Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ürodinamide düşük çıkıyor ama mesane kapasitem daha fazla..?

tılafsınlı

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
merhaba 2 yıl önce mesane genişletme ameliyatı oldum yama yaptılar bağırsaktan. bugün ürodinami yaptırdım mesane kapasitesi 97 cc çıktı ama ben tak yaparken daha çok geliyor ölçüyorum 200 ccden az gelmez kaçakta oluyor çoğu zaman

200 cc dolunca böbreklere idrar kaçışı olmasın? 97 derken bundan fazlası böbrekler için risk oluşturur demiş olmasınlar?

200 olduğunda gerginlik, gözlerde hararet, iç sıkıntısı gibi şeyler oluyor mu?

Ben bu ürodinami mevzusunu hiç anlamıyorum zaten. Doktorlarla da tartışmışlığım var. Benim de ölçtüler 100 cc dediler ki ben -enfeksiyon filan yoksa - rahat rahat 400cc tutabiliyorum.

Nacizhane yorumum şu;
Mesanenin tepkisi vücudun kendi sıcaklığında, aynı ısıda, saatler boyunca yavaş yavaş süzülerek gelen idrarla, dışardan değişik sıcaklıkta (oda sıcaklığı 20-25 derece) bir anda pompalanan sıvıya karşı tepkisi aynı olamaz. Ayrıca mesane içine sokulan tel, hortum, elektrot vs mesane kapasitesini etkileyebilir, mesaneyi kastırabilir.

Sizi bilmem de bu ürodinami mevzusu benim hiç aklıma yatmıyor.

Ben de böbreklere idrar kaçıp kaçmadığına dair yapılacak başka bir testle böbrekleri sağlama aldıktan sonra ürodinami yaptırmanın hiç ama hiç bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

saat tutmuyorum genelde sıkışınca tak yapıyorum ilk sıkışmada kaçak olmuyor, sıkışma geçince 5-10 dk sonra tekrar sıkışıyorum bazen kaçıyor dışarı tak yapıyorum

Üst Alt