Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ünlü biri lösemi ise herkes yardıma koşuyor, peki ya ünlü olmayanlar?

Mediha

Üye
Konular
66
Reaksiyonlar
2
Meşhur sanatçımız Murat GÖĞEBAKAN lösemi hastalığına yakalanmış maalesef.. Bunu duyduğumda çok üzüldüm.. Çünkü bu illetin insana neler çektirdiğini az çok biliyorum..
Evet Murat GÖĞEBAKAN benimde çok sevdiğim ve bir o kadarda kişiliğini beğendiğim sanatçılardan biridir.. Bir insan bu kadar mütevazi olabilir bence..
Rahatsızlığını duydum üzüldüm ama o bu konuda çok şanslı.. Çünkü o nede olsa meşhur biri ve insanlar ilik vermek için sıraya giriyorlar ona sanırım.. Peki ya öyle olmasaydı? Yada ben şöyle söyleyeyim lösemi olan binlerce kişi var onların yaşadıkları kimin umrunda peki?
Bu sitede üye olan arkadaşım hatta ben ona ortağım derim hep rivacaprio Murat beyle aynı kaderi paylaşıyor ve onun yaşadığı sıkıntıları ben çok iyi biliyorum.. Ama onun için kimse ilik vermek değil ah vah demekten öte bir şey yapmadı.. ki bu yazımı okuyunca belki sizlerde aynı şekilde ah vah deyip geçeceksiniz.. Benim yazma amacım bu değil sadece bazı gerçekleri görmenizi istediğim için..
Bu şekilde lösemiyle savaşan ve ilik bulamadığı için tedavilerini sonuçlandıramayan ve hayatı böyle biten bir çok kişi vardır eminim.. Neden bir Murat GÖĞEBAKAN olunca gösterdiğimiz ilgiyi bir başkası için göstermiyoruz aynı hassasiyeti neden bir ahmet mehmet için duymuyoruz?
Bunu sormak istedim...

Güzel bir soru olmuş Medihacım. Ben kendimce sanırım yapabileceğimi yaptım. Organlarımı bağışladım. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini düşünenlerdenim. Başlık çok güzel olmuş. Ünlü yada değil herkese acil şifalar diliyorum.

Moonserose'a katılıyorum. Herşey medyada bitiyor. Kimileri medyanın elinde bulundurduğu gücü hiçe sayıyor ama düşünsenize evinize giren gazeteden okudugunuz internette ki haberlere kader hepsi medyanın elinde ve bu gücü en iyi şekilde kullanmayı parası olan biliyor. Bu olayı ben birazda kesikbaş cinayeti dedikleri yeri göğü inletip yerin yedi kat altlarında aranan bir genci getirdi aklıma. Bu ülkede kimbilir günde kaç kişinin kalemi kırılıp başı bir hiç uğruna kesiliyor ve bunlar genellikle hiç bir zaman ses getirmiyor. Medya tutup bütün lösemilere ilik bulacak kadar sosyal sorumluluk sahibi olacağını sanmıyorum ama en azından bu gücü göstere göstere insanları uyutması bambaska..

Milletçe iteklemeden bişey yapmıyoruz genelde.

Mesele aslında Murat Göğebakan'ın ünlü olması değil. Lösemi oluşunun medyaya yansıması.

Medyada görünmeseydi diğerleri gibi ondan da kimsenin haberi olmayacaktı.

İllede medyanın gündeme getirmesi dikkat çekmesimi gerekir diyorsunuz arkadaşlar..
Peki bizler neler yapabiliriz daha duyarlı nasıl olabiliriz? sadece lösemi değil daha böyle bir çok sorun vardır eminim bihaber yaşadığımız.. Bunları öğrenmek için illede bizim yada bir yakınımızın başına mı gelmesi gerekiyor veya medyadan duyacağımız bir ünlünün..

Bir hayata tutunma savaşıdır gidiyor, herkesin diline pelesenk olmuş "milleti ben mi kurtarıcam" nidaları.. Internet te bunun çok savaşı veriliyor, yakın bir zamanda Izmir'de genç bir kardeşimize ilik gerekiyordu, sayılı günleri vardı, bir çok site buna destek veriyor forumlarında destekliyordu, sonu ne oldugunu tahmin edebiliyor olmalısınız.. Sivil toplum örgütleri bile bu konuda yeterli değiller söz geçiremiyorlar neredeyse hiçbir mercide..

