Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Usta birliğine gittiğimde Bipolar nedeniyle muafiyet işlemleri..?

Ottoman20

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar...

2014te gata ve bir devlet hastanesinden bana bipolar bozukluk teşhisi konulmuştu. Teşhis konulduğunda kendime konduramamıştım ve belli bir süre ilaçları kullanıp bıraktım. O sıra devlet memuruydum. Bir manik atak sonrası memuriyetten mustafi sayıldım. Daha sonra yine ilaçlarımı bir süre kullanmaya devam ettim. Bakaya olduğum askerliğimi yapmak istediğim için hastalığımı gizledim ve acemi birliğime katıldım. Fakat askerlik beni aşırı derece etkiledi. Ve depresif atak geçirdim. Acemi birliğinde rdm doktoruna form doldurmaya çıktığımda hastalığımı söyledim. Dişini sık usta birliğinde söylersin dedi. Şu an dağıtım iznindeyim. Elimde gatanın koymuş olduğu teşhis ve devlet hastanesinin koymuş olduğu teşhis var. Nasıl bi yol izleyebilirim yardımlarınızı bekliyorum

Revir askeri hastane ardından bir süre yatıp hastanede heyete cikarsin

Seni hadtalıüından dolayı mıstafi sanmaları hukıka aykırı dır.. Yapacağın şey önce askerlikten muaf olmak sonra geri dönüş için dava açmak bu hastalık memuriyete engel değildir..

Hastalığımdan dolayı değil 13 gün üst üste mazeretsiz mesaiye gitmediğim için

muafiyet sürecim nasıl olur? Nasıl işler süreç?

Ottoman20

Usta birliğine gidip orada hastaneye sevk almalı ve durumunu anlatmalısın. Büyük olasılıkla 1-2 sefer istirahat verirler, sonrasında sıkıntıların devam ettiği tespit edilirse muafiyet verilir.

Yarın birliğime teslim oluyorum. Bu gece yola çıkıcam duygudurumum karmakarışık herşey çok ağır geliyor

Şu anda gataya giriş yaptım. Çok endişeliyim ne olucak akibetim. İyi olacak mıyım hiç iemin değilim. Kıta kanaat formunu gördüm bölük komutanı askerlik yapamaz yazmış

Muayenemi oldum 3 ay hava değişimi verdi. Ardından çürük vericem dedi

OturanBoğa

Abi bugun hava değişimi evrağımla askerlik şubesine gittim. Gatada doktor bana birliğine gitmeden merkez komutanlığından sevk al gel dedi. Fakat askerlik şubesi birliğine gideceksin smk yazmamış ordan alacaksın sevki dedi ne yapabilirim?

Hava değisimi bitiminden sonraki süreç

Merhaba arkadaslar;
Gecen ay GATA bipolar bozukluktan 3 ay hava degisimi verdi. Doktor hava degisimin bittiginde direk buraya geliyosun cürük vericem sana dedi. Fakat SMK yazmayi unutmus rapora. Normalde Gemlikteki birligime gidip orada sevk islemlerimi yaptirmam gerekiyormus. Benim ikametim ankarada gozukmekte. Hava degisimim bitmeden 1 hafta once ankaraya gitsem merkez komutanligindan ya da askerlik subesinden sevk alsam birligime gitmeden halletme olasiligim var mi?

Not: Kita anket formumda askerlik yapamaz ibaresini yazdi bölük komutanim.

Birligime gitmeden o sekilde halledebilir miyim peki?

Bipolar Bozukluk sebebi ile muafiyet

Merhaba arkadaşlar
Su anda askerlik gorevimi ifa etmekteyim. 3 ay once bursa asker hastanesine oradan gataya rahatsizligim sebebiyle sevk edildim. 3 ay hava degisimi verildi. Daha sonrasi icin muafiyet verecegim dedi doktor. Bu askeri hastanelerin devredilmesinden sonra gata kita hastanene basvuracaksin dedi. Birligime teslim oldum cuma gunu gemlik devlet hastanesine sevk edildim. Oradan da bursa yuksek ihtisas egitim arastirma hastanesine heyet icin sevk ettiler. Durumum ne olur? Muafiyet alabilir miyim?

OturanBoğa
Tesekkurler abi. Insallah verirler. Ataklarim iyice artti. Askerlik zaten zor olan hayatimi berbat etti

Bursa yuksek ihtisas hastanesi haftaya sali gunu yani 4 ekime gun verdi heyet icin

Arkadaslar bugun heyete girdim.
15 D koduyla askerlige elverisli degildir verildi.

Üst Alt