Stend konusunda hiç tereddüt etmeden "hayır" dedi. Stend'de çok fazla komplikasyon oluyormuş ve asla tavsiye etmiyormuş hastalarına...
Evet, ben de TAK yapamamıştım, sonda üretradaki darlıktan dolayı mesaneye itilememişti. Bana da ilk aşamada sana yaptıkları şeyi denedi doktorum. Penisten girdi, üretrada daralan yeri keserek genişletmeye çalıştı... Ama operasyon anında baktı ki darlık çok yoğun ve tekrarlayacak düzeyde. O sebeğle operasyonu yarıda bıraktı.
Sonra önümüzdeki tek seçenek kontinan vezikostomi idi ve bana bu uygulandı. Bu konuda yazacağım, ama önceinde senin şu sorularıma cevap vermen gerek:
1- Nelaton sonda kullanmadan, kendin işeyebiliyor musun? Yoksa TAK yaparak mı mesaneyi boşaltıyorsun?
2- Tekerlekli sandalye kullanıyor musun, yoksa yürüyebiliyorsun ve sadece genital kontrolde mi sorun var?
kontinan vezikostomi yapıldığında, artık penisten işeyemiyorsun ve oradan tak da yapamıyorsun. Onun yerine, göbeğin hemen altına bir ucu mesanede olan bir yol çıkartılıyor ve oradan TAK yapıyorsun.
Not: Bu başlığa mesaj yazarken aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna basın. Böylece mesajınız bu başlığın altına eklenir. Eğer YENİ BAŞLIK'a tıklarsanız, o zaman mesajını ayrı bir başlık olarak çılır.