Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üst geçitlerdeki asansörler Özürlü Kimlik Kartı ile senkronize yapılamaz mı?

dağlalesi

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba

engellilere rampa filan tamam da üst geçit meselesi ne olacak? bazı üst geçitlrde asansör var gerçi ama kilitli kullanılmıyor.
engelli pasosu veriyor sağolsun ibb.:p bunları çipli vs yapsalar ve asansör kilitlerini buna göre ayarlasalar süper olmaz mı. ben tek koltuk değneği kullandığım için çıkıyorum biraz perişan : (ya tekerlekli sandalyedeki arkadaş ne yapsın.
inşallah en kısa zamanda engellerin azaldığı bir türkiyeye kavuşuruz ben göremem herhalde :mad :ama bu konuda çalışma yapanlara yine de teşekkürler diyorum.

Allah yardımcınız olsun:confused:

Merhaba Dağlalesi,
Duygularıma tercüman oldunuz. Bahçelievler Metrosunda diafon ile asansör çağrılabiliyor. Ama her yerde bu olay uygulanamıyor. Sizin tavsiyeniz bence elle tutulur bir öneri.

Olmaz...
Neden olmaz;
İzmir'de yapılan metro çalışmaları ve yeni kavşak düzenlemeleri ile asansörlü geçişler çoğaldı.
Gelin görün ki, başta muziplik yaptığını sanan liseli edepsizler olmak üzere milletin elinde oyuncak oldu binlerce liraya yapılan asansörler.
Biz yapılan toplantılarda engellilerin kullandığı kent kartlarla asansörlerin devreye girmesini istedik.
Mantıklı bir cevap geldi:
Sadece özürlü kent kart ile sistemi yapmak çok kolay. Ancak bu asansörleri yaşlılar ve hamilelerde kullansınlar diye amaçladık. Şimdi akrnı burnunda, yürümesi engelliler kadar sorunlu olan bir hamile bayanı o asansörden nasıl mahrum edebiliriz?
Yada hiç bir engeli yok ama yaşlı, hadi çıkın işin içinden.
Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal.
Bizim insanımız öyle düşüncesiz hamurluki, öküz kadar sağlıklı olsa dahi o asansörü kullanır.
Bir şey bedava yada tanınmış bir imkan ise, onu kapmak ve kullanmak için her türlü dümeni yaparlar.
Eğitim bunu çözer sananlar kendisini kandırır, o asansörü kullananalrın en az yarısı eğitimli yada eğitimini sürdüren kişilerden oluşuyor.
Sökmiyeceklerini bilsem, ihtiyacın olmadığı halde bu asansörü kullanıp yıprattığın için inşallah tez zamanda ihtiyacın olurda kullanacağın günler gelir diye yazı yapıştırırdım.

Olur cem bal gibde olur.

İst da metrobüs durağına bitane yapmışlar. Gidip bunu kullanmak için Bel. den kart temin etmen gerekiyormuş.
Sen şimdi ayağı kırılan ne yapıcak diyeceksin.. Doğru oda görevliden yardım isteyiversin.
Bu şekilde heryerde geçen bir kart yapılabilir. Her yere ayrı kart çıkartılması zor olur.

Pilot nokta ist taksim olabilir.
Dingonun ağrı gibi bir asansörü var. 7 den 70 e herkes kullanıyor.
Halbuki orada turnike var. Turnikeye yaşlı ve engelli kartı haricinde kullanım izni vermessin olur biter.
Bu çok zor olmasa gerek bilgisayar için..
Kocaman yazı yazmışlar yazıdan anlamaz benim insanım. Kartı olmayan gerçekten gecici rahatsızlığı olana oradaki görevli yardım eder zaten.

Olur Jem bal gibide olur. Yeter ki bürokrasi beyinli olmıyalım.

Mantıklı bir cevap geldi:
Sadece özürlü kent kart ile sistemi yapmak çok kolay. Ancak bu asansörleri yaşlılar ve hamilelerde kullansınlar diye amaçladık. Şimdi akrnı burnunda, yürümesi engelliler kadar sorunlu olan bir hamile bayanı o asansörden nasıl mahrum edebiliriz?
Yada hiç bir engeli yok ama yaşlı, hadi çıkın işin içinden.
.

