Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi, fıtık ve psikiyatrik hastalıkla emekli olabilir miyim?

Kara3533

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
01.07.1998 tarihinde serbest avukatlık yapmaya başladım. O dönemde avukatlık topluluk sigortası ( SSK) yatırdım.
Daha sonra avukatlar Bağkur kapsamına alındı bağkur primi yatırdım.
Sınava girip Hakim oldum . 20.03.2013 tarihinden itibaren 4c kapsamına girdim. 15.12.2016 tarihinde ihraç edildim.
Şimdi 4a kapsamında bir işe girdim. Şu ana kadar 6700 gün civarında sigortalılığım var.

2012 yılından beri uyku apnesi rahatsızlığım nedeniyle cihaz kullanarak uyuyorum. Ayrıca belimde 3 , boynumda 3 adet fıtık var. Önceden depresyon için psikiyatri ilaç kullanıyordum, birkaç yıldır ilaçları kullanmaktan vazgeçtim. ancak şimdi yine psikiyatri sorunlarım var.

Bu bilgilerden sonra birkaç sorum olacak;

1- vergi indirimi için rapor almak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan, nasıl alacağım konusunda bilgi alabilir miyim?
2- Rapor alıp vergi indirimine hak kazanırsam (ağır dereceli uyku apnem dolayısıyla %35 diğer rahatsızlıklarımdan da bir miktar gelirse olur diye bakıyorum) emeklilik düşünüyorum. Emeklilik 4a mı yoksa 4c mi olur. (Sigortalı olduğum son 7 yılda 1260 günden fazlası 4c ama memuriyetten ihraç edildim)

Kara3533

Öncelikle SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif tanılı bir teşhis alabilmeniz gerek ki engelli statüsünde Yaşlılık emekliliği mümkün olabilsin. Bunun olabileceğinden emin olduktan sonra, 4b statüsünde primin fazla olması gerek ki 4b statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilin.
Maalesef bundan başka bir yol yok.

Son 7 yıllık prim içinde 1261 gün emekli olunacak sigorta kolu için önemli diye biliyorum. Yani 4c olması lazım ama ihraç durumu ne şekilde etkiliyor o konuda bilgisi olan var mı?

Kara3533

İhraç önemli değil. Ama 4c'den emeklilik için ihraç sonrası hiç çalışılmaması gerek. Siz 4a'lı çalışmışsınız...

Vergi indirimi başvurusu yapabilmek için sigortalı çalışıyor olmak gerekmiyor mu? Ben onun için ihraçtan sonra 4a lı olarak birkaç aydır çalıştım

Hastane % 35 uyku annesinden, % 16 bel ve boyun fıtıgından rapor verdi. Bu da toplamda % 45e tekabül ediyor hesabıma göre. Ankara sağlık kurulu ne der bilemem , hayırlısı bakalım girdik bir yola...

Merhaba uyku apnee benim düşürdüler . Psikiyatri ye devam ediyorum 5 aydır kontrolüyle bir de tansiyon var. Vergi indirimde 35 uyku apnee 10 tansiyon %42 ile 2 yıllık vergi indirimde emekli oldum
Uyku apnee Ankara pek sicak bakmıyor . Hayırlısı olsun 🤲

Raporu vergi dairesine hastane mi gönderecek, ben mi götüreceğim?

E imzalı rapor hastane tarafından vergi dairesine gönderilir mi? Yoksa biz mi götüreceğiz

Kara3533

Kurum sevki ile gitmişseniz hastane raporu kuruma kendisi gönderir. Ama rapor size verilirse bence siz de elinizdeki raporun bir nüshasını vergi dairesine götürür.

Kurum sevki (VERGİ DAİRESİ) ile gittim. E devlete bugün düştü. Herhalde vergi dairesine de gitmiştir e devletten. Ancak benim endişem Ankara ya rapor için eklerin ( mr raporu, tahlil sonucu, EKG, uyku apnesi raporu vs) gönderilme durumu. Yani e devletten verilen raporda bu ekler görünmediğinden Ankara sıkıntı çıkarır mı?

Oturanboğa ilgin için çok tşk.

Bu arada rapor %45. (%35 uyku apnesi, %15 bel ve boyun fıtığı)

Bu kadar kendinize dert yapmayın. Siz dilekçe verirken ekleri ile birlikte vermişseniz sizi ilk önce taramaya yada büro bunu biliyor gönderir diyelim ki göndermedi engelli raporunda yazar hadi diyelim engelli raporunda yazmıyor en fazla yazı gelir red yada eksik diye bir daha başvurursun.

Tşk ederim Sayın Açıkgoz2000 . Zaman kaybı olmaması için... Ama dediğiniz gibi, çok da takmamak lazım. Olacak ve öleceğe çare yok..Bekleyip göreceğiz. Selam ve sevgiler

İyi günler dilerim bende aynı dertlerden muzdaripim r fazında 61.6/h ağırlaşan obstrüktif uyku apnesi mevcut diyor ilk raporda belde ve boyunda 2 ser adet fıtık mevcut siz heyete giderken hangi evrakları getirdiniz bende gitmeyi düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim

Önceki raporlarınızı ve özellikle cpap cihazı kullanması gerekir diye yazan raporu eklerseniz faydalı olur

Benim elimde ilk rapor mevcut birde bel boyun emarlarim mevcut demekki ben 2ci yatış raporumuda beklemem gerekiyor anladığım kadarıyla önceki raporlarından kastınız nedir anlamadım mr sonucu olmazmi yoksa bel fıtığında aldığım istirahat raporlarından mi bahsediyorsunuz iyi akşamlar

Üst Alt