Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversiteyi kazanan engelli birinin hakları nelerdir?

ISIL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu sene üniversiteyi kazandım.üniversite de okuyan engelli birinin ne tür haklara sahip olabileceğini öğrenmek istiyorum. bu konuda bilgisi olanların bilgilerini benimle paylaşmasını istiyorum.

bende merak ediyorum aslında,acaba harçlarda indirim yaparlarmı, sonra engellilere verilen burs olanakları,mesela 2 yerde burs alabiliyormuyuz,sonuçta biz engelliyiz,harcamalarımız biraz fazla
şöyle bilgili biri çıksa şu sorularımızı cevaplasa çok iyi olur

ben unıversıte okuyordum fırat unıversıtesı kaza yaptım bıraktım..dondurdum sanırım yok gıbı..

engelinizi belirtirseniz başbakanlık bursu çıkma olasılığı artar.harç kredisinde %50 indirim yapıldığını biyorum.ama bunu başvurunuzu yaparken belirtmelisiniz.yurt başvurusunu yaparkende bu durumu belirtirseniz yurta yerleşme sansınız artar.burs konusunda tesyev in yardıncı olduğunu biliyorum.

teşekkürler serkan verdiğin bilgiler için ben yaşadığım ildeki üniversiteyi kazandım yurt isteğim yok. bir şey daha öğrenmek istiyorum burs harç vb.. şeyler için tekrar özürlü raporu çıkarmama gerek var mı yoksa geçmiş yıllarda aldığım rapor geçerli midir.

deü yerel yönetimleri kazandım tekecig

Yerel yönetimleri araştırdın mı? Nasıl iş bulma oranları iyi mi?

ewt tekecig araştırdım bölümüm ve okulum çok güzel tüm kamu kuruluşlarında çalışma imkanı var..

Kamudan şaşma arkadaşım ne varsa kamuda var. şimdikten hayırlı olsun.Tebrikler

kazanmış olduğun ünivesitenin öğrenci işlerine ya da rehberlik merkezine git.Engel durumunu belirt ve özel burslar konusunda sana yardımcı olmalarını iste.TEV bursunu kesinlikle al mesela vakıf bursu olarak.Ama dediğim gibi senin için aslolan özel burslar.Zira devlet ya da vakıf burslarında başka yerden burs almama koşulu var.Ancak özel burslarda bu yok.bikaç farklı yerden burs alabilirsin rahatlıkla.
Tüm bu burslara başvurup herşey kesinleştikten sonra yine okul aracılığıyla ya da okuldaki engelli öğrenciler aracılıgıyla engelli öğrencilerden çıkarları için faydalanmak isteyen ( ki aslında bu bi alışveriş ) şirketleri ögren.Kurumlarında fiili olarak engelli çalıştırmak istemedikleri için seni çalıştırıyormuş gibi gösterip sigortanı yatırıp sana belli bi maaş öderler(asgari ücret + maaş).Bunu sanki burs veriyorlarmış gibi gururla yaparlar ama buna takılma.Ama dedigim gibi bu dedigimi kesinlikle tüm burs işlemlerini hallettikten sonra yapmalısın.Burası çok önemli.Eğer bu şekilde şirket bulamazsan BSH elektronik'e bir mail at.benim ögrencilik zamanımda bana onlar vermişti.hala öğrencilere bunu verdiklerinden eminim.( kimse etiktir degildir bahsetmesin bana. )
Bunun dışında şimdiden okuyacağın bölümün bulunduğu binaya git.Gez,gör.Senin için uygun mu kontrol et.Eğer eksik bişey varsa bunu yönetime bildir.Zira okul açıldıktan sonra mimari değişim yapmaları şimdi okul boşken olduğuna kıyasla çok daha zor olacaktır.
Okul açıldıktan sonra her bi hocanla ayrı ayrı tanış.Doğru olsun ya da olmasın engel durumun yüzünden derslere düzenli gelemediğini belirt.Bunu birşey talep eder gibi söyleme ama mutlaka söyle.Eğer hergün derslere gideceksen de "zorluklara rağmen hergün derslere katıldıgını" göster.Bu hocaların sana karşı biraz daha insiyatifini kullanmasını sağlayacaktır.
Aklıma geldikce yazarım buraya bişeyler daha.
hayırlı olsun
He bu arada engelli olarak ne hakkın mı var? -hiç :)

teşekkürler matematik bilgilerin için önerilerini dikkate alıcam..

sadece soyle bir avantajı var ısıl basbakanlık bursu alabilirsin ve belediye bursları muhtemelen cıkar.yoksa harcta felan bi indirim yok.evet burs için sağlık raporu alman gerekli...hayırlı olsun..
harç ve öğrenim kredisinde %50 indirim uygulanır deniyor.ilgilenen arkadaşlar altta verdiğim linkten bakabilirler.ayrıca kurumla iletişime gecebilirler.Engellilere Sağlanan Hakların Tam Listesi (Memurlar.Net - Forum)

----------

23.madde

bende başbakanlık şimdiki adıyla yurtkur bursuna başvurdum yurt başvusu sırasında.ama tev bursunada başvurmak istiyorum.hangisinin çıkacağı belli olmadığı için başvurucam.ama yurtkur ve tev bursu çıkarsa napcam bilmiyorum.birkaç yerden burs çıkarsa aynı anda hepsini kaybetmekten korkuyorum.bu işlerdeki ayrıntılar konusunda beni aydınlatırsan sevinicem.bir de üniversite özürlüler biriminden bu konuda yardım istiycem.görevleri bana yardımcı olmak olduğuna göre bu konularda umarım bana bi yol gösterirler ve avantaj sağlarlar...

bölümün çok gzel bi bölüm seçmekte iyi etmişsin :D bu bölümü bitirince açıkta kalmazsın çnk çok fazla açık var iş alanlarına gelince; valilik,il özel idare,belediyelerdir.fakat zor bi bölümdür çok az bitiren vardır o yüzden çok açık var.bende yerel yönetimler okuyorum fakat dışardan.son sınıftım geçen yıl fakat dönemi uzattım 4 dersten.dışardan olunca dahada zor oluyo hele bide çalışıyorsan 2 kat daha zor neyse uzatmayayım sana başarılar dilerim :D Rabbim yolunu açık eylesin :D

hiç bir hakkınız yok ben ADÜde okudum çok zorluklar çektim..

öğrenim kredisinde bana uygulanmadı % 80 raporla üstelik.

Üst Alt