Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Unutamıyorum! Psikolojik bir hastalığım mı var?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Uzun yıllardır depresyon tedavisi görüyorum. Ayrıca anksiyete rahatsızlığımda var. İlaçlar kullanıyorum. Doktora bugüne kadar anlatamadığım bir sorunum var. Bu gidişimde anlatıcam. Arkadaşlar sorunum şu. Benim geçmişte ilişkim oldu 4 sene sürdü. Sonra beni terk etti gitti. Terkedeli 3 sene oldu sayılır. Beni her yerden engelledi. Ben 3 senedir hergün instagram hesabına bakıyorum, resimlerine bakıyorum, gelecek diye bekliyorum. WhatsApp çevrimiçi takip uygulaması ile 3 senedir onu takip ediyorum. Geçtiğimiz hafta mesaj attım dayanamayıp yeni sosyal medya hesabı açıp beni oradan da engelledi uzak dur benden dedi. Ama ben hala onu izliyorum onu takip ediyorum onu istiyorum. Bilmiyorum psikolojide bunun karşılığı varmı ama çok zor durumdayım. Unutmak için psikologa gittim ama unutamadım.

Bende de vardı çok öncelerden. Ulaşamadığı her zaman daha çekici gelir insana. Peşinde koşmak ve ona muhtaç hissetmek ise net kişilik bozukluğu bence. Sağlıklı bi insan kendisini kimsenin esiri hissetmez ve giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir diye düşünür. Bi süre sonra bu özlem duygusunun bitmesi lazım.

Bence kendinize zaman ayırın kendinizi sevin. Depresyon hastalığınız bu ilişkiden mi kaynaklanıyo bilmiyorum ama depresyon ve anksiyete düzelmeyen hastalıklar değil. Hayatta kendinizi sevmeniz için her zaman nedenler vardır, umarım zamanla bunları farkeder ve herşeyden sıyrılırsınız...

Zaman her şeyin ilacı, yeri geliyor insan kendini bile unutuyor. Benim de geçmişte asla unutamam dediğim, senin kadar olmasa da, takıntı yaptığım biri vardı. Şimdilerde aklıma bile gelmiyor, ne kadar aptalmışım diye kendime gülüyorum bazen. Hayat her şeye rağmen devam ediyor, daha karşına neler neler çıkacak ama sen bir yerde saplanıp kalırsan bu fırsatlara da kapıyı kapamış olursun.

.Yollar ayrıldıysada ayrıldı, mutluluk yerını ızdıraba yer verıyorsa unutmak en ıysı, istemıyorsada rahatsız edılmemelı kımse kımseyı sevmek zorunda degıl sevdıgını soylersın unutmadıgını soyleyebılırsın ama rahatsız edemezsın yenı bır ılıskıye basladıysada aralarınız bozamazsın aksını yapıyorsan saplantı takıntı psıkolojık ciddi rahatsızlıktır. Herkesın unutmadıgı bırılerı vardır ama takdırı ılahı.Nasibin kimse senın ıcın en hayırlsıı o dur . Bence en ıyısı yalnızlık :)

Ülkede sık rastlanan durum. Bunun erkek ve maganda versiyonunda kadınları öldürüyorlar i̇şte maalesef görüyoruz.

Şahsen tavsiye edebileceğim iki şey var.

Birincisi kendinize uğraş bulun, vaktinizi sürekli bir şeyler ile meşgul ederseniz düşünmekten kısmen kurtulursunuz.

İ̇kincisi tercihe bağlı elbette. O vatandaş gittiyse, i̇lişki bittiyse bitmiştir, nokta. Boşuna dememişler "ölenle ölünmez" Yeni bir başlangıç yapmaya kendinizi kapatmayın, hayat kaldığı yerden devam ediyor. Etmek zorunda

kadınları öldüren ınsanlar onursuz haysiyetsız ınsanlardır ben benı ısteneyen kadın ıcın kendımı daglarada vursam yuzsuzluk yapmam zorla elde etmeyede calısmam,zamanla sever olayı hıkaye.Hem öldürmek ne dmeek yav cok öldurme taraftarıysa g.tu yıyosa gıtsın savasın oldugu yerlere kadınamı guclerı yetıyor .

ÖzlemMimaroglu

Eğer başka başka sadece gönül ilişkisi değil mesela bir arkadaşınla tartışma birinin size kötü davranması gibi şeyleri de takıntı yapıp uzun süre unutamıyorsanız hastalıktır bun

İzzet güllü, zincirleme sorular tekniğini deneyin..

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstediğini almış senden ve işi bitmiş seninle sende hazmedememişsin bu durumu takıntı haline getirmişsin gözüken o daha doğrusu yazdıklarından anlaşılan .

Bak unutamamanda hastalığın bir yönü olabilir onun yerine başkasını bulursan unutursun bence ilaç etkiside var unutamamak normal ama bişeyler yapman lazım hocaya söyle ama kendi iradenle kurtulman isterim çünkü her yeni ilaç yan etkileriyle geliyor psikoterapiiste akıl danış çevrendekilere unutursun

ÖzlemMimaroglu

Bende de aynı durum vardı bir dönem en son nişanlandı öyle takip etmez oldum. Siz ya da o bir ilişkiye adım atarsa bu duygu geçecektir.

Kesinlikle boşlukta olma durumu..Beyin yeni bilgilere yer açmak için bazılarını unutur. Bu ilişkilerde de böyledir denebilir, tabi ki yaşanmışlıklarınız var unutmak zor gibi görünse de yeni bir ilişkiye başladığınızda süreç inanılmaz hızlı şekilde telafi edilebilir.

ÖzlemMimaroglu İşte bu yüzden ilişkilerde karşı tarafı hayatmızın merkezine almamalıyız. Unutmaya çalıştıkça aslında herşeyi yeniden hatırlıyorsun. O kişiye karşı hissetiğin ne varsa kağıda dök ve sonra o kağıdı yak. Hiç kimse senden daha değerli değil. O yüzden kimse için hayatını erteleme ve/veya ızdırap verici bir hale dönüştürme.

Üst Alt