Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Urodinami testine göre sonucu yorumlayabilecek olan var mı?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba tecrübeli arkadaşların yazmasını rica ederim

Ünv hastanesınde ilkez yaptırdım 2 gün önce idrar tahlilde 1023 dansite 2-3 lökosit görüldü yazıyordu doktor bır sorun olurmu dıye sorduğumda bısey olmaz dedi ama .
Hafıf iltihap vardı neyse yaptırdım. Bir kaç sorum olucak

bu test peniste veya üretraya zarar verırmı. Kanamam olmadı hafıf Ağrı yanma var...
Bu işlemde öksürme esnasında herhangi bir kaçırma yok. Bu süreçten sonra ne gıbı bır Sıkıntılar olur ıdrar yapmada zorluk yanma.. Vs 500 antibiyotik kullanıyorum . 10 dk kaldım yapan asistan sen 1 bardakta içsen wc gıdıyorsun dedı evet dedım öğle bır durumum var aktif mesane.

Iltihap vardı .. Varken yaptırmak ne gibi zararlara neden olur
Bu işlemden sonra zorlama yaparız idrarımızı cevaplarsanız sevınırım

Sonuclarım daha çıkmadı..

Test sonucu ne cıktı ,kaç c.c. idrarda sıkışma oldu, ne kadar idrarı dışarı atabildin.İşeme hızı, bildiğim kadar ürodinamide buna bakıyorlar. Sonda rahat girdiyse içeri kanama olmadıysa herhangi sorun olmaz.Genelde sondalar jelli olur kullanımı kolaydır zor olsaydı kimse günde5-6 kez tak yapıp ıdrara cıkmazdı.

Fatih kardeş. Sormak istedıgım ilkez yaptırdım ve acı hıssettım bude kastım kendımı onunda etkısı var . Sonuclarım çıkmadı ancak Kabızlık sorunu yasıyorum şuan bu testın hem üretraya gırerken zarar-ı olabılırmı kanamam olmadı sadece idrar yaparken yanma Ağrı hıssı.

Aslında ürodinami yaptırmadan iki gün önce geniş spektomlu antibiyotik kullanılması önerili. Böylece bir enfeksiyon varsa bunun etkisi azaltılmış olur.

Ürodinami yaparken üretraya zarar verilme olasılığı teorik olarak var tabii. Ama bu çok çok az bir ihtimaldir.

Ürodinamiden sonra hafif yanma vs. olabilir. Ama bunla azala azala 2-3 güne tümüyle ortadan kalkar.

Kabızlık ayrı bir mevzuudur. yediklerinize dikkat edin. Barsakları çalıştıracak şeyler tüketin. Beyaz ekmekten uzak durun. Haftada 1-2 defa C vitamini takviyesi yapın.

Merhaba oturanBoga

sonuclarım..

Sistometri sonucları

Gonderılen hacım 134ml
kaçak il kaybedilen hacim 0 ml
mesane doluluğu 134
maks mesane kap.134
Maksimal abdominal basınç 7cmh
maks vezikal 90 cmh
maksimal detrusor basınc 87cmh

Duyarlılık sonucu.
ilk his 22 ml
Normal sıkışma 109 ml
Çok sıkışma 128 ml
Maks Sisto Kap. 129 ml

Kaçırma SOnucları

1 Leak point pressure 116 ml pves -4 Pabd 4 Pdet 8 Cmh
2 Leak point pressure 125 ml pves -13 Pabd -11 Pdet -2 cmh

Urodinami esnasında iltihap vardı sadece tit yapıldı Dansite 1023 3-4 Lokosit Eritst 5 tane goruldu dıye yazıyordu.

Bir kac sorum olucak bende 1 bardakta ıcsem hemen wc gıderım streslı oldugum zamanlar daha cok 1-2 lt ıcerım 2-3 saat kalır bazen

En son prof dr gozuktugumde iyi huylu prostat hiperplazisi soglemıstı. sürekli ıcıp gıtmeler oluyordu genellıklle streslı ıken

iltihap ne gibi sonucu etkıler;
Bende idrar yapamama sıkıntısı yok mesanem baya kuculmus;
Herhangı bobregımde olumsuzluk yok Ure ;19 Kreatin 0,90 1 hafta once sonuclarım

Ben bu surecte ne yapmam lazım baska bır doktora gozukuceğim.

Heyet hastasıyım %15 aldım oda işi bılmıyordu dr. Bana botoks yaptıralım dedıler bende yaptırmak ıstemeden tanı olarak

Aşırı aktif mesane tanısı ıle %15 aldım hıc ustelemeden bana yetıyordu cunku.

