH yetiştiririz.

Kptnwlf;

Sınavsız geçiş hakkı sadece meslek lisesi mezunları 2 yıllık okuyabiliyor bu da yeni mezun olanlar öncelik veriliyor burada diploma notu ve mezun olduğun yıl önemli 4 yıllık okumak için YGS girmen gerekiyor.

Meslek mezunu olmadığımız için, YGS yolu gözüktü bize. Peki YGS 'ye girmek için, önce parayı yatırıyoruz, sonra SAĞLIK RAPORU 'nu ÖSYMye mi göndereceğiz. Onaylanması için ???

merhaba kardeşim ben 2005 den beri kamuda çalışıyorum 4 yıllık üniversite mezunuyum şimdi en basitinden kamuda 2 yıllık mezunu biri ile 4 yıllık mezunu biri arasındaki farkları anlatayım

1- maaşında 1000 tl ye kadar fark olur
2- müdürlük vb için 4 yıllık bitirmek ve arkanın sağlam olması kısaca dayının olması lazım
3- göreve çıktığında bile günlük ödenen harcırah ( görev oarası ) farklıdır
4- memuriyete başlamada derce ve kademe farkı olur buda hem emekliliğine hemde memuriyetteki maddi duruömuna etki eder

şayet kendine güveniyorsan 4 yıllığı bitir ve öyle kamuya özellikle yerleşmeye bak çünkü biz engelliler için en ideal yer kamu arkadaşlar hayır lendime çok güvenemiyorum diyorsan iki yıllığı bitir kamuya yerleşmeye bak kamuya girdikten sonra 4 yıllığa tamamlamaya çalış buseferde şu risk olur kamuda 2 yıllık diplonayla girdin 4 yıllığa tamamladın hemen dört yıllık mualamelesi görmezsin bitirdiğin bölümden boş kadro olması lqazımki kadronu alıp 4 yıllık haklarından yararlanasın karar senindir hakkında ve hakkımızda hayırlısı

Kptnwlf;

15 Ocak'a kadar mutlaka ÖSYM başvuru formunu doldur teslim et. rapor sonra yollayacaksın diye biliyorum şuan için başvurunu yap.

Ayrıca klavuzu oku;

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

yanlız76;
Yorum için teşekkürler hakkımızda hayırlısı olsun 2 yıllık için müracaat da bulundum 4 yıllık içi sınava girsem kazanma şansım çok düşük hayırlısı böyle bakalım rotamız nereye gidecek.

Abi ben anlamıyorum istanbulda olupta engelli birinin iş bulması zor falan deniyor. İşkurdan istahbul iş ilanlarına baktım bir sürü bende mi bi yanlışlık var.

yasin;

NİMBUZ;

İş çok ama yapılacak iş var yapılmayacak iş var benim iş arama gibi bir derdim yok şuan için kendi adıma diyorum yalnız şöyle bir durumda var normal bir insanın bile yapamayacağı işleri kalkıp engelli iş ilan diye yayınlıyorlar ya o çok kötü işte adam işçi değil' de hamal arıyor af edersin onu' da bizleri görüyor çoğunluk, Şuan için benim ve diğer arkadaşlar için en önemli husus bence güzel bir meslek edinmek "bilgisayar,bilişim" vb. diğer alanlarda bilgi edinmek ve bunu belgelemek ellimizden geldiği kadarı ile 2 yıllık bir hakkım olduğu için bunu okuyup hiç olmazsa üniversite belgesi almak için çırpınıyorum hayırlısı olsun artık bu yorumu genel olarak yazdım yanlış anlama.

Yasin; Asıl sen kusura bakma demek istediğini tam olarak anlayamadım, şuan kamuda çalışıyorum özelde de çalışmıştım. Sen söyledikten sonra aklıma tekrar dank etti o günler; inşallah okumakta fayda var bence 2 yıllık oku sonra dgs ile 3. sınıftan geçersin ama dersler zor kalmamaya bak, kolay gelsin

Üst Alt