Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı nedeniyle ameliyat oldum. Mesaneye ulaşılamadı. Sistofiks takılı...?

Quaresma71

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 7 yıldan beri üretra darlığı ile mücadele ediyorum.. çarşamba günü ameliyat oldum fakat mesaneye ulaşılamadı suan karnında sistofiks var idrarımı ordan boşaltıyorum yanlız bi sorum olcak daha önceki ameliyatlarda hiç bu kadar ağrı olmamıştı bu sefer penisinmda aşırı derecede yanma ve kaşıntı var sabahta penisimden kan geldi bunun nedeni acaba ne olabilir bu ağrıya çare olabilecek bişeyler önermeniz mümkünmü??? cevabınızı bekliyorum oturanboğa saygılarımla

arkadaşım çok geçmiş olsun.. tarif ettiğin ağrıları acıları bende yaşadım.. (öncelikle bu konuyla ilgili foruma göz at forumda var)
şimdi anladığım kadarıyla karnında bi katater takılı dimi idrar oradan direkt olarak torbaya geliyor. karnındaki kataterin çevresini günde iki defa pansuman yap. ay doldurmadan da o kataterin değişimi için dr na git. asitli içeceklerden uzak dur. şeftali suyu,kola vs.. içme.. ay gelmeden değiştirki enfeksiyona yakalanma..

ben bu sistostomiyi 110 gün taşıdım karnımda sonunda kurtuldum şükürler olsun.. aklıma gelenler bunlar hangi ilde ikamet ediyosun?

Merhaba Arkadaşım Öncelikle Geçmiş olsun ALLAH Acil Şifalar Versin Bende de Yaklaşık 4 Yıl Kadar Önce Üretra Darlığı Sorunu Vardı
Bende Ameliyat Oldum ve Genişletildi Sanırım Senin Durumun Benimkinden Daha Farklı ve Daha Zor Bende O zamanlar Burda Konu Açmıştım
Başta Bülent Abi Olmak Üzere Sitedeki Arkadaşlar Bana Ellerinden Geldiğince Çok Yardımcı Oldular ALLAH Razı Olsun Kendilerinden
Şimdi Senin Yazdıklarını Okuyunca O zaman Ki Zor Günlerim Aklıma Geldi Açtığım Konuyu ve Yazılan Mesajları Buldum Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsin

http://www.engelliler.biz/forum/saglik-omurilik-hasarlari/4918-sonda-girmiyor-ne-yapabilirim.html

Bi Bakmanı Tavsiye Ederim Aklına Takılan Bişey Olursa da Bildiğim Kadarıyla Cevaplamaya Çalışırım Tekrar Geçmiş Olsun Kardeşim

üçhafta sonra tekrar ameliyata gircem.üretrada darlıktan ziyade işememi engelleyen mesaneye baskı yapan bir şey görmüşler.içeriye daha fazla zarar vermemek için de ameliyatı sonlandırmışlar.şimdi mr film çekilip onun sonucuna göre tekrar degerlendirme yapılacak.ben istanbulda yaşıyorum.daha önce defalarca onarım yapıldı.benim sorun kaza sonucu o bölgem çok hasar görmüştü.üretra mesaneden kopmuştu.onarımlar sonucu işemem saglandı bundan sonrası ne olur bilmiyorum.işin kötüsü ameliyatlarımı yapan dr hastaneden ayrıldı.özelbir hastaneye geçti oraya gitmekte maddiyat gerektiriyor.bundan sonrası için çok endişeleniyorum.az çok anlattıklarımdan yaşayanlar varsa ne yapmam gerektiği yönünde bana yardımcı olurlarsa sevinirim.ben henüz 12 yaşındayım ve 5 yaşından beri bu sıkıntılarla uğraşıyorum.sizin bana gönderceğiniz her mesaj benim ve ailem için yol gösterici olacaktır.sevgiyle...

bu arada bende sürekli ciddi derecede enfeksiyonlar oluşuyor . defalarca damardan antibiyotik tedavi almama rağmen halen kurtulmuş değilim doktorlar bunun sebebinin geçirmiş olduğum ameliyatlar olduğunu söylüyor . bu enfeksiyonlardan kurtulmamı sağlıyacak birşeyler varmı acaba:confused::confused: cevaplarınızı bekliyorum...

