Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üst kadrolarda engelliler yer almalı

ZAFERKEN

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2-3 gün önce memursen'in internet sitesinde engelli memurların hakları ile ilgili haber yapılmış.Bundan önceki sözleşmelerde böyle haberler olmuyordu.İnşaallah bunu hayra yoralım.

Bu sözleşme dönemi engellilerin dönemi olsun.Tüm haklar gibi engelli hizmetlilerin çalışma yaşamındaki dertleri sıkıntıları dinsin.Bir üst kadro başta olmak üzere çoğu haklar hükümet engellilere bu hakları versin.

Şu anda Eğitim-Birsen engelli hizmetlilerin memur kadrosuna geçirilmesi için hükümet ile görüşmeleri sürüyor.. Memurların alacağı zam görüşmelerinde engellilerin bu sorunuda masaya yatırılmış durumda.. Bizede inşallah olur demek düşer :)

Hizmet kolları görüşmeleri geçen hafta bitti.Yarın belli olacak ne olacağı.Ak koyun kara koyun yarın belirecek.Hakkımızda hayırlısı...

Sendikalarda bulunan vede haberi olan 1 kişideki yok arkadaş.

3+3 disinda baska bir aciklama neden yapilmadi bilgisi olan varmi bizi daha fazla ilgilendiren konular nezamn aciklanicak?

Konuya hakim hiç kimse çıkmadı yine.Sendikalarda yetkili hiç kimse buraya uğramıyor.

Avuntumuz zam mevzusundan bu konunun açıklanması için fırsat olmadı olsun

Birileri bu konuları ilk sayfadan kaldırıyor, neler söylediğimi duydu onlar

arkadaşlar yazılanları okudum çok şaşırdım. neden bizleri en üst makamlara çıkarılmasını istiyoruz. zaten yükselme imkanımız var neden kendı çabamızla olmuyor. yükselmek için çabalayın yukselme sınavlarına girin ama devletten yükseltmesini beklemeyin. bana göre yanlış. engelliye ve normale eşit hak verilmiş eşit şartlarda sınav yapılıyor.

evet gördüm. inanın çok kendi bileğiyle yükselmek kadar güzel bir duygu yok.

Değerli arkadaşlar sınav dönemlerimizde bağlı olduğumuz kurumlar çoğunlukla YHS sınıfı kadrolar açarak kişileri atanma mecburuyeti ile karşı karşıya bırakmıştır, mesela bizden daha az puan alan kişiler bile bir sonraki atamada aynı seviyede mezun adaylar bile GİH ve VHKİ kadrolarına atandı, kimi ileri zekalılar ise yok efendim YHS kadrosu olmaz ise kurumlar az sayıda kişi alacakmış, ama bazı ylklr var ya sayfada onlar haklı bir konu başlık açılsa bile hemen atlıyor, açılan konu başlığına ahkam kesiyor,

ARKADAŞLAR ENGELLİLER ZATEN YA BİR RAHATSIZLIĞINDAN DOLAYI VEYA BİR UZUV EKSİKLİĞİNDEN DOLAYI ENGELLİDİR, ÇALIŞMA ŞARTLARI KURUM AMİRİNE BIRAKILMAMALIDIR; DESTEK VERECEK OLAN FİKİR BELİRTSİN VERMEYECEK OLANLARDA KENDİSİBİLİR

@elif_kız hanım üst kadrolar derken sadece GİH memur anlamış. Güzel duygu olarak onu tatmanın bahtiyarlığı içinde lakin alttaki @hozgul Bey'in araştırma paylaşımına bakmamış yada kendi bileğiyle yükselmenin mutluluğuyla bakacak fırsatı yoktu.

Ayrıca anayasada var olan pozitif ayrımcılığın kullanılmasına bizimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlar neden karşı çıkar bunu bir türlü anlayamıyorum. Biz bir hukuk devleti isek vede en üst yazılı kural anayasa ise ona uymak zorundayız. Yoksa kendimizi vede aklımızı ondan üstün görmemek lazım. Çünkü o kural devlet içindeki herkese lazım.

Arkadaşlar neden yorumum sizlere ağır geldi. gerçekleri yazdım. Herkes bileğinin hakkıyla yukselsin engelliye sınava girmeden yukselme hakkı istenmesi çok yanlış buluyorum. begenen begenır begenmeyen begenmez.

@elif_kız

Sizin yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Ve bu sınavlara girerekte her engelli yükselebilir.

Fakat ben şu nüansta biraz farklı düşünmekteyim. Sırf adam engelli diye mülakatta elenecekse bunun olma olasılığı hiçte düşük değildir. O zaman burada bir sorun vardır.

Zaten artık tüm görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları için mülakat var. Zaten daha üst kadrolara geçmek için sınav yok genelde üçlü kararnamayle atanıyorlar.

Zamanın Ötesinde bırak kardeş bu forumdaki insanlar çok tuhaf sözde burada engelli olmanın zorluklarından, şu haklarda olsa iyi olur diye diye kendimizi paralıyoruz.
ENGELLİLERE ENGELLİLER ENGEL burada.

@Zamanın Ötesinde

Arkadaşım bu konuda her fikre saygı duymak zorundayız.

Fakat biz burada birbirimize karşı saygı çizgisini iyi koruyamazsak zaten iki adımda öteye gidemeyiz.
İnsanların düşüncelerine katılırız katılmayız bu ayrı konu fakat biraz daha ılımlı olsak ve anlayıuş çerçevemizi geniş tutsak, insanların yüzünde hoş bir seda bırakmış oluruz.

Bu konuda eminim sizde çok hassassınız. :)

Konusulan konular tum engellilerin ortak skintisidir bu konuda birbirimize destek olmaliyiz hepimiz buraya cabalayarak calisarak geldik istedigimiz yattigimiz yerden para kazanmak degil zaten yaptigimiz islerin sinifina dahil olmak gayemiz bu konuda destek olunmali kimse burda armut pis agzima dus derdinde degil bukadar engellinin ortak skintisina mualefet olmak etik degil.

Engelli kadrosu tamam herkes memur olsun onda bir beis yokta zihinsel engelli olup memurluk yapabilecek mi adam bakalım çok zor

bence bunu da dikkate almalı mesala bazıları sara hastası ve sitres altında çalışması uygun değil gibi gibi herkes memur olsun güzelde biz engellilerin özel durumları ne olacak gönül ister herkes olsun bir yerlere gelsin ama.....

Üst Alt