Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üst geçitlerden ve karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyorum! Bu fobi nasıl aşılır?

Konular
41
Reaksiyonlar
2
Benimle aynı durumu yaşayan, bu durumun üstesinden gelebilen var mı? :( Sürekli bir korku ve panik halindeyim. İlerleyen yıllarda evden dışarı dair çıkamamaktan, işlerimi yapamamaktan, toplu taşımayı bile kullanamayacak duruma gelmekten çok korkuyorum.

Panik atak yaşıyorsunuz sanırım. Yanınızda güvendiğiniz biri ile sizi telkin ederek, zorlamadan sabır ve sakinliğini koruyacak olan birisini alıp, o korkunun üstüne gitmeniz lazım.

@Descartes, Evet sanki öyle bir korku ortada kalıp ilerleyememek aniden yolun ortasına düşmek gibi garip bir korku, Ama küçük ince yollardan geçiyorum😔 Üst geçitlerden de daha önceden iki gözümü kapatarak geçiyordum yolu ve arabaları görmemek için, şimdilerde ise hiç geçemiyorum. Yakın zamanda durumumu korkumu farkeden birisi yardım etmek istedi ben geçireyim seni dedi onu bile yapamadım, 2 km nerdeyse tersten yol yürüdüm küçük bir kavşak ışıklar buldum öyle geçtim karşıya😔

Sevgili kardeşim bu korkunu yenebilecek olan sadece sensin.

Bence işe asansörlü üst geçitleri kullanarak başla. Asansöre binip üst geçide çık. Öte tarafa kadar yola hiç bakmadan gidip yine asansörle in aşağı. Üç beş defa bunu tekrarla, belki on kere tekrarla. Habire üst geçide çıkıp inerken seni görenler muhtemelen sana içlerinden “deli” diyeceklerdir. Desinler, hiç takma kafana. Sekiz on kere üst geçide çıkıp indikten sonra bu kez yan gözle ufaktan ufağa yola bakmaya başla. Derken tam gözle bak akan trafiğe. Böylece üst geçit korkunu yenmiş olursun. Bence bir günlük iş bu.

Daha sonra ise tenha yollardan başlayarak caddeden karşıdan karşıya geçmeyi denersin. Bunu da aşarsın Allah’ın izni ile. Bu korkuyu yenme konusunda sana kendinden başkası yardım edemez.
@mehtapsolmaz,

Üst Alt