Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretral darlık ve stent uygulamasına dair yaşamakta olduğum süreç...

aykansin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese selamlare ve tüm hastalara Allah'tan acil şifalar diliyorum.

uzun zamandır forumu takib ediyorum ve burada tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum hepsinden Allah razı olsun. ben de sizlerle hastalıhımı ve yaşadıklarımı paylşmak istiyorum en başından anlatmaya başlayacağım umarım sizlerin bana olduğu gibi benim de bu yazıyı okuyanların az da olsa bilgilenmelerine vesile olurum.

2,5 senedir amatör bisiklet sporu yapıyordu.m mayıs 2010 da kaza geçirdim leğen kemiğim çatladı 2 ayda düzeldim. kalıcı bir sakatlık olmadı.
Ancak bacak arasına aldığım bir darbe sonucu üretrada (1,5-2cm) kopma oldu karnımdan sistofiks takılarak idrar tahliyesi sağlandı (kocaeli araştırma hastanesi umuttepe) doktorlar hasarlı bölgenin iyileşmesi için ortalama olarak 6 ay bu şekilde beklememi söylediler
sistofiksin enfeksiyon yapma durumu kaçınılmaz. kauçuk sondalar 15-20 gün silikon sondalar 1,5 aya kadar kullanılabiliyor enfeksiyon açısından silikon sonda kullanmak ve 1-1,5 ayda bir değiştirmek gerekli. hatta bir kez sondayı kendim değiştirdim dikişli değil de balonlu sonda kullanmanız daha raht oluyor. dikiş 15-20 günde atıyor saten ve göbeğinizde yara oluyor hem balonlu sondayı mesane çok küçülme yapıp sonda batma yaptığında biraz geri çekip rahatlayabiliyorsunuz. 7 ay bu sondayı taşıdım artık kendi kendimin doktoru oldum mesane enfeksiyona dayalı olarak küçülme yapıyor ve sonda içerde batma yaparak rahatsızlık veriyor mesaneyi kanatıyor.
doktorların ilk etapta bana sölemediği sonra tavsiye ettikleri bi yötemi sizlerle paylaşmak istiyorum:
idrar sürekli sondadan torbaya aktığı için mesane sürekli boş kalıyor ve yapısı bozuluyor küçülme yapıyor bunu engellemek için hortumu katlayıp idrar çıkışını kesiyordum ve idrara sıkıştığımda açıp boşaltıyordum. böylece mesane antrenmanı yaparak çok daralmasını önlemiş oluyordum.
bu yöntemin bana çok faydası oldu hem böylelikle idrar torbanız sürekli dolu olmuyor daha rahat hareket edebiliyorsunuz ben bu şekilde 5 ay çalıştım mesleğim tezgahtarlık.

ocak 2011 de kapalı ameliyat oldum soğuk bıçakla keserek yeni bir idrar yolu açtılar 16 lık sonda takıp eve yolladılar. sonda 40 gün duracak denildi. yarın 40 gün doluyor ve sondayı çıkarttırmaya gideceğim.
bundan sonraki olacakları forumdan okuyarak öğrendim doktorlar pek bi bilgi vermiyorlar gerçi bazı şeyleri zaman gösteriyor doktorum stent takılabileceğini söyledi dediğim gibi duruma göre hareket edecekler.

yarından sonra yaşayacaklarımı ve izleyeceğimiz yolu sizlerle paylaşacağım inşaallah. herkese saygılar.

Çok geçmiş olsun Bederettin.

Sabit sonda kullanımına dair uyguladığın detay aslında bilindik bir konu. Hatta, hortumu kıvırmaya gerek yok, idrarın torbaya akışını kesen/açan klipsli idrar torbaları da var... Ve evet, bu yöntem çok çok çok önemli. Mesanenin daralmamasını hatta yeri geldiğinde genişlemesi sağlayan bir uygulama...

Sabit sonda bugün çıkartıldı mı? Durumun nedir? Gelişmeleri paylaşmaya devam et lütfen...

teşekkür ederim oturan boğa

sözkonusu sabit sonda 3 ocak 2011 de yapılan ameliyatla idrar yolunun açılması sonucu karından çekildi ve penisten 16 lık sonda takıldı oda bu gün çıkarıldı şu an yaklaşık 8,5 aylık bir aradan sonra normal yoldan idrarımı yapabilir hale geldim
ancak hasar fazla doktor durumumun çok kötü olduğunu söyledi kapanan bölge 3cm lik bir yer ve burasının tekrar daralma ihtimali çok yüksek en ufak bir sıkıntıda idrar çıkışında sorunda hemen gel bundan sonraki adımda stent takılacak dedi.

ancak doktorum sizlerin bu konuhakkında bahsettiğiniz bir kaç günde bir sondalama yap diye bir tavsiyede bulunmadı bana depo-medrol isimli bir iğne verdi bundan iki tüp enjektöre doldurark sabah akşam penisin içine uygulamamı söyledi ilaçlar bittiğinde yaklaşık 10 gün sonra kontrele gideceğim.

doktoruma uygun vakalarda holmium lazer tedavisinin çok iyi sonuç verdiğini duyduğumu söyledim o da bana biz sana hepsini yaptık lazer yada traşlama yöntemi kapanan yolun açılmasında hangi yöntemin uygulandığının önemli olmadığı ancak tedaviden sonra darlığın tekrar edip etmeyeceğinin önemli olduğunu söyledi
bendeki bu 3cm lik hasarda lazer tedavisinin etkili olup olamayacağından emin değilim kesin bi cevap alamadım bu konuda bilgisi tecrübesi holmium lazer tedavisi görmüş olanlar yorumlarını paylaşırsa çok sevinirim.

Üst Alt