Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üsküdar Devlet Hastanesinin sağlık kurulunun olumlu uygulamaları

osman_soydan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Üsküdar Devlet Hastanesine basvurdum kardesim icin ve raporumu insallah yarin alacagim. Cok büyük zorkuk ile karsilasmadim. Ama engellinin annesi ve babasini istiyorlar. Kardes islem yapamiyor. Ben cok rica ettim ve kardesimin islemlerini yapabildim.

Saglik Kurulu giris katta, Hazir dilekce var dolduruyorsunuz. Vezneye 34 TL para yatiriyorsunuz ve özrünüze uygun doklarlari geziyorsunuz. Biz iki doktora gittik. Hic sira beklemedik. Doktorlair gezdikten sonra Saglik Kurulu ofisine gittim evraklari teslim ettim. 5. Kasim 2013 de bana Kurul Günü verdi. Saglik Kurulu Baskani Sacit Bey'den rica ettik bizi öne cekti sagolsun. Yoksa 5. Kasim 2013'ü beklemek zorunda olurduk. Kurul gününügec veriyor nedense. Sistem veriyormus.

Sonra saat 13 de Kurula giriyorsunuz. Doktorlar yuvarlak bir masada oturuyor siz 20 saniye icin girip cikiyorsunuz. Size bakiyorlar. Ayni gün saat 16'da imzalanmis raporunuzu alabiliyorsunuz.

Üsküdar Devlet Hastanesini tavsiye ederim. Bir sorun ile karsilasmadim.

Herkese kolay gelsin.

Engellilerden ücret alınmıyordu diye biliyordum.34 tl ne ücreti ödediniz?

ücret alınmaması lazım ama raporu kolay almışsınız :D helal olsun 34 lira neki eziyet çekmektense

Yakin tarihte bu hastaneden rapor alan var mi acaba? Heyet icin ne kadar beklemek gerekir?

Yakin tarihli bilgi olsun benim daha once sordugum gibi merak edenledenlere. Biz burada bazi mesajlarda vergi indirimi icin bireysel basvuru yapip sonra vergi dairesine gidebilecegimizi okumustuk. Hastaneye gore degisiyor sanirim. Saglik kuruluna gittik, ne icin istedigImizi sordu gorevli bey ve vergi indirimi icin vergi dairesinden sevkin sart oldugunu soyledi.
ucretli yaptirsak da mi sart diye sordugumuzda engelli raporlarindan ucret alinmadigini soyledi.
Hastane alisilmis devlet hastanesi buyuklugunde degil ve kalabalik da azdi.

Selamlar,
Üsküdar D.H.'ne Vergi indirimi için Aralık Ayı başında müracat ettim. Müracatta görevli olan bey Vergi indirimi için şahsi başvuru yapamıyacağımı söyleyip zorluk çıkartınca hazır dilekçeye ilave etmiş olduğum vergi indirimi ibaresinin üzerini tek çizği ile çizerek iptal ettim ve özürlü kimlik kartı ve sosyal haklardan faydalanmak istiyorum şıklarını işaretliyerek (Alabilirsem nasıl olsa bununla da baş vura bilirim diye) görevliye verdim.
Fakat hastalığım norolojik olduğu için (EPİLEPSİ) ve hastalığın tespitinde EEG aleti lazım olduğu için, bu alet de Üsküdar D.H. olmadığından dolayı yaklaşık 5-6 senedi raporlarımı düzenleyip ilaçlarımı yazan NOROLOJİ doktoru Elif hnm. heyete çıkmamı kabul etmiyerek başka bir hastaneye baş vurmamı söyledi.
Sağlık Bakanlığının yayınladığı Tam Teşekküllü Devlet Hastaneleri listesinde bulunan bu hastaneyi BİMER'e şikayet edince ortalıkta oldukça karıştı.Sonuç olarak bende raporumu Haydarpaşa N.H. aldım.

Üsküdar devlet hastanesi nden sürekli rapor alan varmı acaba

merhaba hastaneden almış olduğum vergi indirim belge %40 94 sigorta başlangıcım var.4312 günüm
duyduğuma göre ankara rapor düşürüyormuş bilgisi olan var mı? raporum 2015
şimdiden teşşekür ederim.

