Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üropanın yerine hangi ilacı tavsiye edersiniz ?

Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar Bu Konuyu Omurilik Felçli Bi Arkadaşım Ricası Üzerine Açıyorum
Kendisi Uzun Zamandır Tak Yapıyor ve Üropan Kullanıyor ve Yan Etkilerinden Çok Muzdarip Gittiği Doktor da Pek İlgilenmiyormuş Kendisiyle
Dün İstişare Ettik Artık Üropanın Yan Etkilerinden Bıkma Noktasına Geldiğini ve Değiştirmek İstediğini Söyledi
Ben Tak Yapıyorum Doktorum Bana 4 Saatte Bir Tak Yapmamı Yani Günde 6 Kere Tak Yapmamı Söyledi Bende Hocam İdrarımın Geldiğini Anlayabiliyorum
Sıkıştığım Zaman Taksam Olurmu Diye Sordum Olur Dedi Ürodinami Testi Yaptırdım İlk Başlarda Bana Da Üropan Vermişti Ancak Ben Arkadışımın da Bana Anlattığı Gibi
Aşırı Yan Etkisinden Dolayı Kullanamadım ve Doktorum İlacımı Değiştirmesini İstedim Spamex'e Değiştirdi ve Şöyle Dedi Bu Hap Çentikli Olduğu İçin
İkiye Bölünebilinir Sen Bunu İkiye Böl Yarım Olarak Al ve Hergün Kullanma 2 veya 3 Günde Bir Yarım Olarak Al Dedi Bende Öyle Yapıyorum Hatta Yazın
Hiç Kullanmıyorum ALLAH'a Şükür Kendisine Aynen Anlattım Ne Yapmam Lazım Diye Bana Soruyor

Bildiğim Kadarıyla

1. Detrusitol
2. EMSELEX
3. KİNZY
4. Mictonorm
5. Spasmex
6. Üropan
7. VESİCARE

7 Adet İlaç Var Ben Memnun Kaldığım İçin Sapsmex'i Tavsiye ettim Ama Yanlış da Yönlendirmek İstemiyorum Arkadaşımı
Ne Yapmamız Lazım Benim Doktoruma Götürüp Ürodinami Testi Yaptırıp Öyle Değiştirelim Yoksa Bu 7 İlacı Tek Tek Kullanıp Öyle mi ? Karar Versin
Bi Zararı Olurmu Acaba Yorumlarınızı Bekliyorum Şimdiden Teşekkür Ederim ALLAH Yardımcımız Olsun..

merhaba arkadaşım uropan veya spazmex kullanırsın yalnız gereklıyse kullanırsın degılse kullanmanıza gerek yok bu ılac lar mesane basıncını dusrmek ıcındır sızın mesane kapasıtesını belırtmenız lazım bızlere urodınamıde cıkan sonuc mesane kapasıtesı ne kadar kac cc bu onemlı eger 400-500 cc varsa ılac kullanmanıza gerek yok daha dusukse bu ılacları 3-6 ay kullanıp tekrar urodınamıye gırın mesane kapasıtesı zaten buyur 400-500 cc yeterlı kapasıtedır artık ılac kullanmanıza gerek kalmaz .gecmıs olsun.

benim mesane kapasitem 500 cc ve tak yapmıyorum ürodinamiye 2009 da girdim 500 cc bıraktılar içerisine 450 cc boşalttım doktor dedi spasmex günde iki tane al dedi kulanıyorum sıkıntı yok allahha şükür eskiden üropan kulanıyordum en çok rahatsız eden yönü dudaklarımın kupkuru olması ve çatlaması spasmex öyle değil

azız ılac etkılesımı kısıden kısıye degısyor olabılır ben once spazmex kulanıyordum mesanem kuculdu 120c ye kadar son bır yıla yakın dır uropan kullanıyorum tabıkı urodınamı doktoru dogrultusunda su an mesane 450-500 cc cıvarında bende tak kullanıyorum his yok bende .sen hissedip boşaltabıldıgını yazmışsın buna gore senın ılac kullanmana gerek yok dıye dusunuyorum

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim Fakat Arkadaşımın Mesane Basıncı Ortalama 400 İla 500 Arası İmiş Biraz Önce Aradım Sordum Fakat Kışın Yada
İltihaplı Olduğu Zamanlar da Basıncın 200 cc ye Kadar Düştüğünü Belirtti.

pasam;

vallahi ürodinami ye son girdiğimde doktor bana kullan dedi 2009 da

İlaç konusunda tavsiye olmaz aslında... Çünkü sana iyi gelen bana iyi gelmeyebilir, bana iyi gelen sana iyi gelmeyebilir.

Mesane iç basıncını düşüren bu ilaçları bence denemeli ve kendimiz için en verimli olanı kendimiz bulmalıyız. Ben mesela deneye deneye bana en iyi gelenin Mictonorm olduğuna kanaat getirdim ve yıllardır bunu kullanıyorum. Bir gün etkisi azalırsa, o zaman yine başlayacağım denemeye ve en etkili olanı bulmaya çalışacağım...

bendede hala düzen tutmadı 35 ay oldu hala kacak var 6x1 tak yapıyom 4 tanesi banko kaçıyor, felçli durumumdan çok bu olay beni mağdur ediyor arkadaşlar. bana ne
VESİCARE ne Spasmex fayda etti şu anda Mictonorm kullanıyorum ondanda fayda görmedim bende ne yapcam bilemiyorum kapasitede 2010 da 240 cc idi. Allah yardımcımız olsun.

Üst Alt