Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Unutulmayan tarihler [O an]

LECCEBÜM

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Tarih 05.08.2001 insanların hayatlarında unutamadıkları belli başlı günler vardır ya işte bugünde benim unutamadığım,yıldönümlerini kutlamayı hayal ettiğim,hayatımı sevdiğimle birleştirdiğim günümdü yani evlendiğimiz gün ama öyle olmadı.
Tarih 08.08.2001 işte bu tarih hayatımızı bir trafik canavarının alt üst ettiği gün. Balayı tatili için eşimin daha önceden yaz dönemlerinde çalışmış olduğu Balıkesir/Akçay'a gittik düğünümüzden bir sonraki gün.Eşimin arkadaşı kalıcağımız yeri ayarlamış. Biz zaten çok yorgunuz günlerdir koşuşturmaktan,biraz sohbet ettikten sonra kendimizi otele attık.Ertesi gün kalktık kahvaltımızı ettik,dolaştık,biraz alışveriş yaptık,denize girdik,dinlendik.Akşam yemeğinden sonra arkadaşlarıyla sohbet ettik. Eşimin hayalinde hep Fethiye'ye gitmek vardı Ölüdeniz'i görmeden dönmek olmaz diyordu.Arkadaşı boşverin gitmeyin burda kalın dediyse de dinletemedi.Bende etkilemek istemediğim için hiçbirşey diyemedim çünkü başından beri hep o hayali kuruyordu.Hani ecel çağırırmış derler ya çok doğru bir söz.Gece saat 11 gibi tekne turu gezintisine bizde katıldık döndükten sonrada yola çıktık.Hatta arkadaşıyla vedalaşamadık dönüşte uğrarız dedi.Sabah 7 gibi İzmir'deydik yola dinlenerek,mola vererek devam etmiştik.En son hatırladığım saat 9 civarlarıydı Muğla Yatağan yolu üzerindeydik yol gayet güzel hiçbir sorun yok hızda yok çünkü olursa anında müdahale ettiğim için rahat bir yolculuktu.En son hatırladığım gittiğimiz güzergahta sola dönen bir viraj birden üzerimize doğru gelen bir minübüs ben Halis bu ne yapmaya çalışıyor derken eşim direksiyonu sağa kırmıştı bile.Karşı tarafın 8 de 8 kusurlu bulunulduğu bir kaza. Gözümü açtığımda hastanedeydim bacaklarımın her ikiside alçıda yoğun bakımdaydım.Tabi ilk sorduğum eşim oldu onun başka bir bölümde yattığını iyi olduğunu söylediler.Kötü haber tez duyulur bizimkilere haber uçmuş ikimizin de ailesi ordaydı.Yengem hemşire olduğu için onun yanıma girmesine izin vermişlerdi.ben hemen onada sordum tabi Halis nasıl diye o da iyi dedi.bizimkiler aşağıda bekliyor camdan onlara el sallıycam dedi meğer eşim karşımda yatıyormuş ben anlamayayım diye geçerken onada bakmış.önümde perde var karşıda yatanı göremiyorum biri var çünkü doktorlar gidip geliyor hatta hemşireye sordum orda kim yatıyor diye herhalde yaşlı birisi hiç sesi çıkmıyor dedim nerden bilebilirdim eşimin karşımda yattığını bilsem çıkarmıydım ordan.ertesi günü beni servise aldılar bizimkiler dışarda herkes perişan bir vaziyette ben onlara moral vermeye çalışıyorum iyiyim birşey yok düzelecek diyorum.durumun kötü olduğunu bilmiyorum ki minübüs onun tarafından vurunca tabi onda hasar daha çok. herhalde vücudunda kırılmayan yer kalmamamış ama en önemlisi beyin kanaması.En önemli hasar beyninde, olmadı kurtulamadı beni bırakıp gitti.bir haftta dayanabildi. O gün babam yanımda diğerleri ortalıkta yok yengem,abim,eşimin akrabaları kimse uğramıyor yanıma. Ali amca geldi ogün eski çalıştığım iş yerimin sahibinin babası benimde çok sevdiğim babam gibi gördüğüm Ali amcam hatta tutturdu bu gece ben senin yanında kalıcam diye herhalde bu kötü haberi bana verecek tek gönüllü o oldu.Bana söylemeye çalışıyor işte Halis'i götürdüler Çorlu'ya diye ben baştan kızıyorum niye bana söylemiyorlar diye ama sonra olsun madem orda daha iyi olucaksa götürsünler diyorum.neyse uzatmayayım en sonunda Ali amcam kızım Halis öldü diyor. ölümün şakası olurmu yine bana şaka yaptığını düşünerek gülümsemeye çalışıyorum,beynimde birsürü gelgit yaşıyorum bu arada tabi ama en sonunda Ali amcamın gözündeki yaşlar gerçekle yüzleşmeme yetiyor.Çok zor Allahım kimseye yaşatmasın. Üzerinden dokuz yıl geçti ama ben hala yaşadığım her saniyeyi hatırlıyorum. Önceleri hiç anlatamıyordum hemen boğazım düğümlenip gözyaşlarım süzülüyordu yanaklarımdan.Şimdi sanki bir başkası yaşamışta onun hayat hikayesini anlatıyormuşum gibi. boşuna dememişler zaman herşeyin ilacıdır diye.Zamanla acılarda hafifliyor.Hiç isyan etmedim niye ben demedim bunun ya bir sınav yada bir ceza olduğunu düşündüm.eğer bu bir sınav ise Rabbimden gelene razı oldum eğer bir ceza isede yaptığım bir yanlıştan hatadan dolayı ise çok şükür cezamı bu dünyada çekiyorum diye düşündüm.Kabullenmemenin yada niye ben demenin bana hiç bir faydası olmayacağını biliyorum çünkü. Hep Allahım bana bu acımı unutturucak başka acılar yaşatma diye dua ediyorum ve kazanın bacaklarıma bıraktığı hasarla yaşamıma devam ediyorum.İşte buda benim hayat hikayem

