Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi için hangi oranda rapor veriliyor?

pentium

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Uyku apnesi olupta bununla ilgili raporu olan varmı.Çok fazla ilgilenmediğimiz bir durum ama pekte öyle değil galiba

Uyku apnesi raporunuz var ise cpap cihazıda kullanıyorsanız yaklaşık %35 oran alırsınız...
AMA HASTANELER 2 YIL SÜRELİ RAPOR VERİYORLAR,SÜRELİ VERDİKLERİ İÇİN HİÇ UĞRAŞMAYIN DERİM İNSANA EZİYETTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL,AYRICA UYKU APNESİNDEN RAPOR ALACAKSANIZ ORJİNAL RAPORUN BİR FOTOKOPİSİNİ ASLIDIR YAPIN VE SAĞLIK KURULUNDA BU RAPORU ANKARAYA MUTLAK GÖNDERMELERİNİ SÖYLEYİN, YOKSA ANKARADAN EKSİK EVRAK DİYE GERİ DÖNÜYOR.

Moderatör tarafında düzenlendi:
pentium Yukarıdaki arkadaş yanlış yönlendirme yapmış.Uyku apnesinde,polisomnografi raporu sonucuna göre oran alırsınız.Burada belirleyici faktör Ahi oranıdır.Şayet uyku apneniz ağır ve Ahi oranı 30 yada üzerinde çıkmışsa,%35 oran verilir.Ahi oranı düşükse,hafif yada orta derecede uyku apnesi varlığı söz konusudur.Bu defa oranlarda buna göre verilir.Verilen oran süreklidir.Tekrar kontrol şartı gerektirmez.

bu hastalıkla ilgili hangi bölüm bize yardım ediyor

Göğüs hastalıkları polikliniği bakıyor.Bazı hastanelerde uyku laboratuvarları Kbb polikliniklerinede bağlı olabiliyor.Ama genellikle Göğüs hastalıkları ilgilenir.

Teşekkürler Başgedikli.Az daha yanlış yönlere kayacaktık.Konularla ilgili pek fazla bilgisi olmayanların yorumları yanıltıcı olabiliyor.Daha duyarlı ve temkinli olmakta fayda var diyorum.Herkese acil şifalar

Rica ederim pentium.Geçmiş olsun.Sana naçizane birde önerim olacak.Uyku apnesi rahatsızlığı olan arkadaşları,bu konuda sürekli uyarıyorum,sizede hatırlatmak isterim,bu hastalığa yakalananlar,özellikle kilolu ise ve sigara kullanımıda varsa,tansiyon,diyabet,kalp rahatsızlıkları gibi,bu hastalığın tetiklediği hastalıklara yüksek oranda yakalanmaktalar.Özellikle bu hastalıkla 2 seneden fazla tanışanlarda bu kompliksayonlar dahada yaygınlık kazanmakta.Bu sebeple,ilerde hastalıkların daha da artmaması ve erken teşhis bakımından,iç hastalıkları ve kardiyolojiye muayene olarak,durumunuz hakkında bilgi edinin derim.

istanbul arkadaş bende teste girdim orta derece cpap kullanmaya başladım 35 verdiler ama hiçbir tetkiktede ücret ödemedim raporuda sürekli veriyorlar bende psikyatrı oldugu için 2 sene verdiler devamında sürekli olacak başgedikli birazcık dogru yazmış alınma sadece bilgi amaçlı

istanbul40 yanlış yazmışsın düzeltmeye çalıştım.Ama yanlışını birde kabadayılıkla devam ettirmeye çalışmaktasın.Yapma böyle şeyler gözüm.Bak insanlara buradan yardımcı olmaya çalışıyoruz.Haybeye mesaj atma derdim yok.Bu hastalık bende yıllardan beri mevcut.Sizin yazdığınızla hareket edecek olan,bu işler hakkında bilgi sahibi olmayan birisi,daha muayeneye başlamadan vazgeçer Allah muhafaza.Bu hastalık çok sinsidir ve ileride,kalp,diyabet,tansiyon,psikolojik rahatsızlıklar gibi bir çok diğer hastalığa davetiye çıkarır.Elbette ki polisomnografi testi için gün almak beklemek gerekiyor.Çünki koskoca bir İlde Devlet teşekküllü hastanelerde ya bir yada iki tane uyku laboratuvarı var.Çoğu ilde yok bile.Böyle olunca testler için beklemek gerekiyor.Ama bu muayeneden vazgeçmeyi gerektirmemeli.Yazdığınız yazı hep hatalarla dolu,Göğüs uzmanının vicdanına kalmış demişsiniz ama burada verilecek oranlar çok net ve talimatlarda yazılı.Ağır uyku apneniz varsa ve Ahi 30 veya üzerinde ise %35 oran alırsınız.Bu çok açık ve nettir.Ayrıca raporunuz psikolojik bir başka rahatsızlığınız yoksa,süreklidir.Bir başka yanlışı daha çok bilen arkadaşın.cpap cihazı kullananın oranı yüksektir diye yazmış ama,Ahi oranı 15 lerde olana dahi cpap cihazı yazılabilir.Burada ki prensip,Ahi az olsada,kişide desatürasyon olup,olmadığıdır.Yani uyku esnasında nefessiz kalmadan dolayı,kan oksijen değerlerinde düşme varsa,bu durumda Ahi 15 te olsa cpap cihazı verilebilmekte.