Çok geçmiş olsun. Bende de ameliyatta mesaneya ulaşamama sorunu ortaya çıkmıştı ve sistofiks ile mesane boşaltmaya devam etmiştim bir süre daha.

Üretrayı açmak için penisten içeri girildiğinde orada baya bir hasara yol açılıyor. Bende de peniste kanlanma ve şişkinlik olmuştu; 10 günde ancak geçmişti. Aynı şekilde, ilki ameliyattan 1 saat kadar sonra ikincisi ise 1 gün sonra olmak üzere penisten aşırı bir kan gelmişti. Pansuman yapıp temizledikten sonra bir daha o derece kan gelmedi. Zamanla azalıp tümden kesildi. Bu şekilde seyrediyorsa korkacak bişey yok...

Üretrada kılcal dahi olsa meydana gelen kanama kaçınılmaz olarak enfeksiyona neden olur. Maalesef bundan kurtulmanın kolay bir yolu yok. Eğer sürekli tekrarlanıyorsa ve enfeksiyona neden olan sorun giderilemiyorsa, bence durmadan antibiyotik kullanmanın da alemi yok. Bilirim, çok zordur ama, kullanmamayı tercih ederim. Onun yerine, günde 3 litreden az olmayacak şekilde su içerim ve mümkünse 15 günde bir sistofiks sondasını değiştirtirim. Ayrıca her gün 1000 cc C vitamini almak da idrarın asitik olmasına neden olur ve bu da bakterinin mesanede tutunmasını önlemeye yardımcı olur.

İşemeye engel olan fiziksel bir engel var ve bu engel ortadan kaldırılabilirse, ne ala. Ama soruna köklü bir çözüm bulunamıyorsa, sürekli üretrada kazma-kürek çalışma yapılıyorsa, bence daha radikal bir çözüme yönelebilirsiniz: üretrayı by-pass edip, göbek altından açılacak bir delikten 4-6 saatte bir TAK yapmak (ben yıllardır bu şekilde mesanemi boşaltıyorum, ve inanılmaz rahatım).
Ameliyatın adı kontinan vezikostomi sanırım. Barsaktan 5 cm kadar bir parça kesiliyor, bu parça kalem misali silindir haline getiriliyor, bir ucu mesaneye, diğer ucu da göbeğin altından cilt üstüne iliştiriliyor ve artık TAK oradan yapılıyor. Şu başlığı inceleyebilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/sag...onda-ile-2-3-saatte-bir-idrarini-yapiyor.html

yardımın için teşekkürler ben zaten çişimi yapıyorum bu ameliyatta bende 3 tane darlık var bunlardan 1 tanesini açmışlar ama o anda mesanenin oraya bir cisim gelmiş bu yüzden ilerliyememişler o yüzden karından sistofiks takılara boşaltmama yardımcı oluyor zaten 3 hafta ameliyat olup emar çekil tekrar ameliyata giriceğim yardımın için yinede teşekkür ederim

Kendi başınıza mesaneyi boşaltabiliyorsanız, bu darlık nasıl bir soruna yol açıyor? Yanma ve ağrı yaptığı için mi darlığı açma ameliyatı oluyorsunuz?