Sanırım artık bizlerde Nasrettin Hoca fıkrası misali insana değilde kürke bakar olduk.. Ona göre davranır olduk..

bu durum her hastalık için aynı malesef. ünlüyseniz yada bi şekilde basının ilgisini çekmeyi başardıysanız yardımlar yağıyor. şans bi bakımada bu işler.. ne yapılabilir tek tek uğraşmak yerine vakıflara yada derneklere destek verilip onların tvde daha fazla gözönünde olması ve bağış toplanması sağlanılabilir ki oradan yardım bekleyen milyonlarca hasta bi nebzede olsa yararlansın

Bu hastalığa yakalanıpta sessiz kalanlar ve yardım bekleyenler elbette çoktur. Ünlü olunca reklam adına yapılmadık şey kalmaz.
Ali çok değer verdiğim, fikirlerine ve sohbetlerine önem verdiğim bir arkadaşım. Onun adına bu hastalığa yakalnmış olmasına çok üzüldüm, ancak ben inanıyorum ki, Ali bu hastalığa yenik düşmeyecek. Bu uğurda savaş vereceğine eminim. Elimden ne gelirse yapmaya hazırım.
Ali çok büyük geçmiş olsun. Allahım acil şifa ve sabır versin sana... Her zaman yanındayım Ali ortak...

evet ben kendımde bundan nefret edıyorum..ılla unlu olmamaz gerek..
ya unlu degılsek...o zman way anam way..

Medişim çok güzel bi konuya dikkat çekmişsin, öncelikle bunun için teşekkür etmek lazım sana ;)

Gelelim Ali'ye, yok hatta Ali uyuzcuğuma... :)

Bu uyuzcuğumla tanışıklığımız iki yılı geçti, ama rahatsızlığını öğreneli 1- 1,5 yıl oldu, ortak bir dostumuzdan öğrendim ki o da benim bildiğimi sanarak bahsetmiş, farkında olmadan ağzından kaçırmış, iyi ki de öyle olmuş...ben dururmuyum hemen Ali'yi aradım, ağzıma geleni saydım tabi...
-vay işte sen bana neden söylemezsin,
-dost olduğumuzu sanıyordum
-demekki beni o kadar samimi bulmuyorsun falan filan...canım benim hiç sesini çıkarmadan dinledi ve bana dediği tek şu oldu " atomcuğum üzülmemen için söylemedim" o an sustum ve çenemi tutamadığım için kendime kızdım tabi,Ali'cim tekrar kusura bakma olur mu...

İşte arkadaşlar Ali bu kadar olgun ve bu kadar mücadeleci bir dostumuz...sadece hastalığı değil hayatta hemen herşeyi kendi başarmış, çok güçlü bir insan...çok da hatırşinaz bir dost...benim hatrıma biber dolmasının dışını yedi kaç kere ;);)

Ve bu hastalığı da tamamen yeneceğine eminim, canım unutma tek sen değilsin ve başaranlardan biri de sen olacaksın, ben hastaneye ziyarete gittiğimizde odalarına giremediğimiz, oyuncaklarını kapıdan verdiğimiz o kadar çok çocuk gördüm ki:( sırf enfeksiyon kapmasınlar diye, biz en azından senle görüştüğümüzde kucaklaşabiliyoruz...

İşte arkadaşlar Alicim, uyuscuğum bu...Onun için dua edin olur mu, bu herkesin başına gelebilecek bişey...

Ben başta Ali olmak üzere, Murat Göğebakan ve ünlü olsun olmasın tüm lösemi hastalarına-çocuklarımıza- acil şifalar diliyorum...

Biz seni çok seviyoruz Ali, biraz uyus ve alıngan olsan da...o kadar kusur kadı kızında da bulunur benim dostumda da :D

Sevgili Mediha yine can alıcı bir konuya parmak basmışsın dostum;) Ne yazık ki etiketlerin göz önünde olduğu,belki onların sayesinde başlarına bir hastalık gelecek ki medya böylede bir hastalık var evet ünlü kişimiz bunun sıkıntılarını yaşıyor diye biz haberlerde izleyeceğis ama bir yandanda hastalıktan bihaber halk bu sayede hastalığı duymuş olacak !

