Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üst ekstremite ince beceride zorluk ile ÖTV'den muaf araç alınır mı?

casper33

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
%52 engelli sağlık kurulu raporu ile yürüyüş düz zeminle sınırlı üst ekstremite ince beceride zorluk yazan rapor ile ÖTV den muaf araç almak mümkün mü? Yoksa raporda illa özel tertibatlı araç kullanması gereklidir mi yazması gerekiyor?

casper33

Üst ekstremite değil de alt ekstremitedeki kısıtlılık için araç almak daha kolay aslında. Ehliyetteki kısıtlama kodları da bu durumu desteklerse, sorun yaşamazsınız

Hem alt, hem de üst ekstremitede açıkça sorun olduğu belirtilirse ehliyet bile vermeyebilirler.

Ufukalp evet öyle ilk aracımı ve h sınıfı ehliyetime alırken neredeyse sürücü olamaz diyeceklerdi kas hastasıyım(myopati) ehliyet yenilemeye korkuyorum aslında tertibat ile çok güzel araç kullanıyorum 4 yıldır ama bazı doktorlar daha kapıdan girer girmez sürücü olamazsın diyor raporum da yenilenecek 5 yıl dolunca araç değiştirirsem bu yazanlarla ÖTV siz araç alabilir miyim diye sormuştum? Üst ekstremite ince beceride zorluk yazarsa ÖTV den muaf olur mu? Aslında kollarım güçlü ayaklarımdan kas hastasıyım ama kollarda etkilendiği için öyle yazdılar sanırım ama kollarım gayet güçlü tabi normal bir insan kadar değil sadece ayakkabı ipi bağlama gibi ince beceride biraz zorlanıyorum yapıyorum ama. Sürücü olamaz denmesi çok saçma tertibat olunca gayet kullanılıyor zaten gaz pedalına ayakla basıyorum bir tek fren pedalına ayağımı kaldırıp çevirip basamıyorum onu da aparat ile kendime çekerek yapıyorum 4 yıldır tek kazam yok çok şükür.

Üst Alt