Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üropan ilacını izotonik suyu ile karıştırıp mesaneye boşaltmak..? [Soru]

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
evet arkadaşlar,
tam 12 ay boyunca 1 üropanı toz haline getirip 60 lık enjektörün içne izotonik suyun içine bırakıp mesanenin içine boşaltıp 30 dakika bekledikten sonra tekrar boşaltıyorduk ve faydasını epey gördüm.
tabi bunu doktorun tavsiyesi üzerine uyguladık.
A.F.T.R ben hep bu hastanede tedavi görüyorum

Bunu ne amaçla yapıyordun? Mesanenin içine nasıl enjekte ediyordun o karışımı? Her gün mü yapıyordun?
Mesanen kaç cc kapasitede? Mesanenden herhangi bir ameliyat oldun mu?

ok

benim mesane kapasitesi o zaman 150 cc di
o dediğim yöntemi uygulamanın sebebi mesaneyi büyütmekti
ayrıca o karışımıda takla mesaneye uyguluyorduk
ilk önce tak yapıyorum mesane tam boşalınca bu sefer takı çıkarmadan hemen enjektörle o suyu boşaltıyorduk içeriye ve yarım saat geçtikten sonra tekrar takla o ilaçlı suyu boşaltıyorduk günde bir defa
bu arada mesaden amelyat olmadım

Çok teşekkürler tecrübeni paylaştığın için...
Peki şu anda kaç cc mesane hacmin? Mesanenin büyümeye başladığını kaç ayda hissetmeye başladın? Yani, 3 ayda şu kadar büyüdü, 6 ayda şu kadar, 1 yılda bu kadar, diyebiliyor musun? Uygulamayı her gün mü yapıyordun?
Doktorun bunu önerirken, herhangi bir yan etkisinden felan bahsetti mi?

ok

karışımı uyguladıktan 1 yıl sonra kapasite 150cc den 250cc çıktı yani faydasını gördüm
ayrıca doktor yan etkiden basetmedi
uygulamayı günde bir kez yapıyorduk
şu anda mesane kapasite si 500 cc
1 ay önce ürodinami tektiki yapıldı bana mesaneye 500cc bırakıldı 460 şını ben boşaltım içerde 40cc kaldı oda normal dedi şu anda istediğim kadar su içiyorum yani kısıtlama yok çok şükür

aman dikkat

bu tedavinin orijinali bana yapıldı.ama sonuç bende etkili olmadı.
üropan ilacının yan etkisinden hep şikayet ediyordum.doktor bir gün bana üropan tabletinin ampul şeklinde olanını firma tarafından çıkartılığı ve bir makina ile mesane duvarına yapıştırıldığından bahsetti. (idrar deliğinden girilerek) özel hastanede kendileri masrafları karşılayarak gönüllü denek oldum.
ama bana 7-8 saat etkili oldu.mesane kapasite 800 cc ' ye çıktı. sonra tekrar 300 cc düştü.
DEMEK İSTEDİĞİM DİKKAT.
demek ki fazla yan tesirler oldu ki hastalarda ampuller kullanılmıyor.
uygulamadan sonra mesane aşırı zorlandığı için ultrasonda mesanemde kesecikler oluştuğu gözlendi.
ayrıca 800 cc lik zorlama üreterde girişinde genişleme yapmış.
ben ce çok iyi takip edilmeli .

böyle bi uygula banada yapıldı neticesi:
hastanede yatarken ürodinamide mesane kapasitem 180cc çıktı doktor bana günde 1 kez bir üropanı ezip kalın enjeksiyonun içine çekip daimi sondanın torpa yerine baglantısı olan kısımdan zerk etti viz hastanede bunu 7 gün yaptık sonra ürodinamiye tekrar girdik mesane kapasitem 310 cc çıktı ama ben şimdi mesane taşlarından dolayı daimi sonda kullanıyorum yine..
bunu uygulama mesane genişlemesinde etkili oluyor ama yan etkilrini bilemiyorum bilgim yok..

ok

arkadaşlar ben tam 12 ay kullandım bendeki yan etkisi aşırı derecede yanma ve ayda iki kez idrar yolu enfeksiyonu oluyordu

Bir de arkadaşlar, şunu asla asla asla unutmayın: 500 cc kapasite bir mesane için ideal kapasitedir. Bunun üstünde de alır tabii, ama o zaman mesane zorlanır ve çeperi deforme olur. O yüzden mesanenin 500 cc'den, hadi bilemediniz 600 cc'den çok dolmasına izin vermeyin.
Deforme olan (elastikliğini yitiren) mesane zaman içinde çok daha kolay küçülür. Lastiği kapasitesinin üstünde germek gibi; içindeki lifler kopar ve bir süre sonra lastik lastik olmaktan çıkar...

Üst Alt