Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üstüme daire yapılsa sorun çıkar mı?

venom

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar.
değerli arkadaşlar sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.
öncelikle ağabeyim bir daire alıp kiraya vermeyi düşünüyor. kendisinin bazı sorunlarından dolayı tapuyu adıma yapmak istiyor. bende teredütte kaldım. bir iş yerinde engelli olarak asgari ücrete çalışıyorum. sıkıntım şu. şuan veya illeride bir sorun yaşarmıyım. artıları veya dezavantaşları nelerdir..
NOT: adıma önceden herhangi bir gayrimenkul,araba v.s v.s yok....
yardımlarınız için şimdiden tşk...

Üstünüze tapu yaparsa, mal sizin gözükür. Ama emlak vergisi (engelli olduğunuz için olmayabilir), kira gelir beyanı falan gibi şeyleri de sizin kendi adınıza yapmanız gerekir. Eğer ağabeyiniz bunları ödemezse borç sizin üstünüze kalır.

Diğer taraftan ağabeyiniz bunları ödemezse, mal sizin olduğuna göre istediğiniz zaman satar, borçları ödersiniz. :)

Eğer bakım ücreti veya engelli maaşından yararlanmıyorsanız sizin üstünüze görünmesinde bir sakınca yaratmaz. Ancak işi bırakır ve GSS (genel sağlık sigortası) primi ödemeniz gerekirse, evin varlığı prim oranınızı arttıracaktır.

sayın metepe?
beni güldürdünüz:) ALLAH'ta sizi güldürsün. engel oranım %50 olduğu için evde bakım maaşı almam zaten imkansız. birde çalıştığım için engelli maaşıda almıyorum. sadece öğrenmek istediğim, engelli olduğum için emeklilikte veya işyeri maaşımda v.s bir sıkıntı doğururmuydu. lakin anladığım kadarıyla sadece eğer işten çıkarsam daha önce gelirim olmadığı için GSS'den bedeva yararlanabilir fakat şimdiyse belirli bir miktar para ödeyeceğimdir. artısıysa emlak vergisi ödeyemeyeceğim..
merak etme diğer konularda kendisine düşeni yapmassa kesin kes evi satarım:) kendisi düşünsün........

üstünüze ev olması emeklilikte ve işyeri maaşında sıkıntı yaratmaz. bunları hiç etkilemez merak etmeyin:)
Metepe zaten gerekli açıklamaları yapmış diğer konularda:)

ev üstünüze olursa emlak vergisi de ödemezsiniz ayrıca.

MELEK abla tşk. zaten her sıkıntımızda imdadımıza ilk yetişenlerdensiniz. iyiki varsınız ablam

Üst Alt