Çok geçmiş olsun. Bende de ameliyatta mesaneya ulaşamama sorunu ortaya çıkmıştı ve sistofiks ile mesane boşaltmaya devam etmiştim bir süre daha.
Üretrayı açmak için penisten içeri girildiğinde orada baya bir hasara yol açılıyor. Bende de peniste kanlanma ve şişkinlik olmuştu; 10 günde ancak geçmişti. Aynı şekilde, ilki ameliyattan 1 saat kadar sonra ikincisi ise 1 gün sonra olmak üzere penisten aşırı bir kan gelmişti. Pansuman yapıp temizledikten sonra bir daha o derece kan gelmedi. Zamanla azalıp tümden kesildi. Bu şekilde seyrediyorsa korkacak bişey yok...
Üretrada kılcal dahi olsa meydana gelen kanama kaçınılmaz olarak enfeksiyona neden olur. Maalesef bundan kurtulmanın kolay bir yolu yok. Eğer sürekli tekrarlanıyorsa ve enfeksiyona neden olan sorun giderilemiyorsa, bence durmadan antibiyotik kullanmanın da alemi yok. Bilirim, çok zordur ama, kullanmamayı tercih ederim. Onun yerine, günde 3 litreden az olmayacak şekilde su içerim ve mümkünse 15 günde bir sistofiks sondasını değiştirtirim. Ayrıca her gün 1000 cc C vitamini almak da idrarın asitik olmasına neden olur ve bu da bakterinin mesanede tutunmasını önlemeye yardımcı olur.
İşemeye engel olan fiziksel bir engel var ve bu engel ortadan kaldırılabilirse, ne ala. Ama soruna köklü bir çözüm bulunamıyorsa, sürekli üretrada kazma-kürek çalışma yapılıyorsa, bence daha radikal bir çözüme yönelebilirsiniz: üretrayı by-pass edip, göbek altından açılacak bir delikten 4-6 saatte bir TAK yapmak (ben yıllardır bu şekilde mesanemi boşaltıyorum, ve inanılmaz rahatım).
Ameliyatın adı
kontinan vezikostomi sanırım. Barsaktan 5 cm kadar bir parça kesiliyor, bu parça kalem misali silindir haline getiriliyor, bir ucu mesaneye, diğer ucu da göbeğin altından cilt üstüne iliştiriliyor ve artık TAK oradan yapılıyor. Şu başlığı inceleyebilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...onda-ile-2-3-saatte-bir-idrarini-yapiyor.html