Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversiteyi Uzaktan Öğretim olarak okuyan var mı?

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar Sınavsız olarak bu sene 2 yıllık bilgisayar programcılığı uzaktan öğretim olarak okumayı düşünüyorum devlet üniversitelerinden tercih yapacağım hiç bilgim yok zor mu kolay mı ?
avantaj nedir okuyan veya bilgisi olan paylaşabilir mi görüşlerini normal okumayı düşündüm fakat normal olarak devlet üniversitesi yakında yok uzak olduğundan şehir dışına çıkamam malum özel üniversitelerde çok pahalı bundan dolayı böyle uzaktan öğretim olarak okumayı düşünüyorum.

Sartlara dikkat et.Bazi okullar haftada 1_2 gun devam mecburiueti istiyor. Ben ahmet yesevi 2 sinifa gectim. Devam mecburiyeti yok. Derslere girmek kanaati etkiliyor. Her ders icin donem odevi var. Gayet zorlayici odevler. Vizeler internet ortaminda, finaller ankara Gazi universitesi yada istanbul Yildiz Teknik universitesinde. Mufredata gelince programlama bilginiz varsa meslek dersleri cok basit. Bir dil bilen her dili cozer mantigiyla. Sozel dersler ozellikle ekonimi yipratiyor.

mssql;

Vizenin yüzde kaçı finalin kaçı alınıyor? ?Geçme notu kaç

Gecme notu 65. Ortalama 4 uzerinden 2 uzerinde kaldigi surece 55-65 arasi notlar da geciyor.
Vize %18
Odev %4.5 kanaati etkiler yapilmasi onemli
Kannat % 7.5
Final % 70

gjzVOb.png

Hangi bölümü okuyorsunuz siz ? ben örnek olarak İstanbul üniversitesi üzerinden uzaktan eğitim girdiğim zaman finallere sınavlara Ankara'da veya diğer illerde mi gireceğim sınava ? :) matematik kötü açıkçası okumakta istiyorum meslek olarak programlama bilgim var çok şükür az çok onda sıkıntı yok, tabi diğer genel kültür diğer dersler beni bayağı bir zorlayacak sorması ayıp masraf gideri nedir devlet üniversite için bazı okullar da devam mecburiyeti demişsiniz nasıl yani tam olarak yeni başlayacağım için pek bilgim yok bu konularda.

Bilgisayar programciligi okuyorum. Yaptigim isin diplomasini almak icin yazildim. Yazida belirttim Ahmet Yesevi Universitesi icin bu sartlari. Senelik 2.600 TL Donemlik tahsil ediliyor 1.300 TL olarka 2 taksit. Matematik -1 Goreceksiniz. Diger universite sartlarini pek bilmiyorum. Sakarya dusunmustum devam mecburiyti oldugu icin yazmadim. Klavuzdaki sartlara bakin. Universiteyi arayip devam mecburiyetini ve sinav takvimini sorun.

Bende marmara Üniv. Bilgisyar programcılığı uzaktan eğitim okuyorum 2.sınıfa geçtim. Meslek lisesinden mezunum normal tercih yaparak direk geçiş yaptım. Vizeler ve finaller-bütünlemeler okulda oluyor, dersler bilgisyar ortamında bazıları canlı bazıları video PDF dosyaları gibi dökümanlar yükleyerek yapılıyor derslere devam mecburiyeti yok. Okul için vakti olmayanlar, çalışanlar veya işte biz gibi engelli olup okula gitmeye zorlananlar için çok iyi bir sistem fakat tabi ki arkadaşlık ortamı öğrencilik psikolojisi falan pek olmuyor. Birde dönemlik yaklaşık 360 lira kadar harcı var ama onuda rapordaki özür oranı kadar indirim yaparak alıyorlar.

mssql;

Özel Üniversite herhalde harç ücreti biraz fazla değil mi, bu devam mecburiyetini tam olarak anlayamadım ? devam mecburiyeti olunca bırakma gibi bir durumun olmuyor mu ? bu anlamda mı ?

aslan2695;

Merhaba Muhammed Ali, Bende İstanbul üniversite yazmayı düşünüyorum nasip olursa orada okumayı düşünüyorum, bende normal şekilde okumayı düşünüyordum aslında ama maalesef olacak gibi görünmüyor buna sebep böyle bir karar aldım uzaktan okumaya; Haftanın kaç günü ders oluyor, Saat kaçta oluyor sabah mı akşam mı ? kaç saat sürüyor cumartesi,pazar ders durumu oluyor mu online olmak şart mı ? Tercih sonrasında gidip resmi kayıt yapılıyor mu ? böyle üst üste sordum kusura bakmayın.

Estağfirullah kusur mu olur hiç, yardımcı olabilirsek ne mutlu. Bizde Pazartesiden cumartesiye kadar her gün genellikle akşam saatlerinde (5den sonra) dersler oluyor. Bazı dersler canlı olunca tabi derste bulunursan daha iyi oluyor ama derste online olma veya izleme zorunluluğu yok, her hafta bütün dersler olduktan sonra arşivleniyor geçmişe yönelik istediğin haftayı seçip izleyip dosyalara bakabiliyorsun. Mesela ben Ilk haftalarda düzenli bütün derslere bakıyordum ama sonradan ucunu biraz bırakınca sarkıyor sınav haftası artık sıkışıyoruz yumurta kapı hesabı :) eskilere yönelik hafta hafta eksiklerimizi tamamlıyoruz mecburen. Tercihler açıklanınca okulun verdiği tarihlerde kayıt yaptırdık normal üniversite öğrencisi gibi kartlarımızı falan aldık okul numarasıdır vs gibi. akademik takvime göre de dersler başladı işte ama kayıttan sonra bi daha vizeler başlayınca sınava gittik sonra birde finaller için o kadar yani başka okulda işimiz olmadı. Sınavlar da 1 hafta sürüyor bizde yine akşam saatlerinde hergün 1-2 sınav duruma göre oluyor. Pazartesiden cumaya kadar.

aslan2695;

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler, 3,4 güne kadar tercihleri yapacağım hayırlısı olsun. :)

mssql Merhaba hocam konuyu açalı belki 5 yıl olmuş ama belki bilginiz vardır diye size sormak istiyorum:

Ben uzaktan eğitim ile bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?Ne yapmalıyım?

Sapphire

Üniversite sınavına girerek bu bölüme kayıt yaptırmalısınız. Eğer uygun bir önlisans programı mezunuysanız DGS sınavı ile de geçebilirsinizi. Ben Önlisans, Lisans ve Yüksek Lisansımı burada yaptım. Diplomalar E-Devlet üzerinde görünmekte. Akşamları online ders var, 30-35 sayfalık her dersin dönem ödevi var. Bitirme projesi var. Vizelere evden giriyorsunuz ağırlığı %12 civarı, finaller İstanbul, Ankara ve İzmir'de devlet üniversitelerinde yapılmakta, ağırlığı %70. Çalışıyorsanız tavsiye ederim ama ikinci öğretim imkanınız varsa daha mantıklı.

Üst Alt