Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi, diyabet, karaciğer, obezite, kardiyolojik hastalıklar ve oranlar!?

Ayrton_Senna

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
uyku apne ve diyabetde çok endişeliyim yanlış izah vs gibi sıkıntılardan bilgi paylaşımlarınız ÖNEMLİDİR!!!

Uyku apnesi---hastanın hayatı tehlikesi nedeniyle sürekli N-CPAP aletini 9 cmH20 basınçta kullanması gereklidir yazıyor raporumda...hayati tehlike ve sürekli kullanımdan dolayı %35 alırmıyım ?

Diyabet---E 13.9 yazıyor fakat açlık şekerim sürekli 220-300 arası ve HBA1C 11--12.5 arası çıkıyor. idrarda Glukoz ve protein kaçağı var, keton +1 mevcut .tip 1 alır mıyım,yada tip olarak onaylatmalımıyım ?

Obezite---boy 1.73 kg 135 vk- 45 çıkıyor %20 verirler mi? yoksa öncesinde diyet troid vs tedavi isterler mi?

Karaciğer--- büyüme ve yağlanma var karaciğer boyutu 187 mm trigliserid 800 ve 1600 çıktığı oldu oranı nedir ilaç kullanıyorum?

Kardiyoloji---sol ventrıkul sistolik fonksiyon EF%60 oran verir mi?

Kolestrol ilaç kullanıyorum oranı var mıdır ?
ilaç kullanılan hastalıklarda ilaç verilme raporlarını almalımıyım sistemde görünmekte midir?
EK olarak
mide metaplazi, 3adet ülser, mide fıtığı, var.endoskopi istendi

bel fıtıklarım için MR istendi

idrarda protein,glukoz,kaçağı var keton,kreatin idrar yolları şikayetlerim içinde tam gün idrar ve ultrason cekimlerı istendi ayrıca

Değerli vaktini ayırıp cevap verebilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleme:
Ayrton_Senna

Diğerlerini bilmiyorum ancak uyku apnesi ahi oranı önemli ahi 30uzerinde ise 35 veriyorlar 30ve altında ise düşüyorlar %10 a

baydar_45 tşkkürler

Hipopne indeksi 21 uykuda minimum oksijen saturasyonu %78 diyor da hayatı tehlike ve sürekli kullanım zorumluluk sebebiyle düşük ahi ile %35 alındığını diyenler vardı

Aynı durum bendede var ahi 28 doktor cihaz kullandığım için ve hayati tehlike olduğu için 35 verdi Ankara ne yapacak bakalım yanlız 27 ahi ile bir arkadaşım 35 aldı raporu gönderdi ankara 10 düşürdü maalesef

Karaciğer için bir teşhis konuldumu size, biyopsi felan yapıldı mı?

Baydar 45

uyku apnesiyle ilgili bende öyle birşey hatırlıyordum.o yüzden soru işareti vardı...bakalım hayırlısı yaşayıp görüceğiz inş %35 alırız.. teşekkürler

Makiyato

biyopsi bırakın umursamadı bile,neden bu kadar değişken anlamadım.. ultrason büyüme 187 mm ve yağlanma var. trigliserid 1600 cıkmış.ilaç kullanımım var tip 1 diyabet var...ve alkol sigara hiçbir zaman kullanmadım
obezite var işlem yapmıcam dedi... :mad:

Karaciğer %15, obezite%20, diyabet %20 alırsınız gibime geliyor. Protein kaçağı için ilaç kullanıyormusunuz ?

konyalee teşekkürler
karaciğer için hiçbir işlemde bulunmadı ve kayda geçmedi.bide fırça yedim resmen
protein kaçağı ve idrar yolları şu an teşhis tanı sürecinde ilaç kullanmıyorum şu anda

Ayrton_Senna
Obeziteye işlem yapmayacak diyemez, heyet işlemleri sırasında dahiliye veya endokrin uzmanına obezite durumunu anlat, heyet kağıdına diyetisyen diye yönlendirme yazdır. Boy kilo ile vki endeksinin diyetisyen heyet kağıdına yazar. %20oran alman gerek obeziteden. Ben vki 42 ile aldım.

Kollestrol yani hiperlipidemi içinde değerler uygunsa %10 alırsın, ben aldım.

Diabet için min 20 puanın garanti, 30 da verilebilir. İnsilün kullanımı varmı, oral antidiabetik mi kullanıyorsun o bile değiştirir oranı.

Uyku apnesi içinde ahi 30 üstü önemli, ama durumuna göre en az 10 puanın garanti. 35 belki?

Diğer rahatsızlıklar dan ne verirler kesin birşey diyemem ama bu durumda %40 ın üstünde sürekli engel raporu alırsın. Vergi indirimi sürekli mi olur süreli mi verirler birşey diyemem. Ben daha dün %69 sürekli raporum la %69 1 yıl süreli vergi indirimi aldım.
Uyku apnesi 35, diabet 20, obezite 20, HT 10, hiperlipidemi 10, troid 10 rahatsızlıklarım ve aldığım oranlar.

atilla3500 bilgiler için Teşekkürler

obezite ile ilgili diyetisyen veya endokrin sevk edilmedim!!! sadece boy kilo ölçümü yapıldım.
yanlış anlaşılma olmasında karaciğer durumumla ilgili obezite var işlem yapılmıçak denildi.
kollestrol ve hipertansiyon hastasıyım onlarla ilgili sordum bi cvp alamadım
diyabet değerlerim yukarda, günde 2 farklı insilün kullanmaktayım..sabahları aç karna extra hap takviyesi kullanıyorum
atilla3500 uyku apnede sizin ahi kactı? ahi düşük olup %35 alanlarda var arada baya degişkenlik var işte

jackal75 çok teşekkürler

bizim olayları okumamızla hekimlerin okuması farklı oluyor diye düşünüyorum
karaciger ile ilgili başka hekim oran alırsın derken gittimiz hekim vermıyor veya diyabet uyku apne lerinde olduğu gibi

Üst Alt