Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üreticisi ve satıcısı engellilerden oluşan projeler geliştirmek istiyorum..?

zor_bey_40

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Biz bizler için neler yapabiliriz diye düşünüyorum hep ..
aklıma gelen projeleri nasıl hayata geçirebilirim.. yada hayata geçmesi için hangi zeminde neler yapılabilir diye düşünüyorum hep … bunları sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar.. fikirlerimi düşüncelerimi olurluk yada olmazlık , olursa nasıl, olmazsa neden olmaz şeklinde bir tartışma; tartışmadan ziyade beyin fırtınası yapalım istedim.

Biz düşünelim konuşalım, hatta plan yapıp bir kenara koyalım zihinlerimizde… belki bir gün gerçekleştirebiliriz yada birilerinin gerçekleştirmesine sebep oluruz diye düşünüyorum..

Bazı projeler için hatırı sayılır sermaye gerekebilir, ancak sermaye gerektiriyor diye düşünmemek fikir alışverişi yapmamak yada en azından hayal bile kurmamak olmaz diye düşünüp paylaşıyorum bunları sizlerle..

İlk düşündüğüm ticari amaçlı bir proje. Bu oluşumun tüm yetkilileri engelli kişilerden oluşan çok ortaklı karar alma mekanizmasına sahip bir işletme, AŞ de olabilir, vakıfta olabilir ..
amacı engelli kişilere istihdam sahası yaratacak üretim zincirinin içine katacak projeler ve iş sahaları araştırıp hayata geçirmek. Üretmek pazarlamak ve kazancını ise engelliler yararına kullanmak.

Böyle bir oluşumda pazarlama aracı olarak ilk olarak internet ortamı kullanılabilir .. tabi bunun için engel gruplarına göre istihdam nasıl olacak .. evden çıkamayan engellileri üretime nasıl dahil edeceğiz evlerinden üretime katma projeleri düşünüp geliştireceğiz.. ve bunları engelliler üretti … engellilerde hem ülke hem de kendi ekonomilerine katkı sağlıyor diyebilecek güzel bir slogan ile, etkili ve destekli pazarlama yoluyla gayet güzel pazarlayabiliriz.

Böyle bir projede medya ve siyasi destek olmalı, ve televizyon kanallarında da haber sunucularından sevilen birine ulaşıp duyuru ve desteğini talep edebiliriz.. mesela Uğur DÜNDAR.. yada kadın programı yapan onlarca kişiden birinden yada birkaçından duyuru ve destek isteyebiliriz.. gibi

Güzel şiir yazan bir sürü arkadaşımız var engellilikle ilgili birçok şiiri bir araya getirip birden çok yazarı olan bir şiir kitabı .. yada makaleler içeren kitaplar bastırıp bunları engelliler yararına satabiliriz .. birçok dile çevirtip yurtdışında da pazarlayabiliriz..engelli sorunlarını ön plana çıkaran engellilerin sorunlarını dile getiren dergi yapabiliriz..

Evet arkadaşlar, sizlerden de bu ve buna benzer düşünce ve projeler geliştirmenizi diliyor burada paylaşmak ve yazımın başında da dediğim gibi hayata geçiremesek de hayalini kurmuş oluruz planlamış düşlemiş oluruz..

Düşünmek planlamak hayal etmek bir işe başlamanın yarısıdır.. ve her iş düşüncede ve masada biter diye düşünüyorum..

Haydi kolları sıvayıp, açalım beyinlerimizi bakalım nasıl fırtınalar estireceğiz…

ben de bir zamanlar böyle hayaller kuruyordum sonunda bi baktım memur olmuşum :)
güzel fikirler çıkacağını düşünüyorum.

loveriver;
hayallerinin peşinden koşmamışsın anlaşılan loveriver :) memurluk güzel

anlamadım oezix :) sosyeteye ırgatlıkla ne ilgisi varmış proje üretip paylaşmanın .. evet bu tür çalışmalar ırgatlık olur ancak sosyeteye değil engelli camiasına

ve inşallah herkesin bu konuda birseyler yapabılmesını diliyorum ..

zor_bey_40;

Dünyada olmayan bi şey mi ürettin ürettiysen destek olalım hemen..
Yok olan bişeyi üreteceksen daha pahalıya üretirsin.Çin le baş edemessin.
İlme bilime yönel.Üretmene gerek yok sen yeterki keşfet.Ülke şartları malum!Ufak paralarla büyük balıklarla uğraşamassın bu devirde bakkal kalmadı..

Hizmet üretmek için de mi Çinlilerin gelip ülkemizde ikamet etmesini bekleyeceğiz ? Üretim denince neden sadece sanayi ürünleri anlaşılıyor ?

