Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyandım, heryer bembeyaz peki ama "Can nerede?" [O an]

yasminn

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Beyazı çok severdim ama artık beyaz rengi korkuyor beni... Uyandığımda bacaklarım, kollarım dahil olmak üzere her yer bembeyazdı. Sonradan öğrendiğime göre onlar hasta yatağı, üzerlerinde kendinde olmayan hastalar ve vücudumdakilerse alçıymış.

2 Haziran 2010, feci bir araç içi trafik kazası... Ambulanstaki doktorlar "öldü" demişler beni yoğun bakıma bırakırken. Hayata, sevdiklerime uzun soluklu bir şaka yaptım. Tam 28 gün kaldım komada. Uyandığımda, o travma sebebiyle bir çok şeyi unutmuş halde etrafa boş boş bakınırken yanımdan geçen beyaz kostümlüyü durdurup "Can nerde" diye sordum. can nerde... Bana ne oldu değil, ben nerdeyim değil can nerde...

Can... 9 Yaşındaki yaşam kaynağım, Hayat arkadaşım, Huzurum.

(Paylaşmak istedim, Can'larınıza çok iyi bakın, en çok onlar etkileniyor, onlara anlayışlı olun lütfen)

çok geçmiş olsun
başınız sağolsun allah sabır versin ama eminim rabbim candan kalan acıyı hafifletecek bastıracak bir mutluluk nasip edecektir.sabırlı olun üzüldüm...

Yasemin hanım çok geçiş olsun allah yaşatmasın aynı acıları tekrar bende heen heen sizin olayınıza benzerini yaşadı bir gece yattığımı ve uyandıktan sonra yoğun bakım da 31 gün geçmmiş ve sonrasında ayaklarımı kkaybettiğimi öğrendim ufak tefek hafıza kaybı falan derken bugünleriize çok çok şükür ALLAHA allah kimseye yaşatasın kötü şeyleri tekrar geçmiş olsun hayatta size ve sevdikleriniz ile mutlu mesut olmanız dileği ile

Nergis hanım galiba yanlış anlaöışsınız can kimdir bilmiyorum ama anladığım kadarı ile çok sevdiği birisi ama ölen yok yani başsağlı dileğiniz yanlış anlamadan kaynaklı :)
küçük bir ihtimal yada ben yanlış anladım :)

KaRe;

haklısın kare, eğer CAN şu an benimle olmasaydı ben "kendi haklarımı öğrenmek için" bir sosyal paylaşım sitesinde olamazdım. delirmiş vaziyette tımarhanede yada kuvvetle muhtemel ALLAH KORUSUN can neredeyse orda olurdum. benim Can'ı vurgulamamın sebebi, "o an" başlıklı forumu gördüğümde kendimi, yaşadıklarımı, tekerlerli sandalyeyi unutup aklıma Can'ı nasıl ihmal ettiğimin gelmesi oldu. yürüyemiyorum, hiç mutsuz değilim nefes alıyorum... ama oğlumla saklanbaç oynamak, onu yatağa kadar kovalayıp yakalayınca mıncıklamak, öpmek, sarılmak için yaşamımda bana ait olan her şeyi veririm...

Yasemin hanım çok üzüldüm. Allah bundan sonraki yaşamınızda daha çok mutluluk versin. Ve Can'ızla uzun ömürler olur inşallah.

Hayatta değiştiremediğimiz o kadar çok şey varki...Ama değiştirebileceğimiz şeylerde bir o kadar fazla...
Acı anlatılır paylaşılamaz ya,sadece sabır dilerim size...
Ve sevdiklerimiz gittiği yerde bizi beklerler biz onlara yaklaşırız ya hergün,sizin hayat yolunuz bitmemiş vardır mutlaka bir sebebi...
Bundan sonra güzel sebepleriniz olsun inşallah....

Ben de burdayım, bir CAN olarak...

yasemin hanım çok geçmiş olssun,Allah sizi evladınıza bağışlamış aslında ben burda farklı bi tarafa değinmek istiyorum yaramı deşdiniz ;ahh şu trafik kazaları yokmu....ben sizin nasıl kaza geçirdiğinizi bilmiyorum ,fakat bazan bayram dönüşü haberler gösterir ,trafik kazalarını şu kadar ölü ,yaralı diye,en çok bu tür ölümlere acırım , çünkü o insanlar seyahat etmek ,sevdiklrini görmek ,eğlenmek için yol çıkmışdır,nice ihtiyacını erteleyip,bi yıldır bi taraf tatil parası biriktirmişdir ,belki aç susuz evinde otursa o kaza kendini bulmayacak....(gerçi ecel ,kader değişmez ya),kaza geliyorum demiyor , o mutluluk bi anda canına karşılık geliyor çok duygulandım,bende 2 defa çok feci kaza geçirdim ,ama şükür ki bi yaralanma olmadı ,zaten son geçirdiğim kaza az dahası direk ölünür sakat bile kalma ihtimalin yoktu ,deniz tarafına araba kaydı yan yere saplandı ,yani milim kalmışdı ,dengesinin diğer taraf dönüp de denize doğru takla atmamıza ,düşündükce dahi irkiliyorumtek sebep SÜRAT,HIZ...sürücü kişi içindeki o hız canavarını ,sürat aşkını ÖLDÜRMEDİKÇE ,kendisi her arabaya bindiğinde ÖLÜME aday Rabbim zamansız ölüm vermesin

Cok teşekkür ederim arkadaslar. Bu trafik kazası, aylarca oğlumdan uzak kalmak ve birilerine muhtaç yasamak bana Cok şey öğretti. Simdi ufak bir şey bile beni cok mutlu ediyor. Mesela mutfakta yemek pişirmek bir cok kadin icin sıradan hatta sıkıcı olabiliyor ama ben yemek yapabildiğimde cok mutlu oluyorum. Kendime yetiyorum hatta sevdiklerimi doyuruyorum... Dışarda bir yerde oturup cay icmek cok sıradan birsey değil mi? Benim icin cok büyük birsey. Aylarca bacağım bükülmedigi icin tekerlekli sandalyeye bile oturamadim. Simdi dışarıda vakit geçiriyorum ve COK BUYUK BİR KEYİF ALIYORUM. Hayatımızın, elimizdekilerin, yapabildiklerimizin ve sağlığımızın kıymetini bilelim çünkü hayat cok güzelmiş....

şifalar diliyorum inş daha iyiye gider tedaviniz,

trafik kazası geçiren birisi olarak sizi çok iyi anlayabiliyorum,ayağa kalktığım gün düşecekken babamın tutması gibi mesela.

çok büyük geçmişler olsun..

olumsuz olacağını bildiğiniz her için de olumlu düşünmenizi tavsiye ederim.. her zaman, daima olumlu bakın..

can nerede, O annesine can simidi oldu, evlatlarımızda olmasa bu hayata dayanabilirmiydik acaba

Evet arkadasım Can su an mis kokusuyla annesinin "can simidi" Komadan cıkıp uyandigimda ilk sözcüklerim Nerdeyim ben değil, ne oldu bana değil, ağrım var, acım var değil CAN NEREDE olmus. belliki bişeyler olmus, yine ne yaptın kendine Yasemin kim bilir peki ama ben bu kötü şeyi yaşarken can yanımdamıydı, onun İcin endiselenmistim. Can babasının yanında dediler ve bitti bütün telaşım. Simdi ne olduysa ve ne olacaksa olabilir...

Üst Alt