SAĞLIK KURUL RAPOR NASIL ALINIR,çalıştığınız işyerinden antetli kâğıda çalışma belgesi alıyorsunuz 2 adet resimle müracat ediyorsunuz vergi dairesi sizi istediğiniz hastaneye sevk ediyor. hastaneye giderken yanınızda 1 resim kimlik fotokopinizi götürmeniz gerekiyor
Bakırköy sadi konuk EAH internetten randevu alıyorsun. hemen veriyorlar. SAAT: 23.59 almak gerekiyor.sağlık kurul rapor linki tıklıyorsun.

buyucu

Vergi indirimi için başvuranlardan ve gelir testi sonucu (belgelendirenler den) ödeme imkanı olmayanlardan para alınmıyor diye biliyorum

Merhaba tokumus hayır yanlış biliyorsunuz engellilerden hiç bir şekilde rapor için ücret alınmıyor.

Üsküdar Devlet Hastanesi H Sınıfı Ehliyet için sağlık kurulu rapor başvurularından 200 TL ücret talep ediyor, 2 saat önce aradım ve H sınıfı ehliyetin, engelli sağlık kurulu raporlarından farklı olduğunu (nesi farklı anlamadım) ve bu nedenle ücret alındığını söylediler. Aynı şekilde Fatih Sultan Mehmet E.A. hastanesi ve Ümraniye E.A. hastanesi de 200 TL ücret talep ediyor.

Diğer sağlık kurulu raporlarından ücret alınıp alınmadığını bilmiyorum.

Bilgilerinize.

Merhaba buyucu maalesef vergi indirimi ve sakatlık maaşı başvuruları dışında kuruldan istenen tüm belgeler için hastaneden hastaneye değişmekle birlikte çeşitli ücret uygulamaları var. Üstelik yukarıda bahsettiğim iki konuyla ilgili, kurul % 0 oran verirse bu kurul raporu da fatura ediliyor.

Sanırım yanlış anlama var. Düzeltmek adına engelli durum belirtir rapor almak devlet hastanelerinde ücretsiz arkadaşlar. Ehliyet vb için raporlar ücretli olabilir o konuda bilgim yok

ben yenı basvuru yaptım trabzon of devlet hastanesı herhangı bır para talap eden olmadı pazartesı gunum var hayırlısı ile

Merhaba
Engelli abimin vasiligi (hem zihinsel hem fiziksel engelli) için mahkeme üsküdar devlet hastanesine gönderdi, aradim hastaneyi bilgi almak için, durumu anlattim, sabah hastayla gelin, 200 tl ücreti var dediler. Bu hafta birgün sabah gideceğim. Eski raporunu kaybettik, %96 gibi hatirliyorum oranı, sürekli rapordu. Dogumda beyni zedelenmis, havale menenjit vs gecirmis bebekken. Simdi her anlamda %100 bize bağımlı. Abim tekerlekli sandalyede tek başına ve 1 saatten fazla oturamaz, nasıl halledicez bilmiyorum..
Bizi kaç polikliniğe gonderecekleri konusunda fikri olan var mıdır acaba? Bir de buna saglik kurulu bolumundeki sekreter falan mi karar veriyor? Hastaya dışarıdan bakıp mı karar verecek? Prosedür hakkında hiçbur fikrim yok

Not: epilepsi hastası

dikeray

Geçmiş olsun. Hastaneye gittiğinizde kabul bölümünde hastanın fotoğrafını çekip gideceğiniz polikliniklerinin adının yazıldığı bir belgeye ekliyorlar ve size veriyorlar sizde o polikliniklerin hepsine gidiyorsunuz poliklinik sayısı engelliye göre değişiyor genelde en yoğun bölüm nöroloji ve ortopedidir. Size tavsiyem erken gidin ve en az 2refakatçıyle gidin biriniz nörolojide beklerken diğeriniz ortopedide beklesin kı işiniz çabuk bitsin. Hastanede kimlik karşılığı kullanımınız için sandalye veriliyor ama siz yine de size ait olanı götürün yoğunluktan dolayı sandalye bulamayabilirsiniz en önemlisi poliklinik ne kadar yoğun olursa olsun yaşlı ve engellilere özelliklede sandalyede olanlara öncelik .Dr. odası açılır açılmaz hemen içeri girmeye çalışın size engel olmak isteyenlere öncelikli olduğunuzu size bu hakkın verildiğini söyleyin(zaten muayene odasının kapısında bu uyarı var anlamayana gösterirsiniz)
Hastaya bazı bölümler göstermelik olarak baksa da bazıları işi sıkı tutuyor mutlaka muayeneden geçiyorsunuz hastaya öyle dışardan bakıp karar vermiyorlar tüm poliklinikleri dolaşıp muayene olduktan sonra o belgeyi heyete veriyorsunuz ve bekliyorsunuz heyet duruma göre hastayı odaya çağırabiliyor en sonunda mesai bitiminden önce durumuna göre bazılarına aynı gün bazılarına da farklı günlerde heyet raporunu veriyorlar ben heyet gününden 1 hafta sonra aldım aynı gün vermediler. Aynı gün verilmezse hangi güne tarih atarlarsa o gün hastanın gitmesine gerek olmadan hasta yakınına (kardeşi olarak size)verirler ben gitmemiştim kardeşim almıştı
Ben hiçbir ücret ödemedim sizden neden istiyorlar bilmiyorum
raporu alınca fotokopisini çektirip hastaneden aslı gibidir diye onaylatın onaylatabildiğiniz kadar ben yaklaşık 10 tane kadar kopyalattım