Buraya kadar pasifiz,izleyiciyis ama ünlü kişi,hastalığını kişiselleştirmekten çıkarıp elini taşın altına koyup,sosyal sorumluluğu üstlenerek medyayı bu hastalıkla savaş ve mücadelede tetikleyici bir rol üstlenebilirse bence faydalı bir hizmet yapılmış olacaktır olayı bu şekilde değerlendirince hasta ünlümüz ve medya işbirliği diğer hastaların lehinede belki sonuç verecektir.

Dönem dönem losevin kampanyaları,ismi tv lerde duyuruluyor o şekilde yardımlarla dernek artık ne kadar lösemili arkadaşımıza yardımcı olabiliyorsa olmaya çalışıyor.

Sevgili riva arkadaşımıza gelince Ali,özellikle lösemi gibi hastalıklarda tıbbi tedavi yanısıra senin mücadele gücün,yaşama azmin,moralinin ne kadar yüksek olduğu bunlar senin için çok önemli ama sendede inanıyorum ki bunlar mevcut,inşallah hem tedavi hem moral destekle inşallah hastalığı yeneceksin:)

Her zaman yanındayız,dualarımız seninle seni seven bir sürü arkadaşın,dostun var uzakta bile olsalar seni seviyorlar ve her zaman iyi olmanı istiyorlar bunu bil emi uyus Aliciğim;)

Medişim bu konuyu gündeme getirdiğin için sağol..Şu an nereden nasıl başlayacağımı bilemiyorum çünkü şu yalancı dünyada yalan işlerle uğraşmaktan bu tür şeyleri hep göz ardı etmekteyiz yada kendi telaşemizden vurdum duymazlığımızdan olsa gerek bir bananecilik almış başını gidiyor kısacası..
Gelelim Ali'nin durumuna.Ben sanırım 3 seneden fazladır ve ilk bilenlerdenim.Ve her zaman manevi olarak elimden geldiğince yanında olmaya,öyle hissettirmeye çalıştım.Uzak mesafelerde olsakta.Çünkü o benim dostumdu. Zaman zaman bu hastalığın çıkmazına düşsede yinede oradan çıkmasını her zaman bildi.Allahın izniyle..Şimdi buradan bu konunun açılması bazılarına şunu düşündürtebilir.Duygu sömürüsü yapılılıyor,falan..filan..Bende şunu diyorum eğer öyle olsaydı bu sitelerde Ali üç yıldır var ve yıllardırda bu hastalığın pençesinde..Bu arkadaşımıza en büyük iyilik dua ve pozitif motivasyondur bilirsiniz..Müslümanın müslümana arkadan duası her zaman makbuldür.
Ben bu ünlü yada ünsüz kısmına pek girmeyecem.Çünkü herkes az cok kaderini yaşar..
Allahım tez zamanda inşallah şifasını verecek.Dermansız dert yoktur yeterki aramasını ve sabrını bilelim..

beyaz geceler güldürdün beni :D arkadaş organlarını öldükten sonrası için bağışlamıştır şu an yerinde duruyor organları : )
murat göğebakan için bütün insanların sıraya girdiğini düşünmüyorum oda kıbrısta bulduğu iliği bunu alacak parasının olmadığını söylüyordu..ünlü olmak değilde sesini duyurmak önemli buda medyayla olur.
tüm hastalara Allah şifa versin..

Değerli arkadaşım Mediha;

Oldukça hassasiyet içeren bir konuda serzenişini dile getirmişsin.

Bizim insanımızda hep şu vardır. Bir insan belli bir konumdaysa hep o insana karşı ilgi temayül fazla olur. Yani bunu sadece hastalıklardaki ortamda değil de genel anlamda baktığımızda da çok peyda bir biçimde görürüz.

Misal çok zengin bir insanına gösterilen ilgili ole fakir bir insana gösterilen ilgi gibi…. Toplumdaki gücün orantılarının maddiyata ve belirli konumlara göre şekillenerek gelişmesi insanlarımızın kişileri değerlendirirken insan olmasına değil de kendi kafasında belirlemiş olduğu belirli tahayyüllere göre değer biçmesiyle oluşmaktadır.

İşte bunun doğru bir şey olmadığını çok kişi söylese de bunu yapanda çok kişi maalesef mevcuttur. İnsana insan olduğu için değer vermezsek bizde insan olduğumuz için değer bulamayız.

Bu konuda toplumumuzun çok açık bir şekilde zafiyeti mevcuttur. Bunu birçok şekilde kafamızda kendi kendimize sorsak bile bu hakikatlerin değimle olasılığı yüzde bilmem (!) kaçla sınırlıdır…

Üst Alt