Bir de, darlığın yanı sıra üretrada bir kopma da var anladığım kadarıyla? Bu kopmaya dair doktorlar nasıl bir tedavi uyguluyor?

bundan 5 yıl önce kopan yeri birleştirdiler.. bu darlıklar o birleşen yerlerde oluyor .. eskiden daha uzun süre daralma olmuyordu şimdi ise sık sık daralmalar meydana geliyor .. daralma oluşunca çişimi kesik kesik yapmaya başlıyorum daha sonrada ameliyatla açıyorlar ... şu an ise son ameliyatımda mesaneye ulaşılamadığı için üç hafta sonra ameliyat olucağım ... dualarınızı bekliyorum ...

oturanboğa kardesim, öncelikle burda paylaştığın çok yararlı tecrübe ve bilgiler için benzer sorunları yasan herkes adına çok tesekkürler. Malum, bilgi paylaştıkca çoğalıyor ve acı da bilgi çoğaldıkça azalıyor.
Şu defedilemez üretra darlığı illeti hakkında sizlerre danışmak istediğim şeyler var çünkü artık son noktaya geldim sayılır. Ama öncelikle kısaca hikayeyi anlatayım. 69 yaşında babamı kapalı prostat ameliyatı yaptırdım. Sonrasında idrar yolu daralmaya başladı, neredeyse iğne deliği kadar kaldı. Doktor buji denedi olmadı. Başka bir profa gittik. sistoskobi yaptı. Balon yöntemiyle genişletmeyi denedi. Sonrasında 20 gün sonda takılı kalacak dedi. Ha bi de sıca suya oturtun dedi. Oturttuk. Kusma sebebiyle tekrar gittik, dehşet enfeksiyon cıktı. BU profta bize pek bilmez gibi geldi. Konyanın en iyisi bilenen ama bence sanılan Prof Kılıç hocaya gittik. O da bir sistoskobi yaptı, bişey yoktu, iyi dedi ve 20 numara sonda 10 gün dursun dedi. Bu arada ameliyat sonrası pe..ns de aşır morluk ve serlik vardı. 5. gü sonda kenarından idrar sızmaya başladı. Ve taburcu etti. Babam idrarı önce taziksiz sızma sonrada damlama yoluyla yapar, daha doğrusu yapamaz oldu. Tekrar doktora gittik, sistoskobi dediler ama idrar yolu aşırı sertleşmiş olduğundan ameliyatı yarıda bırakıp karından dışarı sonda taktılar. Velhasılı adamcağızı ben ve proflar malamat ettiler.
Artık beynim durma noktasına geldi çünkü babam bugün bıcak istemiş vuracam kendime diye. Bu noktadan sonra ne yapmalıyım? Cevabın için şimdiden teşekkürler.

arkadaşım çok üzüldüm ama bir çare var Özel istanbul medipol üniversitesinde çalışan prof dr Selami Albayrak var benimde idrar yolum kopmuştu trafik kazası ile Selami Albayrak a gitti ve herşeyi yoluna koydu İdrar yolumu dikti Sende Bu Dr araştırıp Bul MUTLAKA Babanada bir çare bulur ....

Çok çok geçmiş olsun Murat bey. Yaşadıklarınızı o kadar iyi anlıyorum ki! Ben bıaçaklamayı değil de, penisi kesip koparmayı düşünmüştüm! :):)

Öncelikle hiç canınızı sıkmayın. O idrar mesaneden çıksın da, nasıl çıkarsa çıksın... Anladığım kadarıyla üretradan tamamen ümit kesildi? Öncelikle bunu teyit etmek lazım. Eğer durum bu ise, o zaman yapılacak tek bir çözüm kalıyor, o da bende uygulanan ve benim mucize delik dediğim kontinan vezikostomi operasyonu (Ben bu ameliyatı Prof. Bülent Çetinel'e oldum. Bu işin kompetanıdır kendisi. Çok çok çok iyidir: 0212 233 88 40).
Bu operasyon, sistofiksin gelişmiş halidir diyebiliriz. Barsaktan bir parça alınıyor, bir ucu mesaneye bağalnıyor diğer ucu göbeğin altından ciltten dışarı çıkıyor. Orada babanız hiç bir acı vs. hisstmeden 4-5 saatte bir TAK sonda yapıyor ve mesaneyi boşaltıyor.

Bu konudaki deneyimlerimi şu başlıkta paylaşmıştım: http://www.engelliler.biz/forum/sag...093-uretra-darligi-sorunu-yasayan-var-mi.html

merhaba hocam

bir süredir yazdıklarınızı merakla takip ediyorum.
yakın zamanda başıma gelen bir kazadan dolayı paylaşmış olduğunuz sıkıntıları bende yaşamaktayım.
Diğer arkadaşlara yol gösterdiğiniz gibi banada yardımcı olursanız çok sevinirim.sizinle ne şekilde irtibata geçebileceğimizi bilemiyorum.rica etsem bana bu email.den ulaşabilirmisiniz.? email adresim i.alanya@hotmail.com şimdiden çok teşekkür ederim saygılaarımla.

İbrahim bey, soru-cevapların burada olması herkesin yararına. O nedenle sorularınızı buraya yazarsanız hem ben hem de deneyimi olan diğer arkadaşlarımız yardımcı olmaya çalışacağız...

bir demir kapağın üzerine bisiklete oturur şekilde düştükten sonra özel bir hastanenin acil bölümüne kaldırıldım.yapılan ilk müdahalede kan tahlilim yapıldı.belden aşağı testislerimin ve hayalarımın birde bacaklarımın arasında normalinin üç katı kadar bir şişme oluştu.bu kısa zamanda iç kanama olduğundan dolayı kan oturmuşcasına karardı.bu süreçte idrarımı yapmam istendi.yapamadım.bol sıvı ve serum verildi .buna rağmen idrarımı yapamıyordum.yapmak için çok zorlandığımda idrarın içeride bir yere biriktiğini hissettiğimde dayanılmaz bir ağrıyla bağırdığımı biliyorum.daha sonra doktorların müdahalesiyle penis ucundan on altılık sonda takılmasına ve sonuna kadar itilmesine rağmen idrar çıkmadı ve mesaneye ulaşmadığı farklı bir yere gittiğini idrar hortumunun prostat çıkışından itibaren koptuğu düşünüldü ve beni ultrason odasına götürdüler.Yapılan müdahale sonucu şişme ve iç kanamadan dolayı birşey görünemediğini hatta sol testisimin yerinde olmadığını söylediler daha sonra testismin yerinde olduğu anlaşıldı.

daha sonra doktorumuza ne yapılması gerektiğini sorduğumuzda iki seçenek olduğunu bunların birincisinin hemen ameliyata alına bileceğim ikincisi ise karın altında sistofist ile beni rahatlatıp tahriş olan yerin kendisini toplayıp on beş gün sonra ameliyat olmam karar verildi.bu arada sistofist takıldıktan sonra beş gün hastanede kaldığım süreç içerisinde serum,serumun içine antibiyotik enjekte edildi bu arada ağrı kesici iğneler yapıldı ve beş gün boyunca yaralı bölgeye buz torbasıyla tampon yapıldı.

Bu kadar geç cevap yazdığım için özür dilerim. Benzer deneyimi olan arkadaşlar yok mu?

Öncelikle üretrada darlık mı yoksa kopma mı olduğu önemli. Bu konu bir şekilde netleşmeli. Ben geçici bir darlık oluştuğunu ve zaman içinde ortadan kalkacağını düşünüyorum. Hatta bugünlerde bu konuda bir rahatlama olmuştur diye tahmin ediyorum?

Son durumunuza dair gelişmeleri yazarsanız, ben de hemen akabinde görüşlerimi daha doğru bir şekilde paylaşabilirim...

slm bülent bey

kaldığım yerden devam etmek istiiyorum.nihayet taburcu oldum,haftada 2 gün kontrole gelmem istendi ilk 15 gün ayküstü kontroller yapıldı buarada ogünden beri 2 günde 1 evde pansuman yapıyorum 15 . gün gittigimde doktorum karnımdaki hortumu kapatıp bol su içtikten sonra penis ucundan ve testis altından sıvı bişey enjekte edip rontgenimi çekerken işememi istedi yattıgım yerden başaramama ragmen flım çekildiginde prostata yakın biyerden üretranın kısmen koptugunu ve orada bir torbacık olusup sıvının orada biriktiğini gördü daha sonra birazda olsa idrar yapmamı istedi birazdaha sıvı aldıktan sonra çok zayıf çıkmasına ragmen baya yaptım nerdeyse mesaneyi boşalttım,

O kısmi kopmanın tespit edilmesi çok iyi olmuş. Şimdi sorunun ne olduğunu biliyoruz... Sanıyorum bu aşamadan sonra doktorunuz penisten girip kopmanın ne boyutta olduğunu ve ne yapılması gerektiğini anlamaya çalışacaktır.
Büyük olasılıkla, madem ki mesaneyi boşaltabiliyorsunuz, o zaman kendi kendine iyileşmesini bekleyebilir doktor. Her şey daha iyiye giderse ne ala, ama yok işeme fonksiyonunda bir aksama oluşursa, o zaman bir tedavi uygulamak şart olur. Bekleyip göreceğiz... O zamana kadar siz en rahat şekilde/pozisyonda nasıl mesanenizi boşaltabiliyorsanız, boşaltmaya devam edin. Ve lütfen gelişmeleri bizimle paylaşın. Herkes için yararlı olacaktır...

evet ama doktor benden 1 hafta içinde 2-3 kez karın altındaki hortumu kapatıp normal şekilde idrar çıkartmamı istedi çok ağrılı ve zayıf şekilde 2-3 kez yaptım hafta dolunca tekrar doktora gittim durumu anlattımda bana iyiye gittigimi 10 gün sonra ayaküstü operasyonla ucundan içeri girip açacagını söyledi bende ona neden şimdi değilde 10 gün sonra diye sordum oda üretranın kopuk olduğu yerde bir kesecik oluştugunu 10 gün içinde kendiliğinden kapanacağını bu arada normal yoldan işememi soyledi allahtan sormuşum diye düşünüyorum!..

Oluşan bir tahribat var, bence de o tahribat kısa sürede iyileşecektir kendi başına. Antibiyotik vb. bir ilaç kullanıyor musunuz? İyileşme sürecini hızlandırır...

Su içmeyi ihmal etmeyin...

evet kendiliğinden iyileşecekmiş ama doktor orada bir torbacık oluştuğunu söylediği halde neden idrarı normal şekilde çıkartmamı istedi onu anlayamadım doğrusu bu durumda torbacık daha çok büyümezmi ? yanlış tedavi uygulandığını düşündüm ve istanbula başka bir hastaneye gittim oradaki doktorlarda bana hak verdiler ve karnımdaki sistofiksi çıkarmadan buşekilde 3 ayın dolmasını söylediler bukadar süre beklemek doğrumudur? evet antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorm şuan 65 gün oldu bu zaman zarfında 6 kutu antibiyotik tükettim 20 kutu kadarda ağrı kesici kullanmama rağrem aşağıya doğru çok şiddetli ağrılar oluşuyor giderekte artıyor bu zaman zarfında karnımdaki sistofiks hiç değişmedi sizce enfeksiyona bağlı bişeymidir cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Bence hastaneye gidip sistofiks sondayı değiştirtin. Enfeksiyona neden olmuş olabilir. Ondan dolayı ağrı çekiyorsunuz büyük olasılıkla.

Ayrıca 6 kutu antibiyotik de yeter bence. Bunu da doktorunuza sorun ve antibiyotiği kesmeye dair görüş isteyin.

Arada kendi başınıza işemeniz, üretradaki darlığın idrar yolu ile açık tutulmasını sağlamak için olabilir. Ben böyle yordum. Hiç kullanılmasa üretrada darlık yoğunlaşır. Bence eğer çok zorlanmıyorsanız, arada kendi başınıza işemeyi sürdürmelisiniz.

daha öncede sistofiksin değişmesi için doktorumla görüştüm çıktığında aynı yere tekrar takılmasının çok zor olacağını ve kanama yapacağını söyleyip değiştirmediler...Bende antibiyotik kullanma taraftarı değilim doktorumda artık yazmak istemiyor ama bisüredir ağrıkesiciyi çok sık kullanmama rağmen çok ağrım olduğundan vede son 4 gündür idrarımda çok kanlı ve koyu parçacıklar oluştugundan enfiksiyon kaptığını düşünüyorum ve dün gidip eczaneden cipro adında 1 kutu antibiyotik aldım şuan onu kullanıyorum aradan 1 gün geçmesine ragmen bu beni rahatlattı diyebilirim buarada ist.3 doktorumla randevumuz 17 agustostaydı onuda 1 agustosa aldık bikaçgün sonra gidicem kendisi sistoskopi çekip göreceğini buyönde hareket edeceğini önceki filme bakıldığında büyük ihtimalle açık ameliyat göründüğünü 3. ayın sonunda düzelme olup gerek kalmayabileceğini söylemişti şuan 2.5 aydoldu çarşamba günü saat 09:eek:0 a randevum var sanırım sistoskopi çekilip duruma göre bi operasyon yapılacağını düşünüyorum,sizinde dualarınızı bekliyorum...

Her ne olursa olsun kafanıza göre antibiyotik kullanmayın. Yararı değil zararı olur uzun vadede.

İnşallah şu doktor süreci olumlu olur ve tedavi gerçekleşir. Takipteyiz...

teşekkür ederim,ist.medipol hastanesindeki muayine randevumu saat 13:00,a ertelettim yarın sabah 9 da yola çıkıyorum inşallah hayırlısıyla artık bu illet hastalıktan kurtulmayı diliyorum dualarınızı eksik etmeyin...

geçen 3 sıkıntılı ay sonunda ikinci kez yapılan sistoskopiden sonra doktorum prof.dr.selami albayrak tarafından açık ameliyat oldum selami beyin dediğine göre ameliyat başarılı geçmiş ve tekrarlamayacakmış üretradaki 2.cm lik hasarlı bölüm kesilip uç uca dikilmiş şuan 4 gündür sabit sonda takılı 15.gün yani 22-08-12 tarihinde çıkarılacak çıktıktan sonraki dönemde neler yaşayacagımı bilmiyorum ama inşallah herşey normale dönecektir açık ameliyatta başarı oranı yüksek olduğu söyleniyor inşallah doğrudur.şimdilik yaşadığım en büyük sıkıntı genelde sabahları ayağa kalktığımda veya su sesi duyduğumda aşırı idrar hissi ve ağrı çekmemdir

bununla ilgili bisayfanızda spasmex 30mg diye bi ilaç ismi gördüm sizce bende kullanmalımıyım ?

sondanın çıkarılmasına 10gün var ve ben busancıyı daha fazla çekmek istemiyorum sizce ne yapmalıyım

Doktorunuzdan ağrıu kesici isteyin bence. spasmex ağrı kesici değildir. Ama sık idrar hissi varsa, evet, o da, mictonorm da kullanılabilir. Doktorunuza sorun...

Kopan üretranın ucu ucuna dikilmesine dair deneyimlerinizi burada aktarmaya devam edin lütfen. Önemli bir ameliyat. Başarılı olması sizi de herkesi de çok mutlu eder. Merakla gelişmeleri bekliyoruz...

Bol su içmeyi ihmal etmeyin. Mesanede enfeksiyondan korunmak için bu çok önemli.

NİHAYET dün sonda çıkarıldı ALLAHA şükür şuan hiç sıkıntı olmadan idrar çıkarabiliyorum doktorum prf.dr.selami albayraktan ve sizden ALLAH razı olsun nihayet sayenizde buillet hastalıktan kurtuldum bu sıkıntıyı çeken herkesin biran önce kurtulması dileğiyle hoşçakalın....

İyi olmanıza çok sevindim. :)

Darlık oluşmaması için genel sağlığınıza dikkat edin. Üşütmek, aşırı beden hareketleri ile yorulmak vb. şeylerden uzak durun.

Kopan üretranın ucu ucuna dikilmesine dair deneyimlerinizi burada aktarmaya devam edin lütfen.

Üst Alt