dikeray

Heyet başvurusu yaptığınızda size 6-8 branş doktorunun imzalaması için evrak verecekler. Belki birkaç kişi ile gidip aynı anda sıra alarak işleri hızlandırmaya çalışabilirsiniz. Ve eğer yapabilirseniz konuyu kurul başkanına iletin ve yardım rica edin.

Ikinize de çok teşekkürler, detayli anlatiminiz icin de ayrica tesekkurler, çok yardimci oldu bu bilgiler
Kendi sandalyemizle gidicez, sagolun uyari icin.
Önceligimiz konusunda polikliniklerde inşallah çok sorun yaşamayız.. Daha önce 2-3 kez gitmistim o hastaneye göğüs hastalıklarına sıra falan yoktu küçük hastane olduğu için heralde, inşallah diğer bölümler de gittiğimizde öyle olur.
Kurul başkanıyla da görüşmeye çalışıcaz çünkü hastamız dolayısıyla müşkül durumdayız, 2 kişi gidicez yanımızda kimseye bırakamadığımız bir de küçük bebekle, bizimle gelebilecek kimse yok malesef, işten de 1 günlük izin alabilicem, birkaç saatte halledebilmek hayal değildir inşallah....

, birkaç saatte halledebilmek hayal değildir inşallah....
malesef hayal.çünkü öğleden önce tüm poliklinikleri gezme işini bitirseniz bile heyet öğledne sonra 2 gibi toplanıyor ve yetiştirebildiği kadar kişiye rapor verebiliyor o yüzden aynı günde ya da birkaç hafta içinde veriliyor aynı gün alabilirseniz ne mutlu .İNŞALLAH alabilirsiniz.mahkeme kağıdını gösterip durumunuzu anlatırsanız belki kolaylık sağlarlar aynı gün alabılırsınız