Sağolun Allah razı olsun.Herkesin var bir hikayesi buda benim hikayemdi.İnatçılığım sayesinde bunun da üstesinden gelebildiğimi düşünüyorum.tabiki çok zor günler geçirdim ama hepsi geride kaldı.Rabbim darda olan herkesin yardımcısı olsun...

Başınız sağolsun. Allah size ve eşinizin yakınlarına sabır versin. Çok zor ve üzücü bir olay yaşamışsınız. Hikayenizi bizlerle paylatığınız için teşekkürler.

Sürekli birileri aramızdan çekilip gidiyor..kiminin eşi,kiminin annesi,babası...taa ki biz de gidene kadar..başın sağ olsun..belalar ve musibetler insanı Allah a yaklaştırır..ve bize bu dünyanın geçici olduğunu hatırlatırlar..

Ne Yazık ki, İnsan Kaderden Kaçamıyor ..
Olacak Olan, İllaki Oluyor.
Mani Olamıyorsun.

Sen de Çok Zor Günler Yaşadın.
Ve Dediğin Gibi, Hepsi Geride Kaldı.

Umarım Bundan Sonra Sana Hayat, Hep Güzellikler Sunar ..

____Sağlıkla Kal ..

Unutamadım O tarihi.......

19 Mayıs 2004
Gençlik Bayramıydı AMA benim için değildi.....

Rabbim hepinizden razı olsun güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.Derdi veren Allah'ım sabrını da veriyor.Bu dünyadan ayrılıp öbür dünyaya göç edenler için Allah'tan rahmet diliyorum.Umarım bundan sonra hayat,hepimize güzellikler sunar...

Hayat zalimdir hayat sefkatlidir hayat acimasizdir hep yanibasimizda cok insan gibi etraimizda dolaniverirler
ama hangisinin bize ugrayyacagini bilemeyiz
sana gecte olsa dadece basin sagolsun diyebilirim arkadasim. Cok güzel ifade etmissin

Evet aynen dediğiniz gibi hayat bazen çok zalim,çok acımasız olabiliyor ama bütün bunlara rağmen hayatın şevkati değilmidir bizi yaşama bağlıyan,umut etmemizi sağlıyan.Herşeye rağmen hayat yaşamaya değer önemli olan yaşadıklarımızdan çıkaracağımız dersler.Allah razı olsun...

evet katiliyorum arkadasim
Bence önemli olan insanin hep önüne bakmasidir geriye bakinca bir adim alamayiz ama ileriye bakince gecmisten alacagimiz derslerle yeni bir gelecek yeni bir yasam kurmamiz isten bile degildir. Sanirim senin gibi bir hanimda yasami icin artik mutlu olabilecegi bir yön cizmistir. iste ben sana bu yasaminda mutluluklarin en degerlesini sunuyorum hep mutlu ol hep mutlu yasa arkadasim

burda bisürüü arkadaşlar var hepsi dertlii herbiri neden ben diye bilir ama allahtan gelen bişe kahrıda hoş lutfuda mevlam lutfundan ayırmasın kimseyi inşş sizinde yüreginize su serpsin inşş

Her şey zıddı ile bilinir…
Acı olmazsa tatlı,
Kötü olmazsa iyi,
Çirkin olmazsa güzel,
...Ölüm olmazsa yaşam,
Yokluk olmazsa varlık,
Hastalık olmazsa sağlık,
Çileler ve hüzünler olmazsa mutluluk,
Nasıl bilinebilir!