Geçen gün açılışına gittim , dernek binası engellilerin çalıştığı bir cafe haline getirilmiş. 3 tekerlekli araçlarıyla alo paket servisi var , çalışanların hepsi engelli ve iş sahibi olmayanlardan seçilmiş. İyi de düşünmüşler , örnekler çoğalır umarım :)

adalet 1954 yukarıdaki cümlede geçen üretmek kelimesi bir mal yada ürün değil.. düşünce ve proje üretelim anlamında yazıldı .. fabrikalar kurup mal üretmek peşinde değiliz .. engellileri üretimin içine nasıl dahıl ederız ( üretmek cok anlamlı kullanılabilinecek bir kelıme .. düşünce üretebiliriz fikir yürütüp eğriliği doğruluğu hakkında fikir alışverişi yapabiliriz bu bir tartışma konusu olmamalı.. fikirler beyan edilip üzerlerinde konuşulmalı..birlik olunup, yumruk olunup vuracağı yere tek yumruk vurabilmeli engellilerde...engellileri kabiliyetleri dogrultusunda el sanatlarına yönlendirebiliriz..

Katılıyorum ,herkes uzman olduğu dalı ortaya koysa ve proje geliştirip hayat geçirsek nolur ki
mesela ben ticarete girmek istiyorum,üretmek,sunmak
yapılamayacak bişey değil

Sema;

evet sema bu ornekler coğaltılabilir. bu tür projeler yurt geneline dağılmalı

magnum;

haklısın magnum herkes uzman olduğu konuda bu tür projelere destek verebılır..manevı destek en cok bekledıgımız şeydir insanlardan..

zor_bey_40;

Dualarım üretenle Allah yar ve yardımcınız olsun.
Bir kişinin dünyada olmayan bişeyi üretmesi daha makbule gecer.
İsrail elini oynatmadan dünyada dönen her türlü paranın 3/1 i israile gidiyor.
Meşgale sonraki iş önce ekonomik güç kazanılmalı...
Engelli yumruk olmak için içimizden birinin güç sahibi olması şart bir havuz hesabı aç oraya para yatıralım bütün forum üyeleri olarak 5 tl atıyorum.
İçimizden bilimle uğraşan ları forum başkanı biliyordur.Kursun kendine bir Laboratuvar,atölye vs ne gerekiyorsa harcasın bi buluş yapsın bi ilaç bulsun para eder...
Ne biliyim bizi ancak ekonomik güç kurtarır.Sonra Fabrikamızı açar üretiriz...
Bi yerden başlıyalım...;)

Adalet1954.. yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil.. evet herşey ekonomik güçle başlasada kimi zaman ekonomik güçsüzlerinde biraraya gelmeleri bir güç oluşturuyor. bazen güçsüzlük çok güçlü bir silah olabilir...bizler birlikte olma, bir olma gücünü kendimizde bulur tek yumruk olabilmeyi başarırsak her güce az çok sahip olabilme irade ve yetisinede sahip oluruz.. en azından siyasilere baskı kurma, oy potansiyelimizi tek dilden dikta ederek ekonomik gücede başka güçlerede birliktelik nispetinde sahip olabiliriz..kurulmuş birsürü fonlar ve vergılere uygulanan bir yığın kesintiler mevcut..bu kesintilere neden engelli haklarını koruma ve engelli dayanışması gibi adlarla bir kesinti uygulanmıyor.bir fon oluşturulup bu fona gelen kaynağın kullanımını denetleyecek mekanizmaların yada bir örgütlenmenin yapılaşması gerek.. belki vardır ama bölük pörçük ve kimsenın kimseden haberi yok, belkide kimsenin kimseden haberinin olmamasını sağlamak ve görüntüde böylesi oluşumların varlığını göstermek ancak icraatda ve eylemde negatif olmak amaçlı olabilir orasını bilemeyiz. bildiğimiz tek şey varsa engelliler için gözle görülür elle tutulur projelerin hali hazırda yeterli olmayışıdır..
öneriniz ne güzel ; evet sizin dediğiniz bir dayanışmadır ve bir başlangıç olabilir...bunun içinde böyle bir oluşumun adının konması gereklı izinlerin alınarak bu oluşumun kurulması ve amaçlarının belirlenmesi gerekli ki herkes bu fona yardımda bulunsun ve bu fonun kontrolüde adil şekilde sağlanabilsin.. dileklerimiz bu yönde.. ve inşallah gerçekleştirme iradesine sahip oluruz..Allah yardımcımız olsun

Üst Alt