[SIZE=2]Tekrar merhaba,
Araştırma yapanlara belki bir faydası olur düşüncesiyle deneyimlerimi paylaşayım istiyorum..
Öncelikle hayaldi gerçek oldu diyeyim:)
Sabah 8de hastanedeydik.
Ben gidip evrak işlerini hallederken hastamız eşimle arabada bekledi, sağlık kuruluna gittim 200 tl yatırmamı istediler, el mahkum hemen yatırdım, hastamın sandalyede fazla duramayacağını ve özrünü anlattım, mahkeme kağıdını da verdim tabi. Sadece psikiyatri muayenesi istedi, şaşırdım tabi, sevindim bir yandan da, gözüm korkmuştu araştırmalarımdan. Neyse psikiyatri de başka binadaymış, hep birlikte psikiyatri bölümüne gittik, dr hastamızı odaya sokmadı bile, elimden kağıtları aldı, hastaya gerek yok zeka testi yapılsın sadece sonucu getir bana imzalicam o kadar dedi. Neyse saat 9 oldu bu arada ama testi yapacak memur hanım tabiki gelmemişti henüz işe, neyse geldikten sonra bekletmeden aldılar bizi zaten hastamızın durumunu gören sağolsun bekletmeden yaptılar işlerimizi.. 10 dk onun sonucunu bekledik, onlar kendi aralarında evrak imza işlerini de yapmışlar ben bir daha dr.un yanina girmedim bile. Sekreter getirdi kağıtları, Nörolojiden de imza alip başhekime imzalatin sonra saglik kuruluna götürün dedi. Hastamı eşimle bekleyebilecekleri bir yere birakip imza islerini hallettim ve saglik kurulu da hemen onayladi, mahkemeye gidecek raporun bir kopyasini da onaylayip bana verdi. Toplamda 2buçuk saat kadar sürdü.
Ama burada bahsi gecen(abimin de aslinda sahip olduğu ama kaybettigimiz) raporlardan farklı olarak oran yoktu raporda sanırım o yüzden de hızlı oldu oldu. Raporda sadece mahkemenin istedigi seyler hakkinda gorusler vardi.
Oran işinden hiç anlamamakla birlikte, son günlerde sitenizden okuduklarımdan anladığım; biz zaten sadece nöroloji ve psikiyatriye muayene olsak 90 üzeri bir oran aliyormuşuz sanırım yanlış söylemiyorumdur inşallah.
Neyse velhasılı kelam, hastamız açısından çok zor ama bizim için tahminimizden hızlı gecen bir yarım günün ardından mahkeme için gerekli olan raporumuzu aldık çok şükür, hatta 1 saat içinde de ilaç mama bez raporlarını da çıkarttım, bol bol nöroloji dahiliye üroloji doktorlarından imza topladım bu 1 saat içinde, 1i hariç hiçbiri hastayı görmedi bile, bürokrasi tam olarak bu olsa gerek...
Bu arada raporu 2 hafta içinde mahkemeye göndermiş oluruz oradan takip edebilirsiniz dediler. Şimdi de mayısa gün veren mahkemeyi öne çekmeye çalışacağım insallah o işim de rast gider.
Ama şunu söylemem lazım, evde sağlık hizmetlerinin bu rapor işine el atmasının sağlanması gerekir, en azından bizim hastamızın durumunda olanlara, çünkü bütün doktorlar boyuna imza attılar, zaten engelle ilgili zorluk yaşayan insanların bizzat kendileri veya bizim gibi yakınları için herşeyi daha da zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalılar, eminim çokça yazılmıştır bu tip şeyler ama bir de ben yazayım istedim..
Bu işlere yeni yeni başlıyorken sitenizden daha çok istifade edeceğe benziyorum, herşey için tekrar teşekkürler..
[/SIZE]

Edit : Şunu da ilave edeyim, kimini aynı gün 1 de toplanacak heyete çağirdılar, kimini 18 mayısa kimini de 9 mayısa.. yani aynı hastanede herkese farkli cevaplar verildigini gordum, demekki bu isin o kadar da bir standardi yok veya rapor cesidine veya hastanin durumuna gore rapor cikma suresi de degisiyor..

Üsküdar Devlet Hastanesi Aynı Gün Kurula alınma

23.Aralık.2018 de 2 yıl süreli raporun süresi doluyor.. Annem 77 yaşında ve hasta alzehimer ne ararsan var. Kadına eziyet.. Aynı gün kurula çıkabilir mi? Biz 11 aralığa randevü aldık ama rapor 23 aralıkta bitiyor.. Raporu çıkaran göztepe eğitim araştırma ise size 23'ündan sonra bir gün vericez diyor. Burda rapor yenilenecek.. Ne diyorsunuz 23'ündan sonrasına mı alayım bu arada evde bakım parası kesiliyor muş :(((((

:( Allah yardımcınız olsun. Bir yolu olmalı.

vertigo
Ben 8 ay önce aldım. Muayene işlemlerini 1 günde tamamlarsan, (yani tetkik, ya da EMG vs. gibi işlemler olursa biraz uzayabilir) 1 hafta sonra heyete giriyorsun. Aynı gün raporunu alabilirsin.

Üsküdar Devlet Hastanesi 1 günde Sağlık Raporu

Başka hastaneler ayrı bir güne kurula sokup toplam 3 ay 4 ayda verirken Üsküdar Devlet Hastanesi'nde 1 günde raporu aldım annemim engel oranı %93'e çıktı ve süresiz olarak verildi. Kesinlikle tavsiye ederim hekimlerin hepsi aynı katta bu da avantaj sadece psikiyatri için dışarı çıkıyorsunuz..

3 4 ayda nasıl veriyor.ben perşembe günü imzaları bitirip salı günü heyete girdim cuma da aldım

Göztepe Merdivenköy Polikliniği dedi.. 23 Aralıktan Sonra kurula çıkacak tekrar geleceksiniz dedi bu bile zulm değil mi? Yaşlı kadın için..

Üst Alt