Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üst ekstremiteye bağlı tüm vücut fonksiyon kaybı oranı..?

ergün1

Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
nöroloji: sağ ulnar-medyan-radyal sinirlerde kısmi lezyon. dirsek ve el bileğinde hareket kısıtlığı
ortopedi: sağ önkolda greft insizyonu, bilateral el ve el bileğinde bozukluk, radyal fleksiyon(+), ulnar deformite(+),medyan(+),ulnar (+),radyan deformite(+)
fizik tedavi ve reh.: sağ kolda cilt defekti (20cm den büyük), sağ üst ekstremitede kas gücü zaafı var. proksimalde kas gücü 3/5. distalde 2/5 düzeyinde. eklem hareket açıklıklarında kısıtlık mevcut. parmaklarda aktif katılım mevcut değil (birkaç derece), pasif katılım mevcut.​

yukarıda bahsi geçen engellere bağlı olarak, toplam iş gücü kaybındaki oran için düşüncelerinizi lütfen paylaşın.

özürlülük ölçütü ve sıflandırılması ile ilgili cetvele bağlı olarak
saygılarımla

ergün

Bunu bize tercüme eder misin lütfen :)

Tam olarak hangi uzvuvlarını hangi oranda kullanamıyorsun? O şekilde yazarsan emsal durumdaki arkadaşlar olabilir...

engel sağ kolda,dirsek ile bilek arasında yaklaşık 15cm uzunluğunda her iki kemiğin kaybı ile beraber,kola bağlı olan tüm sinir gruplarında,kaslarda,tendonda ciddi kayıplar ve buna bağlı dirsekte hareket kısıtlığı,bilekte ve el parmaklarında hiç bir hareket yok.kısaca sağ el ve parmakları hiç kullanamama ve kronik osteomelit.

Bir kol dirsekten ampute olsa, %40 ve üztü diyebilirdim, ama işlev kaybını bilmiyorum.
Benzer durumda arkadaşlar var mı?

bende benzer rahatsızlık var sol kolda hareket kıstlığı brakial pleksus lezyonu benim rapor oranım %50 ama bu sadece iş bulmamda bi kolaylık sağlıyor şimdiki yönetmeliklere göre %40 zor (istanbuldaki tüm hastaneler)gibi diye düşünüyorum ama sonra vergi indirimi alıcakken %14 düştü:( şimdide vaktim olursa başka bir ilden rapor çıkarmayı düşünüyorm burda vermiyolar bu konuda araştırmalarım var

ergün arkadaşım, aldığım rapor şuan yanımda değil ama bende kubital tünel ulnar oluk sendromu var ve sağ el bileği ve sağ ön kol işlev bozukluğu yani hemen hemen senin saymış olduğun rahatsızlıklar var ve bana kocaeli devlet hastanesinde %50 olarak rapor verdiler..

Üst Alt