Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Utangaç mesane sendromu ve yaygın anksiyete ile askerlik durumum!?

Wick34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar lise son sınıftayken toplum içindeki tuvaletlerden işeyememeye başladım. Bunun üstüne fizyolojik olarak testlerim sağlam çıkınca üroloji bir psikiyatriye görünmemi istedi. Üniversite 1.sınıftayken psikiyatriye gittim utangaç mesane sendromum varmış. Hastalığı tarif etmem gerekirse okulda tuvalete giremiyorum saatlerce bir şey içmiyorum çişim varsa tutuyorum gitsem zaten işeyemiyorum bütün okulda boş tuvalet arıyorum tuvalette birisi olunca yapamadığım için boş katlardaki tuvaletleri arıyorum ancak öyle 5-6 dakika bekledikten sonra yapabiliyorum. AVM tuvaletleri aynı şekilde en uzaktaki tuvalete kendimi gidip kapıyı kitleyip tuvalete boşalana kadar bekliyorum daha doğrusu ne kadar ıkınırsam ıkınayım içeride birisi varken mesanem kitleniyor gibi çıkmıyor idrar hiç bir şekilde.

E-nabızda gözüken 2018-2019-2020 yıllarında antideprasan tedavisi görmüştüm raporumda yaygın anksiyete bozukluğu yazıyor. 2-3 senelik tedavi sonrasında neredeyse hiç gelişme olmadığı için pes edip tedaviyi bıraktım doktora en son 20.01.2021 tarihinde gitmişim bu arada o gün tedaviyi sonlandırmak istediğimi söylemiştim galiba. Bu yaz okulum bitiyor ve arkasına askerlik var fakat ben hala ev dışında hiç bir şekilde işeyemiyorum. Şuan herhangi bir raporum yok tedavi almıyorum. Bu durumda askerliğim ne olur tuvaletler konusunda komutanlar yardımcı olur mu?

Ayrıca huzursuz bağırsak sendromu tanısı koyuldu 2021 yılının Eylül ayında. Stres altındayken sürekli ishal oluyorum. Örnek vermek gerekirse okulda sınav var otobüs 5 dakika sonra kalkacak yetişmem gerekiyor tam bu sırada bağırsaklarım acıyıp kasılmaya başlıyor tuvalete gitmek zorunda kalıyorum acilen bu yüzden bir kaç sınav kaçırdım.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Muhtemel tedavi başlanıp erteleme verilecek,
Tedaviye yanıt alınamazsa elverişsiz kararı çıkar,

Son düzenleme:
Wick34
Muhtemel tedavi başlanıp erteleme verilecek,
Tedaviye yanıt alınamazsa elverişsiz kararı çıkar,

Bu durumda askerlik yapamazsınız,anlattıklarınıza göre bayağı sıkıntılı,komutanlar nasıl yardımcı olsun, olabileceklerini zannetmiyorum,

Tedavisi var ancak uzun bir sürec gerekiyor, 2 kez erteleme alırsın. Düzelmiyorsa muaf olursun.

Üriner sistem,ürolojik bir problem yoksa, durum tamamen psikolojik se ki zaten öyle olduğu ortada,

Psikiyatriye devam etmen de fayda var, gerekirse terapiler le bu durumdan kurtulman lazım. Yoksa işiniz zor, basit bir tablo gibi görünse de ileriye doğru böbrek yetmezliği gelişebilir,prostat la ilgili çiddi sorunlar çıkabilir...

Son düzenleme:
Huzursuz Bağırsak ile askerlik yapıyorsun.

Hastalıklar Listesi Madde 45'in A Diliminde 6.Fıkra. Anksiyete yine 16A'dan gidebiliyor. Yönetmelikte irritabl bağırsak sendromu olarak geçiyor. Mesane ile ilgili bir yorumum yok.

A Dilimi ile komando olamazsın sadece. Fakülte mezunuysan Yedek Subay (Meslekçi/Takım Komutanı) olabilirsin. MYO mezunuysan Yedek Astsubay olabilirsin.

Hocam ben 3 sene tedavi denedim düzelmedi zaten neden erteleme veriyorlar ki 2018 den bu yana tedavi gördüğüm raporlarım var. Yaşım iyice geldi artık bir işe girmem gerekiyor fakat askerlik sürekli olarak engel oluyor bana. İnternetten erteleme süreleri 1 sene diyor hep. Sırf bu hastalık yüzünden hayatımdan 2-3 sene mi kaybetmek zorundayım ben?

Hekim değiştir, terapiler var vs. Gerekirse yatışla beraber terapi. Araştırın....

Erteleme verilmesi olasılık,
Gitmek istiyorsanız zoraki erteleme verilmez,
İki kez erteleme veriliyor sonrasında muafiyet tutuluyor eğer düzelme olmamışsa, prosedürler böyle. İllaki de muaf tutulursunuz veya erteleme verirler demiyorum, sizin anlattıklarınız kadarını biliyorum, en iyi karı sizi takip eden hekim verir..

Birliğinden devam edersin, anlattıklarına göre yorum yaptım, yapabilirim diyorsanız sizi yollarlar,

Ama tedavi olmanız şart, kronik bir hal almış gibi duruyor, bu durum daha çok çocukken veye ergenlik döneminde ortaya çıkar, kacınmalarla başlar daha sonra sosyal fobi gelişir. Direkt (Anksiyete bozukluk'la) beraber de çıkabilir.

Söylemek istediğim, basit gibi dursada bir şekil tedavi olmanız gerekiyor. İleriye doğru kendinizi sıkmanız ve tutmanızdan dolayı böbrek yetmezliği gelişebilir,

Böbrek idrarı mesaneye yollar,mesane dolu olunca ne olacak? Böbrek zorlanacak. Detaylara girmiyorum, tedavide geç kalınmış,bu durumun yeni çıktığını sanmıyorum.

Sağlığın için bunun bir çaresine bakmalısın ...
Wick34

Hocam sırf işeyemiyorum diye tımarhane gibi bir yere mi yatacağım saçmalamayın. 2016 yılında lise sondayken anksiyete ile beraber cıktı bu küçüklükte herhangi bir sorunum yoktu. Askerlik yapabilirim desem ama orada işeyemesem kendime kalıcı zararı olacak orada bir sürü sorun çekeceğim sonra. Yapamam desem erteleme olursa hayatımdan boşa giden süre olacak askerlik olmadığı için iş veren yok. Ne halt edeceğim ben. Ayrica ben bu hastalıktan kurtulmak için dünyadaki ingilizce kaynakları bile okudum 3 sene psikiyatrist ile devam ettim elde var yüzde 25 yüzde 30 luk iyileşme

Yukarıdaki yazdıklarımı tekrar okuyun,
Tımarhane?
Üslup hiç hoş değil,
İlla psikiyatri servisi Kastımız değil,
3 sene %30 güzel bir başarı,tedaviye ve takibi bırakmamalıydın. Bunlar hemen pat diye düzelebilen bir durum değil,
Her neyse,..
Biz bildiklerimizi paylaşalım, siz nasıl isterseniz öyle yapın/İyi geceler...

Üst Alt