Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ürettranın Demir Çubuk yöntemi ile açılması..?

Hazeyin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler
6 ay önce menesküsten ameliyat oldum sonda taktılar sonda bana tahriş yaptı ve 6 ay sonra acısı üretra darlığı diye çıktı sondadan kaynaklanan birşey olabilir diye ameliyat oldugum hastaneye Samatya gittim sistoskopi ile baktılar darlık var bi film çektir bunu açarız dediler
3 gün önce ameliyat oldum buna şükür azmış darlık yarım saatlik ameliyat sürmedi bile sonda 3 gün kaldı kanama azaldı yanlız öğrendiklerim tekrarlar diyo

demir yöntemi ile açılıyormuş hiç aranızda Demir Çubukla açtırmak genişletmek isteyen oldumu arkadaşlar çok Ağrı'sı oluyormu
birde penisin sertleşince çok ağrı yopıyor ne Zaman kendine gelir lütfen cvp verin yardımlarınız için şimdiden sağolun

Hazeyin

Darlığa dair tüm çözümler üretranın bir şeylerle tıraşlanması üzerinedir. Demir olur, buji olur şu olur bu olur, fark etmez. Ve maalesef, bunlar neredeyse hiç bir zaman kalıcı çözüm sağlamaz, uygulamadan kısa süre sonra darlık nükseder (ama senin darlık çok azmış, olumlu sonuçlanması da muhtemel).

Deneyimlerim ve yıllardır okuduklarım bende şu kanaatin oluşmasına neden oldu: Üretrayı tıraşlayarak açmak bir tedavi değil. Mümkün olduğu kadar bu işlemden kaçınmak lazım. Bunun yerine dilatasyon işlemi çok daha risksiz.
Şimdi sende bir daralma kendini gösterirse, önerim, dilatasyon uygulamandır: http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-deliksiz-dilatasyon-kateter-kullanimi.html

Eğer bu çok acı verirse, yine önerim açık ameliyatla üretranın dar kısmının kesilerek iki ucun birbirine bağlanması yöntemini uygulatmandır. Bunu çok iyi bir cerraha yaptırman şart. Araştırmak lazım...

OturanBoğa abi çok saol doktorum dediki senin darlık yerin kısa ama %90nı kapalı idi belkide tekrarlamaz ama yinede demir takabilirz dedi ben korktum stent takılma Nasıl oluyor birde söylemesi ayıp özür dilerim şuan tam sertleşme olmuyor az oluyor oda ağrı yapıyor geçmesi 3 haftayı buluyor diye yazı okudum dogrumudur yardımın için yazdığın için eline saglık çok saol abi ya

Hazeyin

stent taktırmanı önermem. Yukarıda dediğim gibi, önce dilatasyon kateteri dene, sonra açık ameliyatla darlığın by-pass edilmesi bildiğim en iyi yol.

Ereksiyon 3-4 haftada eskiye döner. Ayrıca işin psikolojik etkisi de olabilir. Dert etme, düzelir...

Demir Çubuk yöntemi konusunda bilgisi ya da deneyimi olan var mı?

Merhabalar,

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Demir çubuk diye tabir edilen yöntem muhtemelen doktorların buji dediği ucu kıvrık demir çubuklardır.
Ben birkaç kere bu işlemi yaptırmıştım. Ama her seferinde bu işlem gerçekleşemedi. İdrar yolumda bir yerler yırtılarak kanamalar oldu ve bu bir haftaya anca geçti.

Buji yöntemi yani üretranın körlemesine açılması(traşlanması) artık hiç önerilmeyen bir yöntem. Çok ciddi sorunlar doğurabilir.
Bunun yanında stent taktırmakta hiç önerilmeyen bir yöntem. Benim doktorlardan(Üretra darlığı konusunda uzman olanlardan) duyduğum
açık ameliyat olamayacak kadar yaşlı olanlarda stent yöntemine başvurulabiliryor.

Ben ikinci kapalı ameliyatımdan sonra uzun süre kendim dilatasyon yaptım. Bu işlem sadece idrar yolumun tekrar daralmasını geciktirdi. Aynı zamanda basit gözükebilen bir işlem olmasına karşın bu işlem çok dikkatli yapılmaz ise kendi üretranda yaralamaya bile neden olabilir.

Sayın oturanboğa nın dediği gibi ereksiyonun kapalı ameliyattan sonra 3-4 haftada eski haline döner.

Benim nacizane tavsiyem tekrar üretra darlığı gelişirse kapalı ameliyatta ısrar etmeyip açık ameliyat denenmesi.
Ancak bu ameliyatı da hakkıyla yapan doktor sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor maalesef...

Sağlıklı günler,

Öncelikle iyi günler ilker abiye katılıyorum abi Oturanboğa abicim baya bi nette araştırdım ve İlker abiye katılıyorum dedikleri nette doktorlar yazmış ben kapalı ameliyat olalı 1 ay oldu peki tekrarlama kaç ayı buluyor bunun tek çagresi açık ameliyatmı

Rabb'im yardımcımız olsun inşaAllah tekrarlamaz

Benim kapalı ameliyattan sonra 1-2 ay içinde eski haline geliyordu. Sadece 2. ameliyatımdan sonra uzun bir süre dilatasyon yaptığım için biraz daha geç daralma oluştu.

Peki bunu tek çözüm açık ameliyatmı abilerim yaş kaç olması gerekir

Bu buji olayı şuan iyi gidiyor bir sıkıntı çıkarsa direk doktoru değiştiririm doktorun koparma peşinde olduğunu düşünürüm eyvallahım yok kimseye

Üst Alt