Mesane darlıgı ozur oranı dahamı farklı?

urodinami sonrasında hemen.

üroflov sonuclar

Maks akıs hızı 16ml/s
Maks hıza ulaşma süresi 5s
işenen hacım 110 ml
akış süresi 12s
işeme süresi 12 s
Ortalama akış hızı 9ml /s

ilk onceki ürodinami olmadan
Üroflov sonucları

Maks akıs hızı 26ml/s
Maks hıza ulaşma süresi 6s
işenen hacım-
akış süresi 18s
işeme süresi 19 s
Ortalama akış hız ı- /s

Mesane bayağı küçülmüş, çok agresif görünüyor. Mictonorm vb. mesane iç basıncını düşüren ilaç kullanmayı deneyebilirsiniz. Botoks da denenebilir. Botok etkili olursa 3-5 ay rahatlama sağlar. Sonra yeniden yaptırmak gerekir...

tecrübemi paylasayım ben mesanemde 400-500 cc ye kadar kapasıtem var iken enfeksiyondan dolayı bu oran ürodinami de mesanemin 120 cc kapasitesi oldugunu söylediler bende imkansı oldugunu belirttım 15 gun oncesıne kadar 500 cc ye kadar yapabildigimi söyledim inanmadılar.enfeksiyonum oldugu zamanlar mesane kasılması için kullandıgım hapında (kinzy)etkisi olmuyor mesanede idrar birikmiyor,urodinamide kapasitenin az oldugu gözüküyor.enfeksiyonu atlatınca tekrar eski haline dönüyor.

HEYET hastası oldugum ıcın dr ıle gorusmedım baska dr gosterıcem bu durumu yorumlıyacak bırılerı varmı ? tskler sımdıden

Sonuc

Yapılan dolum Sistoometresinde sensasyonu artmış 22 cc
Mesane kapasitesi azalmış 134 cc
Nörjenik / non-nörejenik detrüsor aşırı aktiviesi olmayan,
Mesana basıncları Yuksek 56 cm H20
detrüsor abdominal kaçırma noktası basıncı 8 cm h20 hesaplanmıştır.
hipokompliyan mesan bulguları izlenmiştir.

Sonuc: Hipokompliyan düşük kapasiteli mesana bulguları
23 cc Rezidüel idrar izlenmiştir.

Sonuçta özel bir durum yok. Mesane kapasitesinin düşük olduğu tespit edilmiş. Ama burada da CAN_KUŞ 'un mesanede enfeksiyon varken ürodinami yaptırmaya dair çekincesini dikkate almak lazım.

Yahu aslında ürodinami de hikaye! Mesanede enfeksiyn yokken kaç cc'de sıkışıyorsun, kaç cc'de sızıntı oluyor, bunu gündelik deneyiminden anlarsın zaten. Hayatımda gördüğüm en fuzuli test bu ürodinami.

Oturanboga heyet illa bakicam dedi ben aktif mesanem var biliyordum sonucta yokmus ama ben 15 aldim puan yoksa yaptirmazdim

benimde %15 heyet raporum fazla vermiyorlarmı yoksa hastaneden hastaneye degişiyormu bilmiyorum%15 den fazla alan arkadaşlar varsa söyleye bilirlermi şimdiden teşekürler

[FONT=sans-serif]'''23 cc Rezidüel idrar izlenmiştir.'''
Normal sağlıklı bir insanın işeme sonrasında kalan standart idrar miktarı 40-50 c,c, dir.Çünkü mesane yumurta biçimindedir .Koyun memesi değilki bu mesaneyi ovuclayıp sıkasında tamamıyle boşalsın.Mesanede kalan idrardan bu standart rakam cıkartılır geriye kalan miktar atılamadı diye yazılır.Bu sonuca göre sizin idrar torbası baya bir küçülmüş.Bu torbanın bu kadar kuçülmesi için sabit sondanın uzun süre devamlı acık olması lazımkı mesane darlığı meydana gelsin.[/FONT]

Forum konusunu tam netleştirirsek ,bu rahatsızlık yenimi gelişti yoksa herhangi bir hastalığın belirtisimi.Tedavi olarak ne düşünülüyor, bol bol su için denildimi, mesane kapasitesini artırmak için çok su içilmeli eğer böbreğe idrar kaçışı olmuyorsa uygun sanırım.Bu arada yaş kaç prostat varsa mesane cıkışını daralttığından içerde fazla idrarda kalabilir.

Üst Alt