Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Unutkanlık testi nasıl yapılır? Unutkanlıktan yüzde kaç oranında rapor verilir?

seranko

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Zorunlu olarak yeni sağlık raporu almak için gittiğim hastanede birçok branşa gittim.. Bunların arasında nörolog da vardı ..Çok uzun süredir diyabet+hipertansiyon ve psikiyatrik tedavi gördüğümü ayrıca da her iki elimde de karpal tünel sendromu olduğunu nöroloğa söyledim.. EMG sonuçlarına baktı.. bilekliklerimi gördü.. başka nedir şikayetin diye sordu .. Son 1 yıldır aşırı unutkanlık ve sinirli halim var dedim.. Unutkanlık için psikoloğa sevketti.. Uyuz psikolog beni otutturdu başladı sormaya.. Evlimisin,çocukların var mı,yaşları kaç,şu anda saat kaç,bugün ayın kaçı,başbakan kim,cumhurbaşkanı kim... hepsi bu.. Sağlamsın dedi ve rapora sağlam yazdı.. İyi de benim sorunlarım bunlar değil ki dediysem de birşeyin yok kardeşim dedi ve gönderdi.. Netten bakıyorum da unutkanlık testi bu uyuzun yaptığı gibi değilmiş.. Ben mi yanılıyorum yoksa ? Çok kızdırdı beni uyuz herif..
Sonra raporu nöroloğa götürdüm önemli bir şeyin yokmuş dedi. İyi de dedim bana sorduğu sorular alakası olmayan şeylerdi dedim.. Hımmm dedi.. Sonra rapora birşeyler yazdı ama ne yazdığını anlamak mümkün değil.. Sinir sistemi ile ilgili birşeyler yazdı bileklik kullanıyor yazdı ama gel gör ki anlaşılmıyor .. bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı acaba? teşekkürler

arkadaşım yukardaki sorulara cevap verebildiğine göre ciddi bi hastalığın yok demek oluyor.ben şizofreni hastasıyım ve çok ileri unutkanlık var bende.evlendim,ayrıldım ama tarihlerini hatırlayamıyorum mesela ya da uyandığımda ayın kaçı olduğunu,hangi günde olduğumu bilmiyorum.fakat ciddi bi hastalığın arifesindede olabilirsin,unutkanlığın ilerlerse tekrar doktora git,geçmişolsun.

bende mesela panikliyorum unutkanlığım var ama tek sorun yalnızlık oluyor. gezmeyi eglenmeyi doğayı seviyorum denizi seviyorum. benimde tavsiyem şudur bol bol kendinizi meşgul edecek iş yapınızx yopksa dahada kötüye gidersiniz

Yanıtlarınız için her ikinize de teşekkür ederim... Benim sinir olduğum olay UNUTKANLIK TESTİ nin bu sorularla yapılmıyor olmasıdır.. Yoksa özür oranım yükselsin vs niyetim yok.. Madem bu test yapılacak adam gibi yapılsın ve yapan kişi adam gibi yapsın.. Nette psikologların hazırladığı birçok test buldum ve kendime bugün uyguladım.. 5 tane ayrı test yaptım.. hepsinde de normalin üzerinde bir unutkanlık sorunum olduğu bir uzman ile görüşmem gerektiği sonucu çıktı.. Buna bir de diyabet ve diğer rahatsızlıkları eklediğimizde ve bunlar için birçok ilaç aldığımı da hesaba kattığımızda olayın değişik bir boyut aldığı kendiliğinden ortaya çıkıyor.. Yanlış olan test değil , testin sorularıydı bana göre ... Haksız mıyım ?

haklısın arkadaşım,sorular ancak çok çok ciddi boyutlarda olan unutkanlıkları belirlemek amacıyla soruluyor sanırım.senin unutkanlığın normalin üstünde olabilir ama aşırı ciddi boyutlarda olmadıkça kimse ilgilenmez.tekrar geçmişolsun.

Unutkanlığınız yeniden değerlendirilsin istiyorsanız aldığınız rapor için il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunabilirsiniz.. Sizin içinize sinmemiş yapılan test ama o sorulara cevap verebildiğinize göre ya zannettiğiniz kadar mühim bir unutkanlığınız yok, ya da doktorun yanına gidince ağrısı geçer ya insanın, hafızanızın zehir gibi çalışacağı tutmuş...:)

Unutkanlıktan dolayı rapor alacak olursanız buraya sonucu yazar mısınız?..

asumano unutkanlık olan kısı sızofren olamaz arkadasımız norolojı hastası unutkanlık ıcın norolojı test ıcın ekg uyku laborotuvarına sevk eder orada beyındekı sınırlerı olcerler ona gore tesısı konulur bu unutkanlıkda epılepsıde cıkar sızofren hastası normal bır ınsandan farkı yoktur

Bacıbey;

evet mühim bir unutkanlığım yok :) ... Kızımın dersane günlerini unutuyorum.. 5 dk önce bir eşyayı koyduğum yeri unutuyorum... 5 dk önce tanıştırıldığım kişinin ismini unutuyorum.. yola çıkarken uğrayacağım yerleri unutuyorum.. daha bunun gibi birçok şey var.. Geri zekalı sözüm ona psikoloğun sorduğu gibi başbakan kim,cumhurbaşkanı kim,saat kaç gibi sorulara cevap verebiliyorum çok şükür... Dedim ya işte masabaşı memuru olmuş psikolog da.. Salla başını al maaşını.. Geçen yıl ki SÜREKLİDİR-ÖMÜR BOYU raporum için İl sağlık müdürlüğüne resmi olarak yazı yazmıştım.. Onlar da resmi olarak cevap yazmışlardı.. Aldığınız rapor ömür boyu geçerlidir.. Hiçbir yer tekrar rapor isteyemez deniyordu yazıda.. Gel gör ki SGK bu yazıyı bile kabul etmiyor.. Kardeşim bakın bu Devlet'in bu konudaki en yetkili kurumu değil mi ? Evet diyorlar.. Eee.. eski rapor geçerli diye yazıyor işte burada diyor.. Olsun yazsın bizi bağlamaz diyorlar... 14 ocak 2012 tarihli genelgeyi gösteriyorum.. Raporum geçerli maaşımı kesemezsiniz diyorum.. Keseriz diyorlar... Her kez kraldan çok kralcı bu ülkede.. Hiç kimsenin kimseyi kazıdığı ve taktığı yok.. Mahkeme kararlarının bile uygulanmadığı bir ülkede yaşıyoruz kiii bu karşılaştığımız sorunlar devede kulak ... Unutkanlığım diyabetten ve kullandığım psikiyatrik ilaçlardan da olabilir belki bunu bilemem.. Ama ben ilaçları çok uzun yıllardır kullanıyorum.. neden son 1 yıldır aşırı unutuyorum ki ... Neyse... Hüküm verilmiştir... Çarşıbaşında tez psikologun kelle kesile ve alem-i cihana ibret ola :) :) zeki zekalı herif...

Üst Alt