Çoğu zaman herkesin hayattan nefret ettiğimiz anlar olmuştur.
Bazen ölsem de kurtulsam dediğimiz anlar…
İşte böyle bir anda Azrail kapımız çalsa ve ruhunu almaya geldim dese,

Kaçımız buyur içeri deriz.
Biraz önce bıktım artık yaşamak istemiyorum diyorduk, ama Azrail’e de kapıyı açmak istemiyoruz.
Demek ki her şeye rağmen yaşamak istiyoruz…
Hayat standardı bizlerden daha zor olanları düşüneceğiz, bizlerden iyileri değil.
İsyan etmek, bağırıp çağırmak, birilerinin hayatına bakıp sürekli imrenmek veya kıskançlık krizlerine girmek çözüm değil!
Hayatın renklerini biz aramalıyız.
Hayat hep siyah-beyaz renklerden oluşuyor ve başka renk göremiyorsak,
Siyah ve beyazında bir renk olduğunu kabul edip bu iki renkle mutlu olmaya çalışmalıyız.

Güzel görme, güzellikler bulma adına çabalarımız olmalı!
Değiştiremediğimiz şeyler içinde üzülmemeli ve ruhumuza eziyet etmemeliyiz.
Kader defterinde bizim için uygun görülen hayatı;
Kabul ederek,
Küsmeden, Onunla barışık yaşayarak,
Geçmişe hayıflanmadan,
Yapamadıklarımızı ve keşkelerimizi bir yana bırakarak,

Umudunuzu kaybetmeden,
Mevcut hayattan mutluluğu nasıl sağabilirimin hesabının yaparak,
Hayat yolunun bundan sonraki kısmında güzellikler de, engellerde olabileceğini düşünerek,
Neden ve niçin’lerle boğuşmadan,

Hayattan çok şey beklemeden, beklentilerimizi abartmadan,
Hayatın ellerini bırakmadan (nasıl olsa o bizi bir gün bırakacak acele etme)
Bir kere dünyaya geldiğimizin, bir defa yaşama hakkımızın olduğunun, başka şans tanınmayacağının bilinci ile:
Kabulleneceğiz!
Yaşayacağız!
Güzelleştireceğiz!
Seveceğiz!

Mehmet Orhan DURDU çok güzel anlatmış başka söze gerek yok:)

Allah razı olsun iyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

zaman herşeyin ilacıdır ama her ilacın bir yan etkisi vardır zamanla unutmuyorsun aslında sadece alışıyosun
başın sağolsun yaşamayan bilemez sadece tahmin eder ama anlatmayanın yarasına iyileşmez

Tabiki de unutmuyorsun aynen sizinde dediğiniz gibi sadece alışıyorsunuz.Zaten o ilk günkü acıyla mümkün değil yaşayamaz insan. Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın demek istiyorum ama bu mümkün değil.Doğum gibi ölümde bu dünyanın bir gerçeği.Sadece şöyle bir dilekte bulunmak isterim.Rabbim herkese sevdikleriyle dolu dolu bir yaşam nasip etsin.Birgün bile olsa o birgünü çok iyi değerlendirmek lazım.Allah razı olsun...

Başınız sağolsun ...sizede geçmiş olsun.doğru allah bunu unutturacak başka acı vermesin...

Zaten bende hep öyle dua ediyorum''Allah'ım bana bu acımı unutturucak başka acılar yaşatma'' diye.Teşekkür ederim Allah razı olsun...

hemşomm :) senin hikayeni okudum duygusallaştım.. Allah sana öle bir sabır başetmiş ki bunca yıldan sonra seni tanıma şansına eriştim..
hayatta keşkeler olmasa diyoruz ne kadar dikkat etsekte bir gün dilimize keşkeler yerleşioyor.. yinede takdir Allahtan diyor boynumuzu eğiyoruz. Hemşomm bir dahaki buluşmada daha çok muhabbetimiz olması dileğimle.. Allaha emanet ol..

:) İnşallah canım bir dahaki buşuşmada daha çok muhabbet etme imkanı bulabiliriz.Takdiri ilahi söyliyecek bir söz yok başa gelen çekiliyor.Kul kurar kader gülermiş daha neler yaşayıp görücez bilmiyoruz.Seni tanıdığım için mutluyum :) Kendine çok iyi bak sende Allaha emenet ol.:eek:

Üst Alt