Bumu bürokrasinin mantıklı cevabı:) Yaşlınında kartı var...
Her ulaşım durağında bir görevli var! Görevli gereksiz kullananlara müdahale edemiyor. Dayak yemekten korkuyor olsa gerek...
Oysa kartlı olusa adam görevliye burayı aç geçicem diyemez...! Hamile bayana açar heralde o görevli...
Bumu bürokrasinin mantıklı gelen cevabı...!

Her asansör için, hem üste hem alta görevli koymak lazım.
İzmir istasyonlarında, bazı yerler 3 kat, 4 girişli. 12+ personel lazım, 2 vardiye olunca 24, izin günlerini hesap edince yaklaşık 30 eleman bir istasyona!
Hiç mantıklı değil. Arap yoğurdu bol bulmuş, mangala dökmüş.
Her yaşlının kartı yok, buda ayrı mesele.
İzmir'deki kartlı sisteme göre, dışarıdan gelen engellilerde binemez. Çünkü kentkartı yok.
Çözüm sizin dediğiniz gibi her asansörün her inişine + binişine ayrı ayrı personel alınması. Buna hangi belediye yanaşır, yanaşmaması mantıklı. Metro ve İzban banliyö treninde 40 kadar istasyon var. Nereden baksan 20 tane üst geçit olsa, neredeyse + 1000 kişi asansör bekçisi lazım. İstanbul'da daha çok lazımdır.
Bürokrasinin mantıklı cevabını beğenmemiş olabilirisn, ama senin çözümünde pek uygulanır gibi değil:)

Çözüm sizin dediğiniz gibi her asansörün her inişine + binişine ayrı ayrı personel alınması.

Ben böyle bir şey demedim!

Ben personel alınsın demiyorum. Elektronik beyinli asansörlere okutma sistemi koyun diyorum...
Nasıl her otobüse binemiyorsunuz! Kartınızı otomatik olarak okumuyor. Binmenize müsade etmiyor...
Çift katlı otobüslere engellide olsanız binemiyorsunuz...

Asansörlere böyle akbil okuyan makinalar monte edilsin diyorum!.

Asansörlerin çıkışına birer tane zabıta koyup 1 ay boyunca haksız kullanana ceza kesersiniz, insanlar öğrenir. Bunu zaman zaman yaparsanız iyice oturur.

Yıllar önce Ankara Kızılay meydanı yol geçen hanı gibiydi. Kimse ışık mışık dinlemeden sürekli yoldan geçiyordu. 1 hafta boyunca polisler yaya geçidinden yeşil yanmadan geçenlere ceza kesti. Bir daha kimse kolay kolay geçemedi.

Kartla falan olmaz o işler. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde insanlar bu tür ayrıcalıklı yerleri kullanmamaya özen gösterir. Çünkü hem ayıplanır, hem de yasal sonuçla karşılaşabilir. Bizim de bunu öğrenmemiz gerekiyor toplum olarak.

metepe;

yolda giderken radar oldugunu öğrendiğimiz zaman yavaşlıyor radarı geçtikten sonra ise tam gaz yola devam ediyoruz bahsettiğiniz olayda buna benzer zabıta gider millet bildiğini yapmaya devam eder...

Kartı olmayan gerçekten gecici rahatsızlığı olana oradaki görevli yardım eder zaten.
Saww;
Kartı olmayan engelliye yardım edecek görevli, cankurtaran gibi orta bi kuledemi bekleyecek?
Yoksa her asansör başında bi,rimi olacak?
Kartı olmayıpta, GERÇEKTEN ASANSÖRE İHTİYACI OLAN kişilere yardım edecek görevl, nerede olacak?
4 asansör girişi olan bir istasyonda, karşıya geçmek, peron atlamak gibi eylemlerle uğraşacak bir kişimi olacak, ne olacak?
Kim bu ''senin yardım edecek hazırda bekleyen görevli'' dediğin kişi?
Kaç kişi?
Sen yazmadınmı; kartı olmayana yardım edecek görevli olur diye, sonra demedim diyorsun.
Offf, olmaz o dediğiniz, rüyanızda görün.

haklısınız sağlam kişilerde kullanıyor gene haklısınız bunun yaşlısı hamilesi var şimdi tüm bu olumsuzluklara bakarak belediye asansör yapmasın mı o zaman asansör olmasın tekerlekli sandalyede olan çıkmasın dışarı onun neyine toplum içine girmek sosyalleşmek hem ona imtiyaz varken hamile daha çok yorulur yaşlı ise hiç merdiven çıkamaz izmirde belediyenin yaşlı kart uygulaması yoksa o belediyenin ayıbı. İstanbulda var, ben istanbul avcılar metrobus durağından bahsedeceğim çok sağolsun ibb asansör koymuş ama keşke aşağıdan yukarı çıkabıldığimiz gibi yukarıdan aşağıyada inebilseydik geçen gün öyle oldu çıktık yukarı aşağı ineceğiz kartı okutamıyoruz asansörde gelmiyor neyse buna da şükür dedik sonra düşündüm ben koltuk değneği yerine tekerlekli sandalye kullansaydım köprüde kalacak ve ya uğraş didin yardımlarla inecektim yada orasını bilmiyorum çünki çıktığım asansör yerine duruyormu bilmediğim için görevliyi soracak olursan onu görmedim ortalıkta aynı sistem ve aynı durum şirinevler durağında da mevcuttu ama orda görevli vardı ilgilendi ama birşey yapamadı bozuk çalışmıyor dedi daha yukarıdaki belediye durağındaki köprüde kabin var asansör yok.....

haklısınız sağlam kişilerde kullanıyor gene haklısınız bunun yaşlısı hamilesi var şimdi tüm bu olumsuzluklara bakarak belediye asansör yapmasın mı o zaman asansör olmasın tekerlekli sandalyede olan çıkmasın dışarı onun neyine toplum içine girmek sosyalleşmek hem ona imtiyaz varken hamile daha çok yorulur yaşlı ise hiç merdiven çıkamaz izmirde belediyenin yaşlı kart uygulaması yoksa o belediyenin ayıbı istanbulda var ben istanbul avcılar metrobus durağından bahsedeceğim çok sağolsun ibb asansör koymuş ama keşke aşağıdan yukarı çıkabıldığimiz fibi yukarıdan aşağıyada inebilseydik geçen gün öyle oldu çıktık yukarı aşağı ineceğiz kartı okutamıyoruz asansörde gelmiyor nese bunada şükür dedik sonra düşündüm ben koltuk değneği yerine tekerlekli sandalye kullansaydım ya dedim köprüde kalacak ve ya uğraş didin yardımlarla inecektim yada orasını bilmiyorum çünki çıktığım asansör yerine duruyormu bilmediğim için görevliyi soracak olursan onu görmedim ortalıkta aynı sistem ve aynı durum şirinevler durağında da mevcuttu ama orda görevli vardı ilgilendi ama birşey yapamadı bozuk çalışmıyor dedi bir yukarıdaki belediye durağındaki köprüde de kabin var asansör yok.....
tüm bunların ötesinde gerek özürlü kart gerek diğer hizmetlerinden dolayı belediyeye şükranlarımı sunuyorum şunu da söylemeden geçemiycem bazı duraklarda asansör hizmetine söylenecek söz yok mesela edirnekapı şehitlık metrobüs durağında arkadaşın dediği gibi yaşlı genç herkes doluyor bazan bakıyorum bozuk hemen görevli geliyor(sağolsun)çalıştırıyor bir defa çalıştıramadı bir keresinde de ben yukarda olmam görevlinin de aşağıda olmasından dolayı merdiven kullanmak zorunda kaldım belediyeye hizmetlerinde kolaylıklar diliyorum iyi günler cümleten

Üst Alt