Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ünvan Değişikliği sınavına ortaöğretim düzeyinde girebilir miyim?

SOSYAL ADAM

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
önlisans bitirirsem ünvan değişikliği sınavına melek lisesi düzeyinde girebiliyor muyum ? ona göre dersi bırakıcam veya bitircem. bilgisi olan var mı ?

teknık bolum okursan duz memur ısen unvan degısıklıgı sınavına gırebılırsın. ama lıseden oluyormu bılmıyom onlısansdan oluyor onu bılıyorum.

Hangi kurum, bunun cevabını kendi kurumunun daha önceki Ünvan değişikliği sınavı kılavuzunu incelersen bilgi sahibi olursun

Ünvan değişikliği sınavı ve konusu başvuru esnasında detaylı anlatılır. Hangi konulardan soru çıkacağı açıkca belirtir. Küçük punto ile gizli yere yazılır ki çoğu kez göremeyiz. Ünvan Değişikliği sınavına ben girdim ve kazandım. Sorular çok kazık. Tabii ki benim girdiğim sınavı bahsediyorum başkalarına kolay gelebilir. Mesleğine uygun sorular soruluyor. Çok da köşede kalmış ve güncel sorular. Yarısı tarihle ilgili yarısı uygulama ile ilgili.

Siz Önlisans bitirdiğinizde kitaplarınızı atmayın. Kalsın Ünvan alana kadar ve veya KPSS den tekrar girip farklı ünvan alana kadar kolay gelsin..

Sıkıntım şu önlisanstan mezun olduğumda o kadrodan alım yok. Ama liseden alım var. Mezun olupta sınava giremeyeceksem mezuniyetin bir anlamı kalmaz

Dert etme! Lisans mezunu olup da hademe olan var. Kadro neden açılmıyor o ayrı konuya ait bir mevzu. KPSS den gir hangi kadro değil en çok hangi ilde yaşamak istediğini kestirdiğin yerde kadro varsa orayı işaretle. Sonuçta memur olacaksın yada hademe ne farkeder. 50-100 lira farklı maaş çok farketmez en çok istediğin il seç yeter.
Zamanla 4-5 yıl içinde Ünvan değişikliğine girersiniz.

Mr.No

Reis zaten memurum. Teknik kadroya geçmek için degilmi ünvan değişikliği sınavı ? Ben diyorum ki ünvan değişikliğinde bitireceğim bölümde alım olmuyor ünvan değişikliğinde. Ama meslek lisesi mezunuyum. Liseden girebiliyomuyuz önlisansı bitirsek bile. Onu öğrenmek istiyorum

Baştan yazsaydın ağa... kusura bakma yanlış anlamışım düzelteyim:
Memur olarak GİHS olarak kadrodasınız siz. Genel İdari Hizmet Sınıfı kısaca GİHS.
Teknik kadro ayrı sınıfTHS diye kısaca.. 2 yoldan giriliyor. biri KPSS -EKPSS diğeri Ünvan değişikliği (farklı kurumlarda da girebilirsiniz muvaffakat alıp gidebilirsiniz yalnız alım şartlarında açıklamaları okumak gerek)

Ünvan değişikliği sınavında şartlar açık açık yazar: Bir arkadaş Teknik Lise mezunu (4 yıllık eskiden dilden) aynı zamanda Makina Öğretmenliği Mezunu. Ünvan sınavına teknik lise mezunu olarak girdi. Demem Şu ki sizin Önlisans Mezunu olupda Meslek lisesi diplomasını baz göstererek farklı ve alt grupdan TH sınıfına girebilir. Açıklamaları iyi okumak gerek. İllaki olacak demiyorum.
Bilmeyenler için: Eskiden Teknik Lise Mezunlarına Tekniker, Meslek Lise Mezunlarına Teknisyen deniyordu; Önlisans okumadan. Şimdi kurallar aynı mı bilemedim. Aynı meslekte olsalar bile Tekniker ile Teknisyen aynı sınıftan olup da ayrı kadrodalar.

Başka soru varsa cevaplayayım.

Kurumdan kuruma göre değişiklik gösterebiliyor ama genel olarak şunları yazabilirim. Bilgisayar sertifikan varsa vhki için girebilirsin. AÇıktan meslek lisesi okuyup(elektrik, bilgisayar vb.) mezun olup, ilgili teknisyenlik bölümleri için çabalayabilirsin. Onun dışında birşey yapamazsın. Yazdığım gibi kurumunun ünvan değişikliği yönetmeliğine bakıp ona göre yol haritanı çizebilirsin.

VHKİ için Ünvan değişikliği sınavına girmenize gerek yok şartlarınız uyarsa Meb te onlar sınavsız geçişlerdir. Her İl kendi kadro sayısını kendi belirleyip ilan eder bilinçli yorum yapmaya gayret edelim, konuyu açan arkadaş milletten cevap bekleyeceğine bağlı bulunduğun özlük birimine telefon et gerekirse git danış net bilgiyi alırsın orada görev yapan kişiler bizlere yardım etmek için oradalar. MEB için sınavsız geçişler VHKİ, Bilgisayar İşletmenliği, Şoför kadrosu, Usta Öğretici, Bekçi Kadrosu, Kalorifercilik, şartlarınız uyarsa bu belirttiğim kadrolara sınavsız geçiş yapabilirsin.

Bulut25

Teknisyen kadrosu için; atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda eğitim veren (Değişik ibare:RG-13/1/2016-29592) en az ortaöğretim düzeyindeki bir eğitim kurumundan mezun olmak.
Tamamdır. En az diyor o halde sıkıntı yok.

Üst Alt