Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi, 4 adet stant, hipertansiyon, 2. derece obezite için rapor oranı?

Kaan Direkçi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Sizin tecrübe ve bilgileriniz dahilinde danışmak istediğim bazı konular ve sorular var. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim

15 yıldır uyku apnesi sebebiyle raporlu Bbap cihazı (14-12) kullanıyorum.
Kalpte 4 adet stent var. 4anjiyo geçirdim. (3 adet raporlu kalp ilacı var)
10 yılı aşkındır hipertansiyon var ve raporlu ilaç kullanıyorum
İnsülin direnci oranım 15 seviyelerinde ve raporlu her gün 2000 mg Glifor kullanıyorum
38,5 vücut kitle endeksi sebebiyle 2. derece obezite var,

Bu rahatsızlıklar ile %40 ve üzeri engelli raporu alınabilir mi?

Tekrar teşekkür ederim

Toplamda Kaç puan alabilirim?

Merhaba
Engelliden emekli olabilmek için vergi dairesi üzerinden heyet müracaatlarımı yaptım ve kurula girmek için haftaya tarih verecekler. 1995 yılından bu yana sigortalıyım, toplamda 8000 iş günü sigortam var ve hala devam ediyor. 1972 doğumluyum ve 55 yaş yani 2027 yılında emekli olabiliyorum. Fakat bende bazı rahatsızlıklar var. Bunlar:

* Tespitli raporlu ileri düzey uyku apnesi var (15 yıllık cihaz kullanımı)
*4 adet damarlarda stent ve 6 adet anjiyo var (Raporlu Plavix, Beloc, Coraspin ve Lipitor kullanıyorum)
*15 yıldır raporlu ilaçli hipertansiyon hastasıyım (Olmatec Plus 20/12,5)
*Vücut kitle endeksim 40
*Şeker hastalığı teşhisim yok fakat insülin direnci sebebiyle 9 yıldır Glifor kullanıyorum (2*1000mg /gün)

Bir de bunlardan emekli olabilirsem kontrollü rapor mu olur? (Yani belli aralıklarla kontrole çağrılır mıyım?)

Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim
Sağlıklı kalınız

Kaan Direkçi mrb geçmiş olsun
Belirtiğiniz rahatsızlıklarınız dan %40 ve üzeri rapor alacaksınızdır ancak sürelimi olur süresizmi olur bunu doktorlar belirleyecek raporunuz sürekli olur ise büyük bir ihtimalle vergi indiriminizde sürekli olur ve emekliliğinizde kontrol şerhi olmaz.

Kaan Direkçi
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun.
Aslında çok geç kalmışınız .Bu kadar primle çok daha önce emekli olabilirdiniz.
Obeziteden %20
Kolostrolden %10
Kalp krizi geçirdiyseniz ve ef'niz 50'nin altı ise %50
Tansiyondan en az %10
Şekerden %20 Oranlarını alma olasılığınız çok yüksek.

Tip 2 diabet tanısı %20
Hipertansiyon tanısı %10
Kolesterol tanısı %10
Bu hastalıklardan tanı almış ve raporlu ilaç kullananlara bu oranlardan daha az verebiliyorlar mı ? Ben bu oranları taban yani en az alması gereken oran diye biliyordum

Mektepli 1967
Tip 2 diabet tanısı %20
Hipertansiyon tanısı %10
Kolesterol tanısı %10
Bu hastalıklardan tanı almış ve raporlu ilaç kullananlara bu oranlardan daha az verebiliyorlar mı ? Ben bu oranları taban yani en az alması gereken oran diye biliyordum

Geri dönüşünüz için çok teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim

Geri dönüşünüz için teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum..
9 Marta heyet için gün verdiler, göreceğiz artık

Geri dönüşünüz için teşekkür ediyor sağlıklı günler diliyorum. 9 Martta göreceğiz artık hayırlısı

Üst Alt