istanbul40 Aziz mübarek Kadir gecesinin gündüzünde daha fazla yazmamanı öneririm.Uzatan ben değilim.Sadece yukarıda yanlış yönlendirme yaptığını,bunun da bu hastalık hakkında bilgisi olmayanları yanlış yönlendireceğini yazdım.Sen tamam hata yapmışım,düşündüklerimi yazıya dökerken yanlış yapmışım diyeceğin yerde,tekrar tekrar yazarak uzatmakta ve ortamı çirkinleştirmektesin.Burada paylaşımlarla,uzman olduğum pek çok alanda bilgi ve deneyimlerimi insanlarla paylaşmaya çalışıyorum ki,Osas yani uyku apneside bunlardan birisidir.Sen benden iyimi bileceksin?yazarak konuyu en başta değişik yerlere çekmektesin.Bu hastalık hakkında Türkiye Uyku Tıbbi Derneği başkanı sayın Bahriye Oya İtil hanımefendi ile bizzat yazışmalar yapmaktayım.Özellikle Osos tan malulen emeklilik kriterlerinde,kendilerine sunduğum,deneyim,gözlem ve düşüncelerim hakkında takdirlerini beyan edip,geri dönüşümle cevap yazmaktalar.Aynı şekilde malulen emeklilik kriterlerinin bu hastalıkla beraber,kalp ve tansiyon,diyabet ve psikolojik rahatsızlıklarla beraber değerlendirilerek,bu hastalığın alt komplikasyonlarından sayılmaları hakkında,Prof dr sayın Murat Aksu,Fuat Özkan,Hikmet Fırat gibi değerli akademisyenlere de gerek bizzat yaşadığım deneyimleri aktararak,gerekse çevremde ve bu forumda yaşanan genel sorunlarıda bir arada toplayıp aktararak maillerle ve sunumlarla,bilgi,deneyim ve fikirlerimi aktarmaktayım.Bu değerli hocalar,Türkiyede uyku apnesi,uyku sorunları gibi rahatsızlıklarda birinci otorite olup,konferanslarla ve toplantılarla bu hastalığın Türkiyedeki seyir ve gidişatında,tedavi ve hasta yaklaşımları mezularında,diğer doktorlara yol gösterici pozisyonundalar.Ve tüm bu görüştüğüm akademisyenler,kendilerine yönlendirdiğim mevzular hakkında,teşekkürlerini belirterek,katılacakları konferans ve sempozyumlarda bu görüşlerede yer vereceklerini belirtmekteler.
Şimdi sen benden dahamı iyi biliyorsun?soruna karşılık sadece bunları yazıyorum.Amacım seninle polemiğe girmek değil elbette.Seni tanımam etmem.Tekrar bu hususta yazmamanı rica ederek bu yazıyı tamamlıyorum.
Bu arada
ikaruss07 sizede teşekkür ediyorum.Hayırlı Cumalar,hayırlı kandiller temenni ediyorum.