Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku Apnesi için rapor alacağım. İstanbul'da nereden almalıyım?

brango

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Ben de ileri seviyede pozisyonel uyku apnesi çıktı ve devletten bu kurul raporuna istinaden cpap cihazı aldım.Bunun dışında ben çocukken çocuk felci geçirdim dolayısıyla sağ ayakta kısalık ve incelik var. 1999 yılında bu ayağımdan dolayı askerlikten çürük aldım. Buna ek olarak aynı ayakta kalça çıkıklığı mevcut. Ben bunları birleştirerek özürlü sağlık raporu almak istiyorum , kafama takılan bir kaç konu var, bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim:
1. ileri seviye uyku apnesi ve ayaktaki rahatsızlıklara % kaç rapor alabilirim? ( ileri seviye yazınca % 35 veriliyor mu?) Bunların dışında insülin direncim ve kolestrolümde sınırların üstünde bunlara da rapor için yüzdelik veriliyor mu?
2.İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum, bu problemlerle ilgili sıkıntı yaşamadan hızlı bir şekilde rapor alabileceğim hangi devlet hastanelerini önerirsiniz?
3.Özürlü raporu alırken ekpss ve özel sektördeki engelli kadrosu iş istihdamından faydalanmak üzere derecemi bildiren rapor istediğimi bildirmem yeterli mi yoksa bunun yanı sıra vergi indirimi, engelli kimliği vs. gibi konuları da eklemem doğru olur mu? Bunları ekstra durumları eklemeden iş için alacağımız raporumuz bu haklara başvururken ve alırken için yeterli gelecek mi?

Şimdiden teşekkürler,

Son düzenleme:
brango

Narkolepsi için % 35 oran verilir: "3. Hipersomniler (Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik
hipersomniler). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır % 35"

Yürüyüş aksaklığından da kolestrolden de inisülin direncinden de rapo oranı verilir.
Sakatlık oranı cetveli'ne göre tüm oranlar tek tek belirlenir ve bunlar balthazard formülü ile toplanır. Bence % 40'a ulaşırsınız...

Bakırköy'de Sadi Konuk, Şişli Etfal vb. en yakın Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birisine gidin bence.

Raporun üzerinde oran bulunması şart. Ayrıca Vergi indirimi için diye istemeniz de yararlı olur. Üzerinde oran bulunan raporu her konuda kullanabilirsiniz.

Bülent Bey,

ilginizden ve vermiş olduğunuz yanıtlardan dolayı teşekkür ederim. Bir konuyu netleştirmek istiyorum. Ben, durum ve derece bildirir raporları aldığım takdirde bunun üzerinde hem sakatlık oranı hem de çalışabilir ve süreklidir ibareleri bulunmayacak mı? Şayet sadece bu raporu alırsak ileride vergi indirimi için aynı raporla başvurabilecek miyiz? Yoksa hem durum ve derece bildirir raporları hemde vergi indirim raporlarının ikisini de istemeliyiz?

İlginize şimdiden teşekkürler.

İleri derecede pozisyonel uyku apnesi tanısını bilemiyorum ama,Benim polisomnografi raporumda 1. derece ağır uyku apnesi yazmakta idi.Raporda yazan tanı ve Ahi(apne-hipopne indeksi)ye göre oran veriliyor.Bende ahi %38.4 çıkmıştı ve %35 oran almıştım.Sizin polisomnografi raporunuzda yazan indeksle bu veriyi karşılaştırabilirsiniz.

Annemde de ileri derecede uyku apnesi rahatsızlığı var . Engelli raporu almak için Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesine başvurduk. Doktor anneme , uyku apnesi ile ile ilgili gece yatarken kullandığı makineyi aldığından artık bunun bir rahatsızlık olarak görülmediğini ve rapor alamayacağını söylemiş. Bu nasıl iştir. Annem o makina olmadan bir gece bile uyku uyuyamıyor.Elektriğin olmadığı bir yerde bir gece bile geçiremiyor.Biz yinede rapor için başvurduk. Sonucu paylaşırım çıktığında.
Saygılarımla.

Saçmalamış açıkcası,İşitme engelli olan işitme cihazı aldığında engelsiz mi sayılacak?Yada kolu bacağı olmayana protez takıldığında o kişi sağlam mı olmuş olacak?Tamamen işinin cahiliymiş o doktor ve maalesef Devletin her kademesi böyle karnından konuşan bilgisizlere emanet edilmiş ne yazık ki.

Üst Alt