Son olarak,bu hastalık mevcut olan,yada,uykuda horlama şikayeti olan,uyurken nefes alamama ve uykudan sıçrayarak uyanma vs gibi semptomları bulunanlar vakit geçirmeden,bir göğüs hastalıkları uzmanına görünerek şikayetlerini anlatıp muayene olsunlar istanbul40 a aldanmayın sakın.Muayenenizi olun,cihaz gerekirse cihazınızı alın ve bu hastalık ilerleyip,diğer organlarınıza zarar vermeden önleminizi alın.

istanbul kardeş öncelikle yazım şekillerine dikkat et karşında salak yok senin yazmana karşı cevap verdik insanları yanlış yönlendirme diye işte senin yazdıkların (Uyku apnesi raporunuz var ise cpap cihazıda kullanıyorsanız yaklaşık %35 oran alırsınız...
AMA HASTANELER 2 YIL SÜRELİ RAPOR VERİYORLAR,SÜRELİ VERDİKLERİ İÇİN HİÇ UĞRAŞMAYIN DERİM İNSANA EZİYETTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL,AYRICA UYKU APNESİNDEN RAPOR ALACAKSANIZ ORJİNAL RAPORUN BİR FOTOKOPİSİNİ ASLIDIR YAPIN VE SAĞLIK KURULUNDA BU RAPORU ANKARAYA MUTLAK GÖNDERMELERİNİ SÖYLEYİN, YOKSA ANKARADAN EKSİK EVRAK DİYE GERİ DÖNÜYOR.)ikinciside bu (Bakın başğedikli burada polemik yaratmayın yazdığım yazıyıda dikkatli okuyun cpap cihazı kullanıyorsanız zaten oranınız yüksektir,kendim uyku apnesinden %35yüksek tansiyondan %10 aldım.2 yı süreli rapor,birde sağlık kurulunda gögüs doktoru uzmanınızın vicdanına kalmış, burada yanlış yönlendirme yapmıyorum, bu uyku apnesinde epey uzmanlaşmış sayılırım..öyle haybedende mesaj yazmayın.
SAYIN PENTİUM SİZ TESTE GİRDİNİZMİ YOKSA GİRMEYİMİ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ
uyku testi yapan hastaneler
istanbulda süreyya paşa hastanesi 1.5 sene gün veriyor,
maltepe ünüversitede hastanesi 1.test için 750 tl, 2.ci test için 750 tl istiyordu bundan 5 sene önce ayrıca gögüs hastalıkları doktoru 150 tl muayene ücreti vardı.) bunları okuyan biri yeni başlayacaksa başlamadan bitirir biz anladık kardeş sende yazdıklarını tekrar oku sen anla

istanbul40 Aziz mübarek Kadir gecesinin gündüzünde daha fazla yazmamanı öneririm.Uzatan ben değilim.Sadece yukarıda yanlış yönlendirme yaptığını,bunun da bu hastalık hakkında bilgisi olmayanları yanlış yönlendireceğini yazdım.Sen tamam hata yapmışım,düşündüklerimi yazıya dökerken yanlış yapmışım diyeceğin yerde,tekrar tekrar yazarak uzatmakta ve ortamı çirkinleştirmektesin.Burada paylaşımlarla,uzman olduğum pek çok alanda bilgi ve deneyimlerimi insanlarla paylaşmaya çalışıyorum ki,Osas yani uyku apneside bunlardan birisidir.Sen benden iyimi bileceksin?yazarak konuyu en başta değişik yerlere çekmektesin.Bu hastalık hakkında Türkiye Uyku Tıbbi Derneği başkanı sayın Bahriye Oya İtil hanımefendi ile bizzat yazışmalar yapmaktayım.Özellikle Osos tan malulen emeklilik kriterlerinde,kendilerine sunduğum,deneyim,gözlem ve düşüncelerim hakkında takdirlerini beyan edip,geri dönüşümle cevap yazmaktalar.Aynı şekilde malulen emeklilik kriterlerinin bu hastalıkla beraber,kalp ve tansiyon,diyabet ve psikolojik rahatsızlıklarla beraber değerlendirilerek,bu hastalığın alt komplikasyonlarından sayılmaları hakkında,Prof dr sayın Murat Aksu,Fuat Özkan,Hikmet Fırat gibi değerli akademisyenlere de gerek bizzat yaşadığım deneyimleri aktararak,gerekse çevremde ve bu forumda yaşanan genel sorunlarıda bir arada toplayıp aktararak maillerle ve sunumlarla,bilgi,deneyim ve fikirlerimi aktarmaktayım.Bu değerli hocalar,Türkiyede uyku apnesi,uyku sorunları gibi rahatsızlıklarda birinci otorite olup,konferanslarla ve toplantılarla bu hastalığın Türkiyedeki seyir ve gidişatında,tedavi ve hasta yaklaşımları mezularında,diğer doktorlara yol gösterici pozisyonundalar.Ve tüm bu görüştüğüm akademisyenler,kendilerine yönlendirdiğim mevzular hakkında,teşekkürlerini belirterek,katılacakları konferans ve sempozyumlarda bu görüşlerede yer vereceklerini belirtmekteler.

Şimdi sen benden dahamı iyi biliyorsun?soruna karşılık sadece bunları yazıyorum.Amacım seninle polemiğe girmek değil elbette.Seni tanımam etmem.Tekrar bu hususta yazmamanı rica ederek bu yazıyı tamamlıyorum.

Bu arada ikaruss07 sizede teşekkür ediyorum.Hayırlı Cumalar,hayırlı kandiller temenni ediyorum.

Kadir geceniz mübarek olsun.(Bu kadar polemiğe neden olduğu için de ayrıca çok üzgünüm)

pentium kardeşim senlik bir durum yok sadece yanlış bildirim yapılmasının önüne geçmek istedik burada konu ile alakalı arkadaşlar varken bilmeyenler veya az bilenler kulaktan dolma bilgilerle insanları yıldırmasın yanlış yönlendirmesin istiyoruz zaten zor koşullarda çalışıp yaşamımızı sürdürmeye çalışırken dahada zor etmesinler işi bilen arkadaşları dinleyin seninde kadir gecen mübarel olsun ALLAHA EMANETSİN GARDAŞIM

Sevgili Arkadaşlar,

1997 yılından da %40 kalça çıkığı ameliyatlısı teşhisle %40 heyet raporum var. VERGİ İNDİRİMİNDEN FAYDALANMAK İÇİN Gelir idaresine 2012 yılında müracaat ettim. Raporun eski bu sebeple yeni raporla müracaat et dediler.
Aradan geçen zamanda birde 2014 Yılında uyku apnesine bağlı teşhis ile ÜNİVERSİTE HASTANESİ UYKU LABORATUVARINDA uyku testleri oldum.
Sonucunda G47,3 ahi 22,4 şeklinde raporla cbap cihazı aldım. Kullanıyorum.
Yukarıdaki yazılarda arkadaşlarımın bahsettiği gibi bu uyku apnesi insanda kalp damar solunum ciğer kilo gibi sinsi hastalıklara yol açıyor ben bunun bir örneğiyim.
Konuya gelince; Yeni rapor alayım diye rapor verebilen bir hastaneye gittim.

Yüksek tansiyondan %10 verdiler ( Eczaneden ilaç kullanım listesi istiyorlar) / Uyku apnesinden ise Gögüs h. uzm. Uyku apnesi raporum olduğu halde 3. basamak sağlık kuruluşundan tekrar oranlı istedi. Süründürdü anlayacağınız.
Oradan da rapor olarak %15 geldi ( orta derecede uyku apnesi teşhisiyle ) Ortopediden ise %26 avaskuler nekroz sekeli olarak verildi.
Tüm rapor oranlarının balthazart toplamı %43 oldu
Raporda 2 yıl sürelidir yazıyor. Anlayacağınız. Bu hasta belki 2 yıl sonra düzelir ( Gögüs hastalıkları uzmanının sanırım iş güzarlığı) düşüncesiyle rapor süreli.
Ama bu vergi indiriminden faydalanmaya engel değil.

Tüm hastalara şifa , Dertlilere deva dilerim.

Hayırlı günler.

merhaba ..forumda yeniyim cevaplarsaniz cok memnun olurum : agir uyku apnesi +tip II diyabet gunde 4 defa insulin ve hap+ svt ablasyon +hiperlipidemi +hipertansiyon hastasiyim raporum yuzde kac cikar acaba?

archangel

Merhaba ağır uyku apnesine %35 verirler diğer durumlar için en az %20 totalde %40 ı geçmeniz. Yeterli. Özürlü. Olcutu yonetmeliğinde balınız

Üst Alt