Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığında stent kullanmak ne derece başarılı?

euysal777

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Üretra darlığında stend kullanmak ne derece başarılı?

Benim de üretrada darlık olmuştu, malum. O zaman ben de ilk önce bu stand işini duymuştum. Ama doktorum anında reddetti ve, "man aman" dedi o zaman. Ve bana kontinan vezikostomi operasyonu yapıldı (mesaneden cilde yol açıldı yani)

Omurilik felçli misin? TAK mı yapıyorsun, yoksa sabit sonda mı kullanıyorsun? TAK yaparken sorun mu yaşıyorsun?

Stendle Üretra darlığının tedavi edilebilirmi?

bundan 12-13 yıl önce kamıştan girerek et parçası var dediler onu aldıklarını söylediler. Bu operasyon ikikez oldu çok acı çektiğim için doğrusu korkuyorum. bendeki Tak yapma sorunu son yıllarda dahada arttı 2007 de tekrar doktora gittim. İdrar akış hızını ve Ürodinami yaptılar idrar yolunda darlık var, sonuç İNFRAVESİKAL OBSTRUKSİYON dediler. Ürodinamiyi yaptırdıktan sonra 2 gün idrar yapamadım damla damla yapabildim ancak

Stend konusunda hiç tereddüt etmeden "hayır" dedi. Stend'de çok fazla komplikasyon oluyormuş ve asla tavsiye etmiyormuş hastalarına...

Evet, ben de TAK yapamamıştım, sonda üretradaki darlıktan dolayı mesaneye itilememişti. Bana da ilk aşamada sana yaptıkları şeyi denedi doktorum. Penisten girdi, üretrada daralan yeri keserek genişletmeye çalıştı... Ama operasyon anında baktı ki darlık çok yoğun ve tekrarlayacak düzeyde. O sebeğle operasyonu yarıda bıraktı.

Sonra önümüzdeki tek seçenek kontinan vezikostomi idi ve bana bu uygulandı. Bu konuda yazacağım, ama önceinde senin şu sorularıma cevap vermen gerek:
1- Nelaton sonda kullanmadan, kendin işeyebiliyor musun? Yoksa TAK yaparak mı mesaneyi boşaltıyorsun?
2- Tekerlekli sandalye kullanıyor musun, yoksa yürüyebiliyorsun ve sadece genital kontrolde mi sorun var?

kontinan vezikostomi yapıldığında, artık penisten işeyemiyorsun ve oradan tak da yapamıyorsun. Onun yerine, göbeğin hemen altına bir ucu mesanede olan bir yol çıkartılıyor ve oradan TAK yapıyorsun.

Not: Bu başlığa mesaj yazarken aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna basın. Böylece mesajınız bu başlığın altına eklenir. Eğer YENİ BAŞLIK'a tıklarsanız, o zaman mesajını ayrı bir başlık olarak çılır.

Benim sorunum 18-20 li yaşlarda başladı belkide dahaönceden vardı. Doğuştan idrar yolu darlığı, gittikçe kötüye gidiyor.şuanda 80-100cc ancak boşaltabiliyorum. Prostat olan bi hastada ne varsa aynen hepsi mevcut.Prostat olmadığınıda doktorlar söyledi.Daha önce 2 kez operasyon geçirdiğim için doktora gitmektende korkuyorum açıkcası.
kontinan vezikostomi yapıldığında, Cinselliği ne derece etkiliyor acaba..

Mmmm, o halde felç durumu sözkonusu değil, yani sizin için kontinan vezikostomi seçeneği olmayabilir, veya ondan önce stend denemek gerekebilir. Bilemiyorum.

Kontinan vezikostomi operasyonuyla mesanenin üretraya açılan yeri de kapatlıyor. Yani penisten işeyemiyorsun. Bu, meni atılımını etkiler mi (sanmıyorum ama) bilemiyorum. Biz felçlilerde zaten meni atımı olmadığı için, böyle bir pratik tecrübem de olmadı. Ama ereksiyon vb. konularda bir soruna yol açmıyor.

Bu konuda dünya çapında tanınmış Prof. Bülent Çetinel'i öneririm. Gerçi ameliyatlarını sadece (kurumlarla da anlaşmalı olan) Vatan hastanesinde yapması bi handikap, ama onun görüşünü almak bence çok yararlı olur.

Tel: 0212 233 88 40
Adres: Valikonağı Caddesi. N: 117 Osmanbey Apt. KAt:5 Nişantaşı - İstanbul

Oturanboğa kardeş çok teşekkürler aydınlattığın için.benim için çok yararlı oldu. Üretra ile ilgili bütün yazılarını okudum. kafama takılan olursa gene sorarım.

Bir süre sabit sonda takılı kalması ve o sürede üretradaki darlığın bolarması/kendine yeni sınırlar belirlemesi seçeneğini düşünebilirsin gibime geliyor. 15 x 2 toplamda 1 ay süreyle sınırlar dahilinde olabildiğince kalın bir sondanın takılı kalması, bence faydalı olabilir. Gerçi sondayla o süre zarfında bunalırsın ama, en azından ameliyat vb. seçeneklerden önce iyi bir deneme olur.

Bu sondanın takılı kalması o yolda herhangi bir genişleme yaparmı acaba.Yapsada bu genişleme geçici olacağını düşünüyorum. ve sonda çıktıktan sonra idrarımı takrar azda olsa yapabileceğimi sanmıyorum çünki ürodinami yaptıklarında kürdan kalınlığında birşeyla kamıştan girip mesaneyi suyla doldurmuşlardı, onu çıkardıktan sora ikigün damla damla idrar yapabildim. bu benim için çok zor olmuştu.

Bence doktora bu seçenek sorulabilir. Bana doktorum bunu önermişti ameliyattan önce. Eğer başarılı olup sabit sondayı itebilseydik mesaneye kadar, 1 ay kadar sondayı orada bırakacaktık. Bu arada üretradaki tahriş ve darlık görece düzelecek ve üretra kendine yeni (ve geniş) bir yatak oluşturacaktı. Yani mantığı bu idi... Bir öneridir...

Teşekkürler hocam samimiyetiz için.Bu genişletme değilde dar bölümü kesip kalpteki damarda olduğu gibi baypast ameliyatı gibi bir işlem yapma olasılıkları varmıdır acaba, daha önce hiç duymadım ama her şeyi araştırıp en doğru kararı vermek istiyorum.

Mmm, yani üretranın hemen yanından başka bir yol açmak diyorsun. Belki de barsaktan alınan parçayla bu yolu oluşturmak... Hiç duymadım, bilemiyorum.

Yok hocam o şekil değil dar bölümün kesilip alındıktan sonra dar olmayan bölmelerin birleştirilmesi gibi veya araya bağırsaktan alınan bir parça eklemekgibi..

Evet evet, ben de öyle anladım. Ama böylesi bir şey hiç duymadım...

Üst Alt