Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üvey kardeşimin vasisi olacağım. Sonuç ne çıkar sizce? [Hukuk]

serce835

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hocam iyi akşamlar babam vefat etikten sonra ailemizde beraber yaşayan bir üvey kız kardeşim var devlet çocuğa bakılıp bakılmayacağını sordu bizde bakacağımızı söyledik bunun üzerine beni vasi tayin edecekler bunun şartları nedir ben im evim ayrı çocuk anemle ve 23 yaşındaki küçük biladerimle birlikte kalıyor küçük kardeşim okuduğu için askerlik yapmadı bu sorun olabilir diye beni vasi olarak yazdılar sizce mahkemeden ne sonuç çıkar birde çocuğun annesi çocuğu istiyor tabi bizde çocuğu bırakmak istemiyoruz çocuk 11 yaşında 8 senedir biz büyüttük çocuk annesini istemiyor ve çocuğun annesi kötü yolda olan moldava uyruklu bir kadın cocuğunda kötü yola düşürülmesi gibi bir tehlikede var şu an bir mahkeme yok açılırsa mahkeme bunları göz önüne alırsa çocuğun bizde kalma ihtimali nedir şimdiden çok teşekkür ederim

Bu soruya yanıt vermek kolay değil. Ama eğer annenin çocuğun bakımını aksatacağını düşünürse hakim, vasi olarak sizi atayacaktır. Bir de yabancı uyruklular söz konusu olduğunda mahkemeler acımazsızca Türk tarafını tutarlar... Yani, sonuç lehinize olur diye tahmin ediyorum